Şimdi Ara

[sorun cozuldu ''PSU'']Kopyalama yaparken kopyalamanın durması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Basliktada yazdigim gibi kopyalama yaparken kopyalama duruyor ve ilerlemiyor ne kadar beklersem bekleyeyim degisen birsey olmuyor.cok nadir mavi ekran hatasıda oldu ( 1 defa ), kopyalamanın % de olarak neresinde olursa olsun kafasına gore duruyor kopyalama.

sistem
    intel e7300 islemci
    2x1gb kingston 800mhz ram
    saphire 1 gb ekran kartı
    isletim sistemi win7 ultimate 64 bit
    500gb seagate sata hdd

once virusten suphelenip taratmadigim program kalmadı 10 dan fazla programla arama yaptim pek birseyde cikmasada cikanlari sildim,oladi combofix denedim bios u update ettim oda olmadı 2 defa C ye format attim bundanda bir sonuc alamayinca bugun F disc attim.Harici hdd den birsey alirken veya harici hdd ye birseyler kopyalarken oluyor donmalar ama pc icindeki yerel disk ler arasinda da kopyalama yaparkende oluyor donma.harici hdd sorun yok cunku baska pc lerde boyut ne kadar olursa olsun kopyaliyor aliyor-veriyor sira benim pc ye gelince sorun cikariyor.40gb lik muzik arsivini kopyalarken sorun cikarmiyor kafasina gore boyutun buyuklugune bakmaksizin kopyalama donup duruyor oldugu yerde.pc de hdd ninde herhangi bir sorunu yok diye dusunuyorum cunku F disc oncesi normal hdd yi baska bir pc ye takip butun D yi guvence altina aldim 1 defa bile donmadan tamamini kopyaladim hariciye.herhangi bir parcada isi problemi yok fan durma problemi yok cozemedim gitti varmi bana yardim edebilecek bir arkadas yada bilgisi olup yol gosterebilecek.(kopyalama yaparken pc zorlamasin diye islemde yapmiyorum birakiyorum kendi haline)yorumda bulunacak arkadaslara simdiden tsk ler.

donma olayi bu degerlerde oluyor,degerler gayet normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeLKeSeN -- 3 Şubat 2012; 22:13:03 >

• HDD ye Hdtune adlı program ile badsector tesi yapıp buraya resim ekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anıl Özaydın

HDD ye Hdtune adlı program ile badsector tesi yapıp buraya resim ekleyin.

katılıyorum, ayrıca badsector yoksa ram.
  • bad sector taramasini hizli yaptim umarim bir fark yoktur normal ile arasinda

ram demis ''ozgurhc'' ama ben bu ram lerle her zaman oynadigim oyunlari herzamanki gibi oynamaya devam ediyorum bi degisiklik hissedemedim acikcasi.ram icinde bir test programi varmi acaba?

• UP ( sorun devam ediyor )
  • up ( yorum-tavsiyede bulunabilecek kimse yokmu )
  • Hdd yi çıkartıp harici kutuya takın başka bir bilgisayarda kopyalama işlemi yapın böylece sorun harddisktemi kesin olarak anlarız
  • aynı sorun bendede vardı hardiskin fiziksel bir darbe almıs büyük ihtimal harddisk içindeki iğne yamulmuş değiştirmen lazım hardski
  • @baro007 hdd herhangi bir darbeye maruz kalmamistir,pc nin tek kullanicisi benim olsa haberim olur
    @Pulmicort mantikli bir yaklasim elimde samsung story 1tb harici hdd var onunla yer degistirebilirim
    tsk ler bakalim ne olacak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeLKeSeN -- 1 Şubat 2012; 4:19:34 >
  • @Pulmicort aklima simdi geldi, ben zaten f disc atmadan once D deki dosyalarimi korumak icin hdd yi 2. hdd olarak kuzenimin pc sine baglayim D yi oldugu gibi kopyaladim yaklasik 230gb tek parca halinde degil ama en kucuk 10 en buyuk 80 gb halinde kopyalarla D tamamen kopyalandi soyledigin seyle ayni islem gibi geliyor bana, harci hdd nin icine normal hdd yi koyup denemek ve bu anlattigim olay.bunun derdi baska ama ne saygilar.
  • UP sorun devam ediyor
  • Hocam sata kablosunda veya molexte de bir arıza olabilir lütfen kutu içine koyup usble dosya aktarmayı deneyin
  • 36 adet bad sektör mevcut. Diskin bozulma yolunda hızla ilerliyor.
  • @Pulmicort birazdan deniyorum dostum unutmadim tavsiyeni, molex i degistiriyorum su an elimde extradan var 1 tane
    @Turkforce gorsel tabloda bad sector 0 ama yazili bolumden pek birsey anladigimi soyleyemem,yazilarin oldugu yerden yola cikarak boyle bir yorumda bulundun sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeLKeSeN -- 1 Şubat 2012; 19:57:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YeLKeSeN

@Pulmicort birazdan deniyorum dostum unutmadim tavsiyeni, molex i degistiriyorum su an elimde extradan var 1 tane
    @Turkforce gorsel tabloda bad sector 0 ama yazili bolumden pek birsey anladigimi soyleyemem,yazilarin oldugu yerden yola cikarak boyle bir yorumda bulundun sanirim

sarı renkli olanda (1.sarı) mevcut
  • molex i degistirdim sata kablosu malesef yok elimde su an mevcut olandan baska

yerel suruculer arasi kopyalama

ilk deneme 9.15gb dosyayı D den C ye kopyalarken son 250 mb kala durdu kopyalama aynı anda internettede dolasiyordum.winamp calmayi durdurdu
    chrome dokunma bana hata veririm durumuna gelmisti

ikinci deneme ayni dosya D den C ye sadece kopyalamanin bitmesini bekledim sorunsuz bitti

ucundu deneme C ye kopyaladigim dosyayi tekrar D ye attim internette dolasirken bir yandan yine sorunsuz bitti

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    hariciden pc ye kopyalama ( zaten yuklu olan ethernet-ses-chipset i cd den tekrar kurdum )

ilk deneme harici hdd den D ye 36.1gb kopya sorunsuz bitti ( pc bosta sadece kopyalama yapti )

ikinci deneme D den hariciye 40.7gb in daha hesaplanma kisminda durdu kopyalama istemi, hesaplama kisminda durdugundan
    dosya resimde 34.1 gorunuyor ( pc bosta calismiyordu )

ucuncu deneme tekrar ayni dosya D den hariciye 40.7gb in 35.7gb kala tekrar durdu kopyalama islemi.

yarin sata kablosu alip tekrar deneyecegim, son olarak hdd yi harici hdd nin icine takip denemeyi dusunuyorum ama konunun basinda da anlattigim gibi zaten D yi saglama almak icin hariciye kopyalarken hdd 2. hdd olarak pc ye baglandi,pek ise yarayacagini sanmiyorum haricinin icine koyup denemek,haricinin daha garantisi var varmi baska fikri olan bir daha zor bulursunuz boyle ilginc bir sorunu
    unutmadan kopyalamanin her durdugu denemede pc yi yeniden baskatmaya calistigimda oturum kapaniyor da kaliyor mecburen resetliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeLKeSeN -- 1 Şubat 2012; 22:36:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.