Şimdi Ara

SORUN SÖYLEYELİM KENDİ AYARINIZI YAPIN (PROGRAM HK) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
7
Favori
19.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • asım usta sen hiç kafanı yorma hamdi usta falan değil usta böyle olmaz,esnaflığa gelince bende esnafım adam malı 3 ay kullanıyor getiriyor servise gitmesi lazım ama ben birebir değiştiriyorum müşteri memnun kalsın diye,uzaktan birilerini işine karışmak dedinmi o zaan burda ne kadar işin ehli adam varsa onlarda bu duruma düşer ki öyle şey olmaz o zaman forumda kimse hiçbir şey yazmasın bilgi paylaşmasın,bu gibi şeyler yüzünden lpg'den soğuyor insanlar şimdi benim sisten adan gibi olsaydı sorunsuz aynı benzinde ki gibi kullanabilseydim ve uzun km yapmış olsaydım bir daha ki aracımdada lpg taktırmayı düşünürdüm ancak şimdi ne oldu bir daha bulaşırmıyım bu işe benim gibi kaç insan var acaba bu şekilde,insan yaptığı işin hakkını vermeli tamam lpg işi çok karışık bir iş her aracın yapısı farklı ama öğrenmek istedin mi canına bile okursun bu işin ama önce adama merak ve sabır lazım,insanlar o kadar alışmışlar ki paraya her araçta aynı şeyi uygulamak istiyorlar sanırım,sana şunu söyleyeyim lpg göstergesini clio ıı'nin far ayarının olduğu yere koymuşlar ben ise onu hemen alttaki küçük göze koyun demiştim çok ince bir şey söyleyeyim şimdi takılan yere kare bir yer düğmeyi takarken bile adam sağdan soldan bakar ölçmese dahi ortalartakar bunlar bodozlama takmışlar sen artık regülatörü ve enjektörleri düşün boru uzunlukları bile aynı değildi ustama açtırıp baktım

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

asım usta sen hiç kafanı yorma hamdi usta falan değil usta böyle olmaz,esnaflığa gelince bende esnafım adam malı 3 ay kullanıyor getiriyor servise gitmesi lazım ama ben birebir değiştiriyorum müşteri memnun kalsın diye,uzaktan birilerini işine karışmak dedinmi o zaan burda ne kadar işin ehli adam varsa onlarda bu duruma düşer ki öyle şey olmaz o zaman forumda kimse hiçbir şey yazmasın bilgi paylaşmasın,bu gibi şeyler yüzünden lpg'den soğuyor insanlar şimdi benim sisten adan gibi olsaydı sorunsuz aynı benzinde ki gibi kullanabilseydim ve uzun km yapmış olsaydım bir daha ki aracımdada lpg taktırmayı düşünürdüm ancak şimdi ne oldu bir daha bulaşırmıyım bu işe benim gibi kaç insan var acaba bu şekilde,insan yaptığı işin hakkını vermeli tamam lpg işi çok karışık bir iş her aracın yapısı farklı ama öğrenmek istedin mi canına bile okursun bu işin ama önce adama merak ve sabır lazım,insanlar o kadar alışmışlar ki paraya her araçta aynı şeyi uygulamak istiyorlar sanırım,sana şunu söyleyeyim lpg göstergesini clio ıı'nin far ayarının olduğu yere koymuşlar ben ise onu hemen alttaki küçük göze koyun demiştim çok ince bir şey söyleyeyim şimdi takılan yere kare bir yer düğmeyi takarken bile adam sağdan soldan bakar ölçmese dahi ortalartakar bunlar bodozlama takmışlar sen artık regülatörü ve enjektörleri düşün boru uzunlukları bile aynı değildi ustama açtırıp baktım

Sayın sendomi

Seni lpg li araç kullanıcısı yapsak sende lpg yi sevsen bizim için büyük kazanç olur .

Araçını Bursaya götürsen, orada net otogazı bulsan, Nurettin ustayla tanışsan ve araçının montajını yaptırsan.

Yolparanıda ben sana bir aygaz dönüşümcü klup kartı göndersem 100 tl (ilk 1000 tl ye %10)

Ne dersin ?

