Şimdi Ara

Sosyalizm, emperyalizm vs gibi kavramları açıklayan kitap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu tarz kavramları.Yani izmli kavramları ayrıntılarıyla açıklayan bir kitap var mı.Sosyalizm, komünizm, marksizm vs. gibi başlıklar halinde ele alan bir şekilde.

• La Haine kullanıcısına yanıt
    Sol yayınları Felsefenin Temel İlkeleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuyu dün de konuştuk.keşke baksaydınız altlara

bence Karl Marx-Komünist Manifesto'yu oku öncelikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: La Haine

Arkadaşlar bu tarz kavramları.Yani izmli kavramları ayrıntılarıyla açıklayan bir kitap var mı.Sosyalizm, komünizm, marksizm vs. gibi başlıklar halinde ele alan bir şekilde.

herhangi bir felsefe sozlugu edinmelisiniz.felsefe sozluklerinde bu tarz izmli kavramlara cok rahat ulasir ve bilgi edinebilirsiniz.

• Wikipedia ve ekşi sözlük.
    elinde internet gibi bir kaynak var yahu, tek bir yazar yerine milyonlarca insanın fikrini almak daha mantıklı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quantumfluctuations

Wikipedia ve ekşi sözlük.
    elinde internet gibi bir kaynak var yahu, tek bir yazar yerine milyonlarca insanın fikrini almak daha mantıklı gibi.

Ekşi sözlük gerçekten çok sağlam bir kaynakmış.

• 19. Yüzyıldan 20. Yüzyılda Modern Siyasal İdeolojiler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: incir reçelşi

quote:

konuyu açanın edinmek istediği bilgiler subjektif değil objektif olduğundan gayet sağlam bir kaynak.

https://eksisozluk.com/sosyalizm--47030

mesela son sayfada atilla ilhan'ın kitabından örnek verilmiş, arka sayfalarda cemil meriç'ten. konuyu açan adam yukarıda önerilen kitabı alsaydı bu bilgilerden bihaber olacaktı. ekşi'deki her şey doğrudur demiyorum ama bu durum için okunabilecek çoğu kaynaktan kat be kat daha iyi bir kaynak.

• Andrew Heywood'un çoğu kitabında, kenarında köşesinde tanımları yapılır. Fakat özellikle bu tarz kavramları öğrenmek istiyorsan, Siyasetin Temel Kavramları kitabını alabilirsin. Muhtemelen bulabileceğin en iyi kaynak. Zamanında özellikle alanıyla ilgili ders için kullanmıştım. İnternette bulabileceğin herhangi tanımlardan daha iyidir.
  • Valla ekşi sözlük çok iyi kaynak değil mi?

Allah'ım ya. Ne kadar cins insan varsa onları kabul ediyorlar üyeliğe. Adamlar gün boyu "1.60 boyundaki 80 kilo kız"ı tartışıyorlar sonra sen de diyorsun oraya bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Valla ekşi sözlük çok iyi kaynak değil mi?

Allah'ım ya. Ne kadar cins insan varsa onları kabul ediyorlar üyeliğe. Adamlar gün boyu "1.60 boyundaki 80 kilo kız"ı tartışıyorlar sonra sen de diyorsun oraya bak.

Son dönemde yazar kalitesinin gittikçe düştüğü bir gerçek ama bu sözlük sadece son senelerde yazılanlardan ibaret bir şey değil. Bence hala "kutsal bilgi kaynağı" vazifesini görebilecek seviyede. Sol frame fazla dikkatinizi çekmezse, ne aradığınızı biliyorsanız bakıp 15 senelik tarihinden çok güzel yazılar bulup okuyabilirsiniz. Wikipedi'da veya herhangi bir sanal ırtamda Türkçe bilgi dahi bulunmayan şeylerin olduğu oluyor bazen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Valla ekşi sözlük çok iyi kaynak değil mi?

Son dönemde yazar kalitesinin gittikçe düştüğü bir gerçek ama bu sözlük sadece son senelerde yazılanlardan ibaret bir şey değil. Bence hala "kutsal bilgi kaynağı" vazifesini görebilecek seviyede. Sol frame fazla dikkatinizi çekmezse, ne aradığınızı biliyorsanız bakıp 15 senelik tarihinden çok güzel yazılar bulup okuyabilirsiniz. Wikipedi'da veya herhangi bir sanal ırtamda Türkçe bilgi dahi bulunmayan şeylerin olduğu oluyor bazen.

Biliyorum. Nadiren iyi bir şey yaza da oluyor. Ama senin de dediğin gibi tam olarak aradığın şey belliyse. Mesela ben yıllar önce Dede Korkut'un eski yazılı .pdf nüshasını bulmak istediğimde girip ekşi sözlüğe bakmıştım. Adamın birisi gereklitarama.com diye bir siteden bağlantı vermişti. Bazen faydalı oluyor ama o kadar seviyesiz bir yer ki gene de istisnalar dışında bir şey beklememek lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: incir reçelşi

quote:

konuyu açanın edinmek istediği bilgiler subjektif değil objektif olduğundan gayet sağlam bir kaynak.

https://eksisozluk.com/sosyalizm--47030

mesela son sayfada atilla ilhan'ın kitabından örnek verilmiş, arka sayfalarda cemil meriç'ten. konuyu açan adam yukarıda önerilen kitabı alsaydı bu bilgilerden bihaber olacaktı. ekşi'deki her şey doğrudur demiyorum ama bu durum için okunabilecek çoğu kaynaktan kat be kat daha iyi bir kaynak.

O zaman haklısınız hocam ben bu şekilde düşünmemiştim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.