Şimdi Ara

Sosyalist Tek Dünya Devleti Guzel Olurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuanda sınırlar ve kapitalizm yüzünden sürekli ulkeler savasa hazirlaniyor devasa bir israf

Rusya Ukrayna savasiyor inanılmaz bir israf var ortada 1 tane ev insa etmek zorken yüzbinlerce ev yıkıldı onbinlerce insan öldü ordu kaynaklari bosa harcandı her sey israf edildi Ukrayna nüfusu 16 milyona indi diyen kaynaklar var göçlerle insanlar bir ton emek verilmiş sehirlerinden oldu

Orta doğu gene aynı şekilde

Ve bakıyorsun dünyaya gram katkisi olmayan insanlar yuz milyonlarca dolar kazaniyor hayatinda en ufak bir sey uretmemis kanye west gibi bir soytarinin yuz milyonlarca dolari var insanlari eglendir yeter basketbolcular futbolcular olimpiyatcilar hepsinin yaptığı iş boş dünyaya 1 kilo domates ureten ciftci kadar bile faydalari yok hicbir sey uretmiyorlar ve bunlarin tukettigi asiri kaynaklar yüzünden uretimde olabilecek insanlar ac işsiz kalıyor

Dünyadaki en büyük problemler şunlar:
    1 mega zenginler
    2 devletler ve sınırlar
    Bu ikisinin de en büyük nedeni kapitalizm ve natalizm bunlari ancak sosyalizm durdurur planli ekonomi ve planli nufus politikasi ile herkese asgari bir gecim kaynağı yaratılır nüfus dusurulerek daha cok kaynak daha az insan egrisi cizilir bitti gitti dunyadaki her sorun biter

Ama kime neyi anlatacaksin sistem suanda çok güçlü ve her yeni doğan cahil fakir insanla sistem daha da güçleniyor zenginler ve nüfus meselesi dedigim sekilde halledilmezse suanki mevcut savaslar asla bitmez her hizip ufacik cikarlar icin savasmaya devam eder ve kapitalizm giderek daha cok insani ac birakarak yükselir muhtemelen bir kac on yila kadar dolar trilyonerleri de ortaya cikmaya başlayacak emek sömürüsü ve arti değer hırsızlığı her gecen gun artiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 10 Ağustos 2024; 1:25:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam daha kendimizi kurtaramadık bosver bunları. Daralıyorum. Bunalıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • F1SECO kullanıcısına yanıt
    İşte kendini kurtaramazsin

Bireycilik denen sey kocaman bir yalan

Zenginin çocuğu 10iq da olsa sende van gogh yetenegi de olsa o 10/10 hayat yasar babasi en dogru yerlere yerlestirir sense ac gezersin

KOLEKTİVİZM TEK GERCEKTİR ağaç yapragiyla gürler

Koşullar her şeydir insansa bir hiçtir

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfırdan gelip kurnazlıkla, şeytan tüyü ile zeka ile çalışkanlıkla, cesaret ile egosunu kenara koyarak kendine bir çevre oluşturan iyi yerlere gelen de çok insan gördüm

• hamzoştan kaliplari kiran bir konu daha Sosyalist Tek Dünya Devleti Guzel Olurdu 

oyle bisi olmasi imkansiz insanlar ailede bile birbiriyle kavga dovus halinde ulkeler olarak anlasmalari ve tek ulke olmalari imkansiz

insanlar birbirinin kurdudur demis eskiler Sosyalist Tek Dünya Devleti Guzel Olurdu 

• 500şirket tüm dünyayı yönetiyor. Çinliler alternatif kendi hegemonyalarını yaymaya devam ediyorlar. Birbaşka devir x ülkesi y ülkesi olur. Doğanın kanunlarında olduğu gibi güçlü olan hep kazanır. Aslanın yediği atığı sırtlanlar sonrsı böcekler yani piramidin en altındki. Kısacası düzen bir günde kurulmadığı gibi bir günde yitirmez. Belkide iskender bu yüzden haklıydı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • F1SECO kullanıcısına yanıt
    Nasil cok insan gordun öyle yav

Ben sadece 1 kisi gordum o da dis doktoru cevre yapmayi da biliyor o sayede orta ust bir hayat yaşıyor gençliği surunmekle gecmis ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt
    Adamlar çevre için böyle saçma sapan güçsüz komik bir karakter seçiyor ki kimse cevre icin cidden ayaklanmasin :D içinden gecelim dünyanın

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Hocam insanlik nasil once avci toplayiciydi sonra feodalizm sehir devletleri sonra burjuvazi iktidarı yani kapitalizm geldi simdi de yavas yavas sosyalizme gidecek oradan da komunizme oradan da anarsizme belki kim bilir

Bunlar olmak zorundadır başka türlü dünya kaldiramaz bu yükü

Zenginin uçağı fabrikasi dunyayi zehirleye zehirleye iklimin içinden gecti insanlar fakirlik savas yokluk içinde bu nereye kadar devam edecek

En basta globalizm kendi sonunu getirecek gibi görünüyor dinler ve bolgesel farkliliklar ortadan kalkıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

işte problem bu. insan sadece gordugu kadarını biliyor. ben cok insan gordum bu sekilde. yapan yapıyor.

asıl kafa yorulması gereken konu suan ne yapabilrim nasıl baslayabilirim vs. knk

• Bu saatten sonra hiç fena olmaz. Kapitalizmin dünyayı ne hale getirdiğini hep beraber gördük. Ortada bilimsel iktisadi hiç bir plan yok. Hep daha fazlasını isteyen devletler çıkar için dünyayı bok çukuruna çevirirken, amacı daha fazla para ve güçten başka bir şey olmayan şirketlerin halka nefes alacak bir alan bile bırakmamasına şahit olduk. Süpermarketlerle perakendeyi bitiren elitler şimdi de kendi markalarını daha ucuzdan raflara dizerek üreticiyi hedefine koydu. Geçende migrosta pizza fırını gördüm adamlar pizza pişirip satmaya başlamış :) Yakında marketin bir kısmını berber yapıp saç kesmeye başlarlar. Halka yapacak bir iş bırakmamak konusunda kararlılar. Bu bir çılgınlık. 1900 lerde herkesin çalışıp bir şeylere sahip olmak konusunda umudu vardı. İyi çalışırsan, ev de alırdın araba da. Yakın gelecekte bunlara köle olmaktan başka bir seçenek kalmayacak. İki sınıflı bir toplum elitler ve fakirler. Hindistan gibi olacak tüm dünya. Biraz da o yüzden zaten bu orta doğuluları dünyanın her yerine serpiştiriyorlar muhtemelen. En aşağısına bile razılar, çalışıyorlar, gıkları çıkmıyor.

Hani amariganın anayasasında "mutluluk arayışı bir insan hakkıdır" yazıyordu ya. Yavaş yavaş her yerde bunun tarih olduğunu göreceğiz. Kapitalizmin özgürlük ambalajında pazarladığı şey aslında hiç eğitilmemiş, hayatla ilgili realist bir planı olmayan, ezberci cahil gençleri beş para etmez, içeriği boş sınavlara sokup kaybettiklerine ikna etmek ve köleleştirmek. Özgürlük adı altında eğitimsiz, aptal bir halk yaratıp kolayca sömürmek. Bu özgürlük palavralarını yüksek sesle sıkmaları bu yüzden. Böyle bir özgürlük yok. Ayının teki gelecek, binbir çabayla, emekle, yıllarca uğraşılmış, inşa edilmiş bir hayatı üç kuruşluk pompalı tüfekle sonlandıracak. Özgürlükmüş bu. Bu cinayetlerin hepsinin faili devlettir. Bu katiller ve henüz suç işlememiş potansiyel katiller bence sadece konuşabilen hayvanlar sadece. İnsan falan değiller. İnsan olmak için eğitim gerekli olmalı. Tabii yeterince iyi eğittiğin kişileri kolayca köleleştiremezsin, hükmedemezsin. Eğer beyaz yakalıları bu hayvanlarla korkutup terörize etmezsen kendini de kurtarıcı olarak gösteremezsin, güvenli hayat satamazsın.

