Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce topladığım aşağıdaki sistemde 2 defadır ekran kartı ile ilgili olduğunu düşündüğüm sorun yaşıyorum. Sahip olduğum ekran kartı garanti kapsamında. Daha öncede Zotac 9800 GT 1 GB 256 Bit ekran kartım vardı. Onda bu sorunu yaşayınca yerine 9600 GT AMP versiyonunu aldım. Sorun hala devam ettiği içinde yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Ekran kartında yaşadığım sorunu DH Teknik çözüm bölümünde dile getirdim. Bakmak isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz. (http://forum.donanimhaber.com/m_32333688/mpage_1/key_//tm.htm#32381249)
Sistem tavsiyeleri bölümünü sürekli takip ediyorum ama tavsiye edilen Sapphire ekran kartının benim için gereksiz olduğunu düşünüyorum. HIS Ice Q 4 Turbo 512 MB ilk gözağrım ama ama fiyatı oldukça pahalıydı. Şimdilerde fiyat bayağı düşmüş. Sahip olduğum sistemde yaşadığım sorunu da hesaba katarak 4850 Ice4 Turbo ya da yerine başka bir ekran kartı tavsiye edermisiniz ?
Linkten sorununuzu okudum ancak ekran kartı olduğuna emin olamadım. Yinede konu kesinleşir ve ekran kartınızı değiştirmeye karar verirseniz ICEQ'nun 1GB 4850 sini almanızı tavsiye ederim, yeni nesil oyunlarda 1GB bellek fark yaratmaya başlıyor.
İnan bana ben de sorunun hala nereden kaynaklandığını çözebilmiş değilim... :) Ekranın 22 inç olmasından dolayı mı 1 GB olanını tavsiye ediyorsun dostum ?
HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo 1GB 256bit GDDR5 16X , Bende Sana Bu Kartı Tavsiye Ederim Diğerine Göre Daha Pahalı Kaçıyor ama Biraz Daha Katıp Bu Kartı Alırsan Mutlu Olucağını Düşündüm. Şuanki Fiyatı 255 $
alacagın en düşük kart 4850 olsun..kasa sogutman kötü ise iceq tawsiye ederim..onun dısında 4850 4870 4890 gtx275 diye dewam edebilirsin..bu kartların hepsi güzel..
quote:
Orjinalden alıntı: sahbaba
HIS HD4870 IceQ 4+ Turbo 1GB 256bit GDDR5 16X , Bende Sana Bu Kartı Tavsiye Ederim Diğerine Göre Daha Pahalı Kaçıyor ama Biraz Daha Katıp Bu Kartı Alırsan Mutlu Olucağını Düşündüm. Şuanki Fiyatı 255 $
Dostum önerin için teşekkürler ama 420 TL senin söylediğin kart vatanda.. HIS 4850 Ice Q 4 Turbo ilk çıktığında 400-450 TL civarındaydı. Şİmdi bakıyorum 300 TL civarında oynuyor..
quote:
Orjinalden alıntı: dewr
alacagın en düşük kart 4850 olsun..kasa sogutman kötü ise iceq tawsiye ederim..onun dısında 4850 4870 4890 gtx275 diye dewam edebilirsin..bu kartların hepsi güzel..
Dewr dostum, SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 HDMI 16x-HIS 4850 ICE Q 4 TURBO 512 mb arasında nasıl bir kıyaslama yapabiliriz peki ? Ayrıca ekranın 22 inch olmasından dolayı 1 Gblık ekran kartı seçmek daha doğrumu olur ?
4850 iceQ4 250 lira civarında, soğutması iyi, ses durumu nedir bilmiyorum. O.C'li geliyor 4850 vapor x ise 220 lira fiyatı var. soğutması iyi, sessizlik konusunda gayet başarılı.
bütçeyi zorlamıyorsa iceQ4 alınır.
22" olsa da 1 GB o 4850 için şart değil. oyunların çoğunda, çok ama çok az farkettiriyor.
dostum his iceq 4850 turbo kullanıcısıyım..ilk cıktıgı zaman gecen sene 300ytlye alan şanslı insanlardanım.dolar yükselmemişdi o zaman.suana kadar problemim olmadı.. ıslık denilen ses, fanı %50nin üstüne cıkardıgınız zaman oluşuoki benimki otomatikde ve suana kadar sıcaklık problemi yaşamadım..kasam rc-690 bununda etkisi olabilir..
vapor-x ise gene hisin cıkartmış oldugu bi kart..aralarında 30 tl gibi bir fark var..bu 30 tl ile alabilcegin ekstra 14lük bir fan olabilir. bu yusdende iceq4 tawsiye ederim..
1gbyte ise 40 inch lcdede kullanmayacaksanı cok buyuk farklar oluşturmayacaktır.ama yinede para meselesi..alıcak gücünüz varsa bi üst model herzaman daha iyidir sonucda..