• allah razı olsun asım usta söylemen beni onure etti ama gerçekten soğudum bu işten,tamam lpg çok avantajlı ancak hiç sorun yokken araçta birşeylerin olması beni rhatsız ediyor,ettide,biraz kafamı rahatlatmam lazım fikrim değişirse dönerim sana,şimdiye kadar ki yardımların için çok soğal
  • Fikrini,zi değiştirirseniz. her zaman arayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ....ŞAFAK OTOGAZ....

YAZILIMLAR HK. BİLMEK İSTEDİĞİNİZ HER ŞEYİ SORARBİLİRSİNİZ.

KENDİ AYARLARINIZI YAPABİLİRSİNİZ.

Herkese hayırlı günler,
    Sabah sabah rüyanda'mı gördün'de buraya yazıyorsun diyecek olan arkadaşlara sesleniyorum her gece kabusum oluyor bu LPG ayarsızlığı :)
    Bluetooth LPG ayar cihazım dün akşam elime geçti ve hemen ekran görüntüleri aldım sizden yardım bekliyorum.

Aracım Grande Punto 1.4 T-Jet 120Hp Turbo Beslemeli 41000km 2008 modeldir.
    LPG'ye alınca aracım hem normalden fazla yakıyor (Benzin 8.3lt - Lpg 10.5lt) hemde performansı Benzine göre çok düşük, heleki 3000-4000 devirlerde aracımda silkeleme, sanki arkadan tutup bırakmalar vs. sorunları oluyor-ki LPG'de artık 2500 deviri geçmemeye özen gösteriyordum.
    Harita ve diğer ekran görüntülerini ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

SORUN SÖYLEYELİM KENDİ AYARINIZI YAPIN (PROGRAM HK)

[simage]http://imageshack.us/scaled/medium/837/10genj.jpg
    [/simage]

•  SORUN SÖYLEYELİM KENDİ AYARINIZI YAPIN (PROGRAM HK)

Biraz fazla resim oldu sanırım gereksizlerin sırasını söylerseniz kaldırırım görüntü kirliliği olmasın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaRLooT -- 22 Aralık 2012; 9:21:57 >
  • Merhaba ;
    Elektronik kontrol üniteniz. siyah mı? metal gri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....ŞAFAK OTOGAZ.... -- 22 Aralık 2012; 9:40:01 >
  •  SORUN SÖYLEYELİM KENDİ AYARINIZI YAPIN (PROGRAM HK)

ECU'dan bahsediyorsunuz galiba resimdeki gibi fakat 2008 de üretilmiş 2 ay önce montajı yapıldı aracıma.
    Ama Enjektörler tek tek bendeki resimdeki gibi 2li değil diye hatırlıyorum
  • Merhaba ;

Yukarıda göndermiş olduğunuz resimlerdeki ayarlar son derece güzel bu ayarlarla anlattığınızı yapması düşünülemez.
    Bir ihtimal bu ayarlar otomatik kaliprasyonda atmadı elle ayarlandı ise bahsettiğiniz devirlerde sıkıntı yaşamanız normal olabilir.
    3000 dd alt kısmını haritadan arttırın. bu işi smilatör üzerinde yada yolda yapın. +5 arttırın yetmedi +5 daha arttırın. nerede araç rahat ediyorsa orada bırakın.

8,3 LT benzinde yakan araç lpgde %20 fazla yakar yani yakması gereken rakam 9,9- 10 lt yakıtında çok sıkıntı görünmüyor.
  • %10-15 fazla yakması lazım demişlerdi takarken'de bendeki şu an %25 daha fazla yakıyor o yüzden çok yakıyor diye düşünüyordum.

Ayarı manuel olarak yaptılar 3000-4000 devirlerde sanki gazı kesip tekrardan gaz veriyor gibi oluyor bunu gidermek için 3000 devir altınımı zenginleştirmek gerekiyor?
    Birde aracım benzinde 200km/h çok raha görmesine rağmen LPG'de 170-180'i zor görüyor.
    0-100 hızlanmasıda bariz bi şekilde yavaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaRLooT

%10-15 fazla yakması lazım demişlerdi takarken'de bendeki şu an %25 daha fazla yakıyor o yüzden çok yakıyor diye düşünüyordum.

