Şimdi Ara

sorunuma ustalar çare bulamadı (ankara)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende 1991 model vectra var. aracım otomatik vites. araç yolda giderken veya rampada tırmanırken çok yüklendiğimde gaza evrim geçiriyo. arabaya bi haller oluyo. mesela rampada son gaz tırmanıyorum birden motor
    kendini çekiyo gaz yemiyo. devir saati bi 5000 ne çıkıyo bi 2000 ne düşüyo. ayagımı gazdan çekiyorum. 5 saniye sonra tekrar yumusak basarsam normal gidiyo. ama yine yüklenirsem yine aynı haraket. 6 tane ustaya gittim hiç biriside şundan yapar diyemedi. aynı olayı benzindeykende yapıyo. araç sıralı lpgli. yardımcı olursanız sevinirim.

• Opel Garage var Ankara Şaşmaz da. Opet i geçtikten sonra Opel Kama tarafına sapmıyorsun ( sola yani) sağa sapıyorsun 34. sokakta Hacı usta birde ona göster eğer göstermediysen. Kendisi çözemezse bile yardımcı olur.
    Bu sorunu ancak başına böyle birşey gelmiş birisi bilebilir çünkü.
  • full gaz vermeden deneyin.
    full gaz verdiğinizde tam yük devresi gibi bir şey vardır (eski karbüratörlülerde, tofaşlarda ikinci devre olarak geçer.). eğer tam yük devresi çalışmıyorsa araç gaz keser.
    araba boştayken gaza tamamen basın. motorun tepkisi nasıl olacak izleyin. eğer motor yığılırsa dediğim mevzu sorunun olması muhtemel.

opel motorlarını pek bilmiyorum varsayımlarla yazdım. k. bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Opel Garage var Ankara Şaşmaz da. Opet i geçtikten sonra Opel Kama tarafına sapmıyorsun ( sola yani) sağa sapıyorsun 34. sokakta Hacı usta birde ona göster eğer göstermediysen. Kendisi çözemezse bile yardımcı olur.
    Bu sorunu ancak başına böyle birşey gelmiş birisi bilebilir çünkü.

verdiğin yönlendirme için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

full gaz vermeden deneyin.
    full gaz verdiğinizde tam yük devresi gibi bir şey vardır (eski karbüratörlülerde, tofaşlarda ikinci devre olarak geçer.). eğer tam yük devresi çalışmıyorsa araç gaz keser.
    araba boştayken gaza tamamen basın. motorun tepkisi nasıl olacak izleyin. eğer motor yığılırsa dediğim mevzu sorunun olması muhtemel.

opel motorlarını pek bilmiyorum varsayımlarla yazdım. k. bakmayın

araç zaten enjeksiyonlu. araç otomatik vites gaz pedalının altında bi düğme var. son gaz yaptığımda roket açıyo zaten ama biras gittikten sonra yapıyo bu arızayı ayrıca son gaz yapmassam zaten bişey yok. araç boştayken son gaz yaptığımda canavar gibi. yinede teşekkür ederim.

sorunuma forumda oto tamircileri varsa onlarında yorumlarını beklerim.

• biz 98 astrada bu sorunla karşılaştık vites üzerindeki s düğmesine bastığımızda yada basmadan s ışığı ekranda kendi kendine yanıyor araçgüçten düşüyordu helede klima çalışıyorsa motor bayılıyordur büyük ihtimal aracı durdurup istop edip çalıştırdığımızda sorun düzeliyordu normalde s spor kullanım içindir ama bazen arabayı ğüçten düşürebiliyor işte
  • EGR den olabilir yada hava debimetresi bu iki parça opellerde yığılma ve gaz yememe problemi yaratır ,gaza basınca gaz yememe silkeleme gibi problemler yaratabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara için kaportacı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.