Şimdi Ara

Sorunlu Sapphire 4850 yerine...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 ay önce almış olduğum Sapphire Ati 4850 1Gb Vapor-X ekran kartımın DVI çıkışı ile ilgili bir problemim oldu. Aslında cd ile gelen driver ile başlangıçta aynı problemi vga çıkışı ile de yaşadım. Sorun şuydu pc yi açtıktan 5-7 saat sonra görüntü gidiyor ama windows çalışır vaziyette oluyordu reset atmadan da görüntü gelmiyordu. Driver güncellemesi yaptıktan sonra vga çıkışı ile ilgili problem ortadan kalktı fakat birkaç gün sonra vga yerine dvi çıkışını kullanmaya kalkınca bu sefer yine aynısı oldu. Sonraki günlerde çıkan driver ile bu görüntü gitme süresi 1.5 güne çıktı. Fakat sorun tamamen çözülmedi. Kartı servise göndermeden önce distributor firmaya mail attım kartın bios güncellemesi ile düzelebilir yine de kartı görmemiz lazım dediler ve ben de exa aracılığı ile gönderdim. 10 gün sonra da bana exa dan mail geldi kart değişimi olacakmış veya ücret iadesi. Ben şimdi bu kart yerine Nvidia işlemcili bir kart düşünüyorum, Ati'ye olan güvenim gitti. Kullandığım monitore (26") göre de sanırım yine 1gb ramli olanlardan birini alacağım, fazla seçeneğim de yok aslında muhtemelen Palit GTS 250 GREEN 1 GB 256Bit GDDR3 HDMI 16X (http://www.exa.com.tr/palit/ekran_kartlari/palit_gts-334-8695.html) olacak.. Sadece bu kartla sorun yaşar mıyım merak ediyorum veya yerine ne olabilir?

Sistem bilgilerim aşağıda;
    Asus P5B (güncel bios)
    Intel Core 2 Duo E7600 3.06 Ghz
    2X2 Kingston 800 Mhz ram
    160+400 Gb Seagate Sata
    Samsung T260HD 26" HDTV Monitor
    High Power 650 W Modüler PSU
    Windows XP ve Vista 64
    Ekran çözünürlüğü 1900X1200

• 4850 ye denk bir kart seçmişsiniz..bir problem olacağını sanmam..
    ama sizin psu gayet yeterli..ekran çözünürlüğünüzde epey yüksek
    bence üzerine biraz para ekleyip gtx 260 synergy alın..
    performans gözle görünür şekilde farkedecektir..
    http://www.exa.com.tr/zotac/ekran_kartlari/zotac_gtx-334-7916.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 26 Ağustos 2009; 22:14:57 >
  • Selam, tavsiye için çok teşekkür ederim. Daha önce Synergy serisi için kötü diye yazılmış ama 4850 den iyidir diye düşünüyorum. Dvi çıkışı 1900X1200 çözünürlük ve 26" monitorde sorun yapmaz inşallah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: caraazul

Selam, tavsiye için çok teşekkür ederim. Daha önce Synergy serisi için kötü diye yazılmış ama 4850 den iyidir diye düşünüyorum. Dvi çıkışı 1900X1200 çözünürlük ve 26" monitorde sorun yapmaz inşallah..

gtx 260 synergy 192 çekirdektir..
    yeni gtx 260 lar ise 216 çekirdektir..
    ama arada o kadar çok performans farkı yok..
    zaten yeni gtx 260 lar da 50-60 tl daha pahalı..
    bu fiyat farkına değecek bişey yok..
    performansı 4850den oldukça iyidir..
  • teşekkür ederim, talebimi ilettim bakalım ne cevap gelecek..
  • 4850 ile gts 250 çok yakındır perfomans olarak
    kart değişiyorsanız ben gtx 260 core 192 veya 216
    tercih ederdim kesinlikle
  • Açıkçası çok kastırıcı oyunlar oynayacağımı düşünmüyorum, benim için önemli olan şu dvi probleminin ortaya çıkmaması hem de oyunları yüksek çözünürlükte rahat oynayabileyim .. grafik programlarında , 720p - 1080p filmlerde sorun çıkarmasın.. şu an tercihim Zotac zaten, Exa ile ilgili problem çıkmazsa kartı alacağım.
  • GTS250 yi alma derim Nvidia bunların ismini değiştirip satıyor bence bunun yerine Palit HD4870 yi düşünmelisin yada biraz daha bekleyip HD5800 serisini alabilirsin
  • Bütçemi fazla zorlamak istemiyorum açıkçası, şu an alabileceğim en yüksek fiyatlı kart Zotac gtx260.. 4870 işlemcili kartlar bütçemi aşıyor ayrıca Ati düşünmüyorum artık..
  • Benim sorum biraz farklı olucak. Acaba Ekran gittiğinde kartın üzerinde kırmızı bir led yanıyor muydu ? Merak ettim benim kartımda ilk geldiğinde nadiren aynı sorunu yapıyordu. Ama şu anda böyle bir sorun yok... Benim kartımda sapphire bu arada. V2 olanından. hdmi çıkışlı model...
  • Aklın takılmasın hic monitorunuz 26'' oldugu icin 300tlik bir kart gtx snergy 260 merak etme 3-4 fps ya oynuyor ya oynamıyor pahalı modeline göre
  • Açıkçası kasaya bakmadım hiç , pc yi resetleyince düzeliyordu sanki hiçbirşey olmamış gibi. Ben aynı sorunu okudum birkaç yerde, dvi çıkışı ile ilgili.. 9.7 driver sürümü ile sanki çözülmüştü ama 1.5 gün dayandı o da.. Kesin yazılım sorunu diye düşünüyorum.
  • Zotac GTX 260 bugün elime ulaştı ancak 720p filmleri düzgün oynatırken 1080p filmlerde sürekli atlamalar oluyor , Ati 4850 de 1080p filmler rahat oynuyordu.. Acaba nvidia panelde bir ayar yapmam gerekiyor mu bunun için, yoksa kartı geri göndermeyi düşünüyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.