bu sorunu kesin cevabı win 98 işletim sisteminin bir aptalllığı bu na neden olan tek bir sorunmudur yoksa birkaç sorumnmudur bilmem amam sorun soyle oluşuyo... win98 fat32 kullanıyo... ve dosyaların tutuldugu adresler bir şekilde eski bir zamana gidiyo.... win 98 de sistem restore yok sadece scanreg restore var oda XP deki gibi geniş kapsamlı değil.... user.dat ve regirty vs birkaç dosyayı tekrar eski haline getiriyor.... senin başına gelen şey benim başımada geldi... normal istemimi kullanırken aylardır kuruğum ve caşlıştığım işleitm sistemi bi sabah açılşta ilk kurduğum hale geri döndü.... desem ki sistem dosyaları zarar gördü registryi geri yukledi programlarım gitti driverler gitti ayarlar gitti... doğru olacak ama sorun eğer datalarında gitmesi ve sanki orada birşey yok gibi davranması olunca işler karışıyo....bilirsin hdd su şekilde ooluşuyo...
1)MBR (master boot records .....açılşın yapılması için gerekili dosyalar buraya kopyalanır. 2)FAT (File Allow Table).....dosyaların hangi iz be blocta olduğunun tutuldugu adresleme 3)Clustor (klasör ) ....dataların saklandığı yer
sorun burada win 98 işletim sistemi bir sekilde fat silip kafaasındaki eski bir zamana geri götürüyo yada bunu kendisi yapmıyo... fat' in son halini okuyamıyo..... eski halini okuyo... bu kanıya nerden vardın dersen bu bilgileri geri getirebiliyon hemde isimleri kaybolmdan GETDATABACK programı ile mumkun....
ben bu sorunu böle yorumladım.... bye
bide bu tarihi aklına takma bu tarih değilde 13 martda olabilirdi.... tarih saplantı olmasın.... o rastgele bir tarihten başka bişey değil.....
bide bu tarihi aklına takma bu tarih değilde 13 martda olabilirdi.... tarih saplantı olmasın.... o rastgele bir tarihten başka bişey değil.....
ne yani tatil gittmi şimdi ? :-)
İşletim sistemi aptallığı değil tamamiyle Ticari programın yazılım mimarisiyle alakalı bunuda programı yazanlara sormaları gerekir.
+1 egeman2000 bence de mevcut datalarını başka bir HDD ye yedek al ve Data kurtarma Programlarıyla eski dosyalarını kurtar.
sistemi ms dos kipinde aç sonra "scanreg" komutuna gir. en yakın tarihten geriye doğru yedek alınan reg dosyalarına bak. eğer şansın varsa kurtarırsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme