Şimdi Ara

Sorun sebebini buldum ama çözümü? Yardım pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önceden bi konu açmıştım işte " Oyunda yüksek ayarlarda oynayınca ekranda pikseller çıkıyor sonra bilgisayar çöküyor" falan filan işte gpu overclock programını açtım asus'un yaptığı gpu tweak programından bahsediyorum herneyse asus r9 290x dc 2 kullanıyorum oyunu açtım yanda gpu temp ' a bakıyorum standard overclocksuz haline getirdim kart'da 80 dereceye kadar hiçbir sorun yok ancak 81 olunca pikseller çıkıyor ve bu piksellerde pc'nin çökmesine sebep oluyor.
    81 e çıkar çıkmaz pikseller ekranda belirdi bende ters overclock yaptım (o kelimeyi bilmediğim için böyle yazdım) , derece 79lara 75 lere düştü ve piksellerde kayboldu.
    Ekran kartının standard ayarlarında(yani gpu clocku falan düşürmeden) oynayınca pc çöküyor , ayarları düşürünce(gpu) performans düşüşü var ne yapayım sıvı soğutmaya'mı geçeyim?
    VIDEO LINK'I ====> "TIKLA"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanA_. -- 15 Ağustos 2015; 11:21:25 >

• GokhanA_. G kullanıcısına yanıt
    Aslında çözümü kendi ağzınla söylüyorsun bir bakıma.

Gpu overlock yapmayı bir sıcaklık derecesine kadar kaldırıyor sonrasında çok ısınınca, bilgisayar kapanıyor.

Eğer overlock'lu olarak kullanmaya devam etmek istiyorsa bilgisayarını bir şekilde soğuk tutman gerekiyor. Sıvı soğutma ile sıcaklığı düşürebileceksen geç tabi ama adam gibi bir sıvı soğutma alman gerekiyor bu noktada. Sıvı soğutmasız ısınan kısımdaki sıcak hava sirkülasyonunu soğuk havayla hemen değiştirebiliyorsan yani kasa içi soğutma sistemini biraz daha güçlendirebiliyorsan, oradaki ısınma derecesi bir nebze de olsa düşecektir.

O şekilde de gpu'yu overlock'lu kullanabilirsin o zaman. Tercih bir nevi sana kalıyor.

Ayarları düşürünce ne kadar bir performans düşüşü var? Eğer muazzam bir düşüş yoksa öyle kullanmaya devam et bence. Standart yani overlock'lu gpuyu yapan firma demek adam gibi soğutma sistemini yapamamış. Yada bu kadar yüksek sıcaklık değerlerine çıkacağını tahmin edememiş. :)

• Teşekkürler, ben biraz bu sıvı soğutma işi üzerinde araştırma yapayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.