Şimdi Ara

Sosyal Medya Dolandırıcılığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın akrabamdan birini dolandırmaya kalkmışlar, bende genelde bu konularla içli dışlı olduğumdan bana sordular. ben araştırdım falan tam çözemedim. ondan size de bir danışayım dedim. Şimdi bugün facebook hesabına tanıdık birinden mesaj gelmiş (çokta tanıdık değil iş arkadaşıymış)
    İşte ben Media Markt hediye kuponu kazandım iki tane sana da vereyim fln gibisinden konuşmuş. (konuştuğu kısmı sohbetten silmiş artık nasıl becerdiyse)
    İşte numarayı vermiş, onay kodu gelmiş telefona onu da vermiş. zannedersem microsoft'a ait gelen adres.
    Kısaca direk ekran görüntüsünü çektim onu vereyim.
    1.http://i.hizliresim.com/rZRBNP.jpg
    2.http://i.hizliresim.com/7MPE1l.jpg
    3.http://i.hizliresim.com/PPB4a8.jpg

Silinen kısımda faturalı mı faturasız mı diye de sormuş. Kişi faturasız zaten yok değilim diyo... Faturalı olduğu zaman dolandırıyorlar ondan haberim var.
    Herneyse en son kredi kartı istiyo bizim ki de orda uyanıyo falan yok demiş. Sonra kredi kartlarını falan iptal ettiriyo arayıp, bende şimdi gmail, outlook ve facebook hesabını güvene aldım. her türlü gereksiz bilgiyi silip, şifreleri ve güvenlik sorularını değiştirdim.
    Siber suçlar danışmanlık bakanlığını aradım, hiçbir şekilde yardım etmediler. Hatta beni azarlamaya falan kalktılar. Şuan herhangi bir zararımız yok ama ben hala o onay kodu ne için çözemedim. Her türlü doğrulama kodu 5 veya 6 haneli oluyor. Gelen 4 haneli, bu konuda bilgi sahibi varsa beni aydınlatabilirse sevinirim. Ayrıca aman diyeyim böyle şeylere sizde kanmayın, etrafınızdakileri uyarın. Şu sıralar kol gezmeye başladı bu tür şerefsizler.

• Şimdi olayı biraz karışık anlatmışsınız, toparlarken zorlandım. Media markt hediye kuponu ile bu telefon no, onay kodunun ve kredi kartı no istemenin ne ilgisi var bu belli değil. Hediye kuponu dediğin online mağazada kullanılan kod değil mi? Bunun için onay kodu yada kredi kartı no istemek ne alaka?

Her neyse gelen 4 hane onay numarası microsoft erişim kodu değil mi? Benim bildiğim bu microsoft hesabı açarken alternetif şifre alarak kendi esas şifreni girmeden hesaba giriş yapmanı sağlıyor. Bu durumda microsoft hesabına giriş yapılarak ele geçirildiğini düşünebiliriz. Peki bunu neden yapsınlar?

Bu hesabı xbox üstünde oturum açmak için kullanmış olabilirler. Xbox üzerinden satın alım yapılabiliyor mu bilmiyorum, oyun falan gibi. Yada bir windows phone üstünde oturum açıp marketten uygulama satın alma amaçlı kullanabilirler.

Sanırım microsoft hesabı ile bir kredi kartı ilişkilendirilmemiş, bu nedenle kredi kartı no istemiş olabilirler. Bence siz microsoft hesabınıza giriş yaparak son satın alma geçmişini kontrol edin. Şifre ve güvenlik sorularını değiştirin.

Bu arada kredi kartlarını falan iptal ettirmenize bence gerek yoktu, nasılsa karşı tarafa bu bilgiler verilmemiş. Neyse olan olmuş artık.

Bu arada bu facebook hesabı hacklenmemiş ise ve arkadaşınız bu vatandaşı işyerinden tanıyorsa neden hesap sormuyorsunuz? Dolandırıcı dediğine bir daha ulaşamazsın, bu adam elinizin altında. Yok onay kodu isteme, yok kredi kartı sorma, bunlara mantıklı bir açıklama getirmesini isteyin bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 8 9 senedir aynı taktik.bana da bu şekilde çok mesaj geliyo anlıyorum tabi cevap yazmıyorum ama kananlar varmış demekki.Bi şekilde para çekiyolar veya bişey aldırtıyolar sizin rızanızla.tam işleyişi bilmiyorum.aleni dolandırıcılık tabi ama şifreyi falan rızayla söylediklerinden heralde suç kapsamına girmiyo.Senelerdir aynı cümlelerle mesaj alıyorum çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi ara teknosa icinde yaptilar.

Birinin fb hesabini caliyorlar o hesapta kim varsa msj atiyorlar iste hediye ceki Vs gelen kodu onayla diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.