Uzun zamandan beridir bir sistem toplamaya çalışıyordum ve dün bir bilgisayar toplayabildim. Bugün heyecanla bilgisayarın başına geçtim ama sonuç hayal kırıklığı. Sorunum şu: Bilgisyara Windows ve gerekli anakart, ekran kartı sürücülerini yükledim; sorun yoktu. Ancak bundan sonrasında bir program yükleyip makine kendini yeniden başlattıktan sonra (mesela sp3 vb.) açılmıyor. Açmak için 5 ya da 6 sefer denemek zorunda kalıyorum. Makine boot edip windows karşılama ekranı gelince çok zayıf bir görüntüsü var karşılama ekranının. Daha sonra hızlı bir şekilde mavi bir ekran geçiyor. Sorun başta ekran kartından sandım çünkü bu sorunu ilk ekran kartını yükledikten sonra yapmış ben de format çekip yeniden windows kurmuştum. Ama daha sonra fark ettim ki sorun ekran kartından olmayabilir. Çünkü her program kurumu sonrası restartta aynı hata var (anakart driverlarını yüklerken hariç). Daha sonra sorunun ramlardan olabileceği aklıma geldi. Ramlari çıkarıp taktıp sorun çözülmedi. Ramlari 4-4-4-15'e ve voltajı 2.10'a çektim sorun çözülmedi. Sorunun güç kaynağının yetersizliğinden ileri gelmediğini düşünüyordum ancak bir sanal bir gerçek iki DVD-ROM çalıştırınca bilgisayar kendini resetledi. Artık sorunun güç kaynağından da kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Aldığım yere geri götürmem zor, çalışıyorum, izin alamam ve 160 km. yol da cabası. Bir de parçaları (kasa ve ram) farklı yerden aldım. Diğerlerini Nova'dan. Sorunun nereden kaynaklandığını bilemediğimden forumda bu bölüme açtım konuyu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim ve şu mübarek Ramazan'da bolca dua ederim. Şimdiden teşekkürler. Anakart: Asus P5Q Pro İşlemci: İntel E8500 Ekran Kartı: HIS ICQ4 HD4850 Sabit Disk: Seagate 500 GB 32 MB Cache Ram: OCZ Reaper 800 MHZ 2GB (1*2) Kasa: Cooler Master 460 W PSU (passive PFC yazıyor) Monitör: Samsung 932GW 19" Klavye: A4 Tech x7 g600 Mouse: A4 Tech x7 x750-f DVD: lg 20x Sata Kart Okuyucu: Speed standart (Aynı konu Ekran Kartı ve RAM bölümünde de açıldı. Cevap yok)