Ayarı manuel olarak yaptılar 3000-4000 devirlerde sanki gazı kesip tekrardan gaz veriyor gibi oluyor bunu gidermek için 3000 devir altınımı zenginleştirmek gerekiyor?
    Birde aracım benzinde 200km/h çok raha görmesine rağmen LPG'de 170-180'i zor görüyor.
    0-100 hızlanmasıda bariz bi şekilde yavaş.

Merhaba;

Evet 3000 devirden aşağı kısmı zenginleştirmek gerekiyor.

%20 fazla yakması ortalamadır gazın yoğunluğuna göre değişir
  • Birşey daha sorabilirmiyim 1000-1500-2000-2500-3000 diye giden kısmı devir saatini gösteriyor peki 2.00-2.50-3.00-3.50 diye giden kısım neyi gösteriyor?

Resimdeki kırmızı kare içindeki yerlerimi zenginleştirmem gerekiyor, yoksa sadece 2.00 olan sütun'umu zenginleştirmem gerekiyor?

• 2.00-2.50-3.00-3.50 * burası enjektör ms gösteriyor.
    haritada yükseltme yapmak için komple tarayıp resimdeki gibi yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedohan -- 22 Aralık 2012; 12:29:17 >
  • Tamamdır çok teşekkür ederim dikkatli bakınca anlaşılıyormuş zaten :)
  • Otomatik Kalibrasyon yaparken aracı 4000 dd tutsam bir sorun olurmu?
    Genelde bu devirde sorun oluyor rolantide kalibrasyon yapınca sorun çözülmüyor, Karışımı 3000 devir altındaki yerleri %5 sonra bi %5 daha zenginleştirdim ama durum aynı
  • Merhaba ;

Hocam tamamına verirseniz bu ayarları bozar ayarlar iyi görünüyor. 3000 dd de top nerede ise oradan aşağısını arttıracaksınız.
  • Gece boş trafikte arabayı arkadaşa kullandırıp tekrardan ayar yapmaya çalışayım o zaman, genel sorun resimdeki kırmızı karenin içindeyken oluyor sanırım çok hızlı hareket ediyor tam anlayamadım sarsıntıdan...

• quote:

Yakıtın normal olup olmadığını bilmek için benzin yakıtını bilmek lazım.
    Örnek hesap;
    100 kmt. 10LT benzin
    100kmt. 12LT lpg normal bunun dışındaki yakıtlar az dahi olsa normal değil.

hocam bişey sormak istiyorum şimdi yaklaşık 15 gündür otomatik kalibrasyonla dolaşıyorum bir sıkıntımda kalmadı peki şimdi bu araç yaksın ama gitsin diyebileceğim bir ayarı varmıdır benim mimgasın arayüz programında . teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaRLooT

Gece boş trafikte arabayı arkadaşa kullandırıp tekrardan ayar yapmaya çalışayım o zaman, genel sorun resimdeki kırmızı karenin içindeyken oluyor sanırım çok hızlı hareket ediyor tam anlayamadım sarsıntıdan...

Merhaba

Evet o bölgeyi baştan sona arttırın

• quote:

Orijinalden alıntı: alperfaal

quote:

Yakıtın normal olup olmadığını bilmek için benzin yakıtını bilmek lazım.
    Örnek hesap;
    100 kmt. 10LT benzin
    100kmt. 12LT lpg normal bunun dışındaki yakıtlar az dahi olsa normal değil.

hocam bişey sormak istiyorum şimdi yaklaşık 15 gündür otomatik kalibrasyonla dolaşıyorum bir sıkıntımda kalmadı peki şimdi bu araç yaksın ama gitsin diyebileceğim bir ayarı varmıdır benim mimgasın arayüz programında . teşekkürler

Merhaba

Araçta sıkıntı kalmadığına sevindim. arzu ederseniz biraz zenginleştirebilirsiniz. ama ihtiyac yoksa tavsiye etmem
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.