Şimdi Ara

sosyal paylaşım sitesi yapmak istiyorum yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar iyi günler bu son zamanlarda bayağı revaş ta bi konu ama ben pek aradığımı bulamıyorum. biz 3 arkadaş sosyal paylaşım sitesi yapmak istiyoruz. bunun için hangi programlama dillerini bilmemiz lazım. html- orta derce biliyorum. kendimce öğrendim. mesela php -ajax- mysql yeter mi yoksa daha değişik dilleri mi bilmem lazım yardım ederseniz sevinirim.

• 305eltinblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblblbl 46u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 16:27:13 >
  • https://www.socialengine.com/buy-social-engine
    bunu bir inceleyin derim amaç siteyi işletlmekse kodlamayla ugraşmayın .
  • kendimize özgü istiyoruz hazır değil teşekkürler
  • Neyle yaptığın önemli değil; PHP ya da ASP.NET... Ancak ne ile yapacaksan onu biraz iyi bilmelisin.
  • bende zaten hangisi iyi onu soruyorum. mesela görsel açıdan asp mi php mi. falan avantajları dezavantajları
  • Görsel açıdan hiçbir farkı yoktur. Görsellik tamamen senin hayal gücüne, HTML ve script bilgine dayanıyor. Her ikisinde de yapacağın şey görsellik açısından aşağı yukarı aynı. Dinamik kısmı için kullanacağın dil senin bilgine kalmış. Eğer C programlama bilgin varsa PHP'ye yönelebilirsin. Ancak kullanım kolaylığı isterim, biraz sürükle bırak kullanmak istiyorum dersen Visual Studio C# ASP.NET ile yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hala client ve server side teknolojilerinin farkını bilmiyorsanız işiniz biraz zor onu söyliyim .
    ilk önce php ve asp.net ne işe yarar bunu öğrenin bence .
    Javascript html css çalışma mantığı nedir falan .
  • php yada asp hangi dille yazacaksan o dilin nesne yapısını ve mvc ile nasıl proje geliştireceğini çok iyi bilmen lazım tabi iyi bi iş ortaya koymak istiyosan
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyynak

Neyle yaptığın önemli değil; PHP ya da ASP.NET... Ancak ne ile yapacaksan onu biraz iyi bilmelisin.

önemli tabiki şuan facebook javascripte daha çok önem veriyor kullanıcı açısından sadece serverside ile bitmiyor iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytecode3

quote:

Orijinalden alıntı: oyynak

Neyle yaptığın önemli değil; PHP ya da ASP.NET... Ancak ne ile yapacaksan onu biraz iyi bilmelisin.

önemli tabiki şuan facebook javascripte daha çok önem veriyor kullanıcı açısından sadece serverside ile bitmiyor iş

Önemli değil derken kastım şu: Sen PHP de kullansan .NET de kullansan javascript üzerinde yapacakların aynıdır.
  • .net framework(asp.net 4.0,T-sql,jqueryUI vsvs) ile yaptığımız ve katmanlara ,standartlara ve OOP prensiplere uyarak hazıladığımız
    sosyal ağ(facebook gibi) ve eticaret(sahibidne.com gibi) karşımı bir proje var.isterseniz satabiliriz.Ayrıcak tum katmanları kodları size anlatırız takılıdıgnız yerde yardımcı her şeyiyle anlatırırz her zmaan geliştirebilricesksiniz

fb.yazilim.ca dan test edebilrisiniz...(host 1 dolarlık oldugu icin sureklikopmalar olabilir ve yavaş olabilirbu tamamen 1 dolarlık hosttan kaynaklıdır proje oalbildiğicen perofrmanslı yaptık)
    duşunurseniz mail atarsınız
    info@yazilim.ca
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratsal

hala client ve server side teknolojilerinin farkını bilmiyorsanız işiniz biraz zor onu söyliyim .
    ilk önce php ve asp.net ne işe yarar bunu öğrenin bence .
    Javascript html css çalışma mantığı nedir falan .

Arkadaşa şiddetle katılıyorum, eğer client ve server side arasındaki fark tam anlamıyla idrak edilemediyse çok zor. Daha önce sosyal ağ ile ilgili giriş mahiyetinde bir çalışmamız olmuştu. Kuracağımız yapıda veritabanı yapısı olarak sql yapısının pek uygun olmadığını düşünmüştük, ben klasik veritabanı yapısının bu iş için uygun olmadığını düşünüyorum. noSQL diye bir yapı var, neo4j, casandra gibi graph database yapıları var. Zaten büyük sosyal ağlar(facebook, twitter vs) bu yapıyı kullanmakta. Hazır bir çok da sosyal ağ yapısı vardır açık kaynak diye tahmin ediyorum. Bence o şekilde ilerlemeniz daha faydalı olur.

• facebook, twitter vs varken neden seni tercih etsinler bi fark yaratmna lazım ilk olarak iyice düşün bence yoksa boşa zaman kaybı olur.
  • muhammetersoy M kullanıcısına yanıt
    asp ya da php olması görselliğini etkilemez.
  • muhammetersoy M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımız çok güzel yanıtlamış ama sen anlayamamışsın Yapacağın PHP ASP yada adı her neyse fark etmez senin hangisini en iyi kullandıgına bağlı. ASP kurallarını bildiğinide sanmıyorum sen html.php takılmaya devam et ha buplisher de senin için ideal bir yol ASP java işlerini bilen zaten bu soruyu sormaz arkadaşım.
  • php css html ajax javascript öğrenmelisin
    fakat ilk baştan soyleyeyim , o proje tutmaz çok rakip var . tabi mücadele edebilecek fikriniz varsa bilmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bu tur projelere baslamak saçma ve bır sosyal paylasım sıtesı yazmak ekıp ısıdır onu da gectım yazdın bıttı hersey super reklam tanıtım o kadar kullanıcı cekmek bunların hepsı ıcın devlet destegıne ıhtıyacın vardır. Suan kı paylasım sıtelerın cogu devlet desteklı ıstıhbarat amaclı kurulmustur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.