Şimdi Ara

sosyalizm sizce mantıklı mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Periah

Buyuk zorluklarla kölelikten kurtulan insanlığın bir ideoloji altinda bizim yemimizi suyumuzu versinler tekrar köle olalım demesi ne kadar acı birşey. Bizler sanki evcil hayvanmışız gibi birileri ne yapacağımızı ne yiyeceğimizi nerede oturacağımızı kararlastiracak bizde akilsiz yiginlar olarak suruklenenegiz oyle mi ?

Butun bunlari gectim herkes istedigi iste calisiyor demissin. Bu nasil bir sacmaliktir arkadasim aklimizla dalga mi geciyorsun ? Sovyetlerde tuvaletleri temuzlemeyi , lagimlarda calismayi seven insan mi var ? Sevdikleri isimi yapiyorlar ? Cocuk kandirirsinuz bu yalanlarla ancak.

Onun arkadasin dedigi 500 ayakkabi urettik ama asnda uretilen ayakkabi 100 taneydi vd inlarin jaliteleri asiri dusuktu olayi Sovyetlere ozgu birsey degil.

Çin'de komunist kültür devriminde batılı veya geleneksel bütün eserler yakılıp kırılırken, tapınaklar kultürel ve batılı eserler yokedilirken. Köylüleri zorla topladiklari kamplarda komunist rejimi iyi gostermek icin uretimi hep yuksek hep yuksek gosterdiler sonucta uretim azligindan cikan kitlikta 50 ila 100 milyon çinli yokoldu. Demir uretecegiz dediler her evin onune demir atolyesi kurdurup yanci propaganda basininda siriittilar. Sonucta uretilen demirin yuzde 80 ila yuzde 90inin kullanilamayacak kadar kotu kalitede oldugu ortaya cikti. Bugun Cin kominist olmasina ragmen ayakta durabilmek icin japitalisf ekonomiyi serbestlestirmek zorunds kaldi sefaletten cikabilmek ucin.

Kisacasi insanlari kendi ayaklariyla kolelige zincire vurmaya calismayin !!!

Bizim yemimizi suyumuzu versinler istediklerini yapalim demeyin !!!

Birey insan ozgurluk degerlerini ayda 1000 lira garanti maas icin yitirmeyin !!!

Bu ulkenin tum kurumlarini, tum parasini, tum herseyini bugunku iktidar gibi 1 kisinin basinda oldugu bir doiktatore emanet edip onunla ters dustugunyzde kurbanlik koyun gibi kacabilecdginiz hicbir yer olmayan bir hapishaneye cevirmeyin ulkeyi !!!

Fakirlerin diktatorlugu gibi daha sonra kurtulmak istesenizde kurtulamayacaginiz prangalara baglamayin kendinizi.

Bir kez kafese girersek bir yuzyil kurtaranayiz kendimizi. Aklinizi basiniza devsirin...

Balla ben bu ideolojideyim. Mesela akpliler nasil uyuyorsa bende boyle uyumak istiyorum. Herşey iyi diye bilecegim, herkesin eşit olduğunu bileceğim bu bana yeter.

Sosyalizmde insanlar istedigi iste calismaz, yetenegine gore yerlestirilirler. Komunizm oldugunda insanlar istedigi iste calisir ki, zaten kpmunizm geldiginde ben neden lagam temizliyorjm ya diye dusunce olmaz.

Sovyetler birliginde nereye dusuktu kalite ? Son zamanlarinda bile olsa sana bir denizci uniformasini gostereyimmi bizim evse duran. Bizzat babamin. Deriden kemer, bronz veya demir gibi bir isleme. Hala 10/10 kondisyonda, uniformadaki yazilardan tut islemelere kadar hala ayni kalitede. Sosyalizmde malzeme calma olayi, kalitesiz yapma olayi olamaz. Cubku ozel sektor yoktur. Mesela markete gidersin 3 tane yogurt olur yagsiz, orta yagli, yagli yogurt ama hepsinde bir bit yenigi yoktur. Simdi markete vir gidiyorsun 2 lieayada var 10 lirayada. Sence bunlardan biri malzeme xalip kalitesiz urun yapmiyormu ? Veya insaat sektorunde be kaliteli urunler kullanilir, cubku orayi yapan muhendisin cebine malzemeden para kalmaz. O adam kalitesiz urunde kullansa kalitesiz urunde kullansa cebine ayni para kalacak.

Suanda da kendini ozgue mu hissediyorsun ? Sana ne kadar ozgurluk verirlerse o kadar ozgursundur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: good16

O asansör olayını anlamadınız , uzatmaya gerek yok