GIGABYTE HD 4850 1GB OC EDITION tavsiye ederim.Üzerinde Zalman fan bulunmaktadır ve bildiğim en hızlı stok 4850dir(700mhz)ancak fanının hafif gürültülü çalıştığı söylenmektedir.Başka da bir kusuru görülmemektedir. 800mhz kadar rahat OC kapasitesine sahip.Fiyatı 225 lira civarında.. Ancak 2tane arka arkaya ekran kartının sorunlu çıkması bana anakart veya diğer bileşenlerin de sorunlu olabileceği hissini oluşturdu.Yine de bu ekran kartıyla da bir problem olursa öncelikle sistemin diğer parçalarında sorun aramanızı tavsiye ederim; http://www.deveyuku.com/Scripts/prodView.asp?idCategory=27394&idproduct=127457
quote:
Orjinalden alıntı: 575m
GIGABYTE HD 4850 1GB OC EDITION tavsiye ederim.Üzerinde Zalman fan bulunmaktadır ve bildiğim en hızlı stok 4850dir(700mhz)ancak fanının hafif gürültülü çalıştığı söylenmektedir.Başka da bir kusuru görülmemektedir. 800mhz kadar rahat OC kapasitesine sahip.Fiyatı 225 lira civarında.. Ancak 2tane arka arkaya ekran kartının sorunlu çıkması bana anakart veya diğer bileşenlerin de sorunlu olabileceği hissini oluşturdu.Yine de bu ekran kartıyla da bir problem olursa öncelikle sistemin diğer parçalarında sorun aramanızı tavsiye ederim; http://www.deveyuku.com/Scripts/prodView.asp?idCategory=27394&idproduct=127457
Dostum, o düşünce bende de var. Diğer donanım parçalarında da bir sıkıntı var mı diye bende kendi kendimi yiyiyorum. Yalnız son zamanlarda yaptığım işlemci fanı-termal macun düzenlemelerinde ve rc 690 kasanın kenarında bulunan 12 cmlik fanı yukarıya sonrada çıkarıp tekrar eski yerine takınca ilk başlarda 62-63 derece ile açılıp oyun oynarkende takılan bilgisayarım şimdi 51 derece sıcaklıkla açılıyor. Bu ölçümü hem speedfan ve Everest programı ile yapıyorum. Sıcaklık bu kadar düşmüşken eğer karar verip Ice Q 4 turbo gibi soğutması iyi bir kart alırsam hem kasa içindeki sıcaklıkla ilgili, haliyle sıcaklık düşeceği içinde oyunlarda yaşadığım donma sorununu aşmış olurum diye düşünüyorum.
Seninde söylediğin gibi ATI tabanlı bir ekran kartı aldıktan sonra eğer yine aynı sorunlar baş gösterirse o zaman bayağı bir uğraşacağız demektir.
quote:
dostum his iceq 4850 turbo kullanıcısıyım..ilk cıktıgı zaman gecen sene 300ytlye alan şanslı insanlardanım.dolar yükselmemişdi o zaman.suana kadar problemim olmadı.. ıslık denilen ses, fanı %50nin üstüne cıkardıgınız zaman oluşuoki benimki otomatikde ve suana kadar sıcaklık problemi yaşamadım..kasam rc-690 bununda etkisi olabilir..
vapor-x ise gene hisin cıkartmış oldugu bi kart..aralarında 30 tl gibi bir fark var..bu 30 tl ile alabilcegin ekstra 14lük bir fan olabilir. bu yusdende iceq4 tawsiye ederim..
1gbyte ise 40 inch lcdede kullanmayacaksanı cok buyuk farklar oluşturmayacaktır.ama yinede para meselesi..alıcak gücünüz varsa bi üst model herzaman daha iyidir sonucda..
desene bayağı bir şanslıymışsın... benim kasada RC-690. zaten ilk göz ağrımdı Ice Q 4 turbo. Sanırım Zotacla yolları ayıracağız. Yorumlarınız için teşekkür ederim iyiki varsınız..
quote:
yedigi kazıgı dusunup mutlu olmaz merak etme ,300 milyona gtx 260 varken nasıl bu fiyata bu kartı öneriyorsun pes
quote:
Orjinalden alıntı: fod
quote:
yedigi kazıgı dusunup mutlu olmaz merak etme ,300 milyona gtx 260 varken nasıl bu fiyata bu kartı öneriyorsun pes
Fod dostum GTX 260 mı tavsiye ediyorsun ? Önerilerini paylaşırsan sevinirim.. Yanlış bir şey yapıp aynı sorunlarla tekrar karşılaşmak istemiyorum. her arkadaşımın fikri benim için önemli gerçekten..
4850nin üstüne cıkmaya başlarsan psunuda deiştirmen gerekebilir..sisteminin cektigi yuke baglı.. dmeiştim yukarıda tamamen para meselesi.. işlemcin güzel kasan güzel suandaki ekran kartın çalışıyorsa bırak kalsın fiyatlar dahada düşücek..4870 149 dolara kadar düşmüş sanırım forumda bi yerlerde yazıyordu..
arkadaşlar 250 liraya hd4850 öneriyorsunuz oysa ki 250 liraya hd4870 512mb var
arkadaşım msgları once oku sonra tarihleri oku sonra hd 4870nin fiyat indiriminin oldugu tarihi oku..ardından arkadaşın kasasının psusunu oku.. sonra oysaki die bizi yargılama......
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: 3f3k4n
arkadaşlar 250 liraya hd4850 öneriyorsunuz oysa ki 250 liraya hd4870 512mb var
arkadaşım msgları once oku sonra tarihleri oku sonra hd 4870nin fiyat indiriminin oldugu tarihi oku..ardından arkadaşın kasasının psusunu oku.. sonra oysaki die bizi yargılama......
Dewr dostum Ice Q 4 Turbo ile düz Ice Q 4 arasında belirgin bir fark var mı ? Turbo olmasının ekstra bir getirisi var mı kullanımda ?