Şimdi Ara

Sosyal hizmetler bölümü 4 yıl sonraki geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
4.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şuan kpss de atamalarının iyi olduğunu okuyanın boşta kalmıyacagı bir bölüm oldugunu herkes söylüyor
    fakat 4 yıl sonra bu bölümünde önü kapanır mı ?(aöf )
    yoksa yine popülaritesini korur mu

• Henüz yeni bir bolum ve daha tam parlamasını da yapmadı, bence en az 10 yıl gideri var sosyal hizmetlerin. Çok da mezun vermiyor zaten yanılmıyorsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cami avlusuna bebek bırakılması ve huzurevine yaşlı gönderilmesi bitene kadar bölüm iş yapar. kısaca Türkiyede hep iş yapacak yani.
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Açıköğretimini açmışlar beni kuşkuya düşürüyor bu bölümle ilgili olarak
  • Arkadaşım bende tercih dönemindeyim bu bölümü düşünüyordum.Dışarıdan iyi hoş ama işin içine girince sadece ataması için seçilmez.Bugün çalışma koşulları hakkında bilgi almaya aile bakanlığına gittim hani şu 60-70'le atananlar.Sosyal çalışmacıların orda hiçbiri yoktu hepsi göreve çıkmışlar.Neyse orda çalışan psikolog ve sosyologlar birde staj yapmakta olan bir bayan vardı onlara sordum.Anlattıklarını tam olarak uzun uzun yazamayacağım ama özet olarak şöyle söyleyeyim, psikolog ben sosyal hizmet düşünüyorum deyince direk aferin aferin yaz ataması çok güzel yaz yaz diye dalga geçti hemen sonrada bu bakanlıkta çalışma hastahanelere yada daha farklı yerlere atan dediler.Çünkü aile bakanlığı şu an dışarıda ne kadar psikopat insan varsa onlarla uğraşıyor.Bu psikopatlar bakanlığa yeri gelmiş palayla saldırmışlar, yeri gelmiş görevliye silah çekmişler sırf karısına veya çocuğuna el koydukları için.Üstüne üstlük bakanlığa güvenlik görevlisini anca bu olaylardan sonra aldırabilmişler.Mesela bir ailenin çocuğuna el koyacaksın şartlardan dolayı ev ev gezeceksin kimin evi daha elverişli çocuk için diye sonra karar verdiğinde mesela baba çocuğu vermek istemeyecek kapıyı kilitleyecek polis çağıracaksın poliste çocuğa el koymak senin görevin diyecek ne yapacaksın?Ve bu sadece bir örnek.Niceleri var.Hadi bu bakanlığa girmeyi istemedin hastaneye girmek istedin peki son sınıfta full staj bu bakanlığa düşersen ne olacak?Ordaki insanların hepsi bu olayları çok normalmiş gibi anlattılar düşün hallerini.Eğer 4 yıl üniversiteyi bu tip insanlarla uğraşmak için yazacaksan sen bilirsin.Sürekli gözün açık olması gerekiyor kimin yalan söylediğini anlaman gerekiyor vs vs..Bende çok istiyordum ama bu paraya bu tip insanlarla hele can güvenliğim olmadan uğraşamam :) Eğer mesleğimde action olsun diyorsan en actionlu mesleklerden biridir.Tabii ki bu söylediklerim aile bakanlığı için geçerli.(ilden ile değişebilir tabi ki).Diğer bölümler çok rahat olabilir.Bunlarıda internette bulamazsın internette hep ataması güzel diye anlatırlar.Buna rağmen seçeceksen önce git bu işi yapanlarla görüş sonra kararını ver.Ben bunları yaşamadım ama emin ol samimi insanlara denk geldim ve yaşamış kadar oldum.

zaten kpssde aile bakanlığıyla kamu hastahaneleri puan farkına bakarsan anlarsın.Ailede çalışanlar sonra kamuya(hastahane) geçiyor bir çoğu çünkü zor iş ,rahat varken niye sıkıntı çeksin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caggle -- 9 Temmuz 2014; 5:26:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.