Bu saatten sonra insanın kendi kendine adam olacağı yok. Bence de sosyalizm gelsin, bu şirketler tam yetkiyle halkın üstünden güzel bir geçsin. En azından paralar ordulara, askerlere, istihbarata, gerzek devletler arası rekabete gitmez. Belki insanlık bir dereceye kadar da eğitilir, en azından huzurlu köleler olurlar. Şu vatandaşlık puanını kesinlikle destekliyorum. Bazıları sadece kötekten anlıyor.

Para odakli insanlar yaratıyor
    Bu da zamanla din ve milliyeti yok edecek
    O zaman da insanlar dusman bulamayacak ve gercek dusmanin zenginler oldugunu anlayacak

• Patrona çalışan insanlar ve başkalarına hizmet etmeye çalışan insanlar olarak iki farklı bölge olması daha makul ve olabilirlikli olurdu. Sosyalist Tek Dünya Devleti Guzel Olurdu 

• SUBJECT 101 kullanıcısına yanıt
    Genel olarak katılıyorum hocam

Ancak tek dünya devletinde sirket olmayacak

Sosyalizmde sirketler devletin olur daha doğrusu sirketler ve uretim araçları halk adına devlete ait olacak

Örneğin 70 yaşındaki adamin sahip olduğu Wayne Şirketi komple devletin olacak sahibi eğer buna direnirse zaten muhtemelen devrim sirasinda mokoko ama direnmezse ona da emekli maasi ve adil bir yasam verilecek

Yani zenginlere de kötülük yapilmayacak bu daha önce ekim devriminde oldu o zamanki sartlarla suanki gibi siddetsizlik cok zordu ulasim haberlesme ww1in etkisi vs vs yani ussr aslinda yanlis temellerle kuruldu siddetle hareket etmek sadece cok çok kritik noktalarda olmali

Atiyorum Kaiba şirketi tuttu silahlarla devrime direnmeye calisti onu da direneni de indireceksin tabiki

Demokratik Sosyalist Tek Dünya Devleti bir zorunluluktur bu kapitalist ülkeler yani kısaca abd ve yandaslari daha ne kadar bizi sömürecek?

• Sosyalist bir sistemi, teorideki gibi oturtmak kolay değil. Yöneticilerin egosuz ve çok güvenilir insanlar olması gerek. Bu da kolay değil. teoriyi pratiğe dökmek kolay değildir.

Hocam istedigin kadar bastır halk ayaklanirsa yenemezsin

Bu projelerin çöp olması sadece ortalama insanın bizim kadar akilli olmasina bakar

Ama iste sorun şu bizimle normal adam arasinda bile ucurum var

Adama bakiyorum cok parlak bir kariyeri var avukat vs ama adam benim buraya yazdıklarimin 100 de birini hayatinda düşünmemiş anca ye ic calis bu

Ki ben buraya her fikrimin 1000de 1ini yazıyorum daha neler var aklımda

Demokratik Sosyalizm ve antinatalizm bu iki akım kurtarır dünyayı işin özeti bu ama daha derinliklerini falan düşünüyorum nasıl bir anayasal duzen olmali kac meclis olmali jedi konseyi gibi denetleme organlari ozel mahkemeler vs vs

Bizim ülkede yargitay aymye saldiriyor omg bu ulkede bunlari akil etmem de bi garip VAllaha Allah gözümüzü acmis herhalde hukuksuz ulkede kafamdan ideal anayasa yaziyom omg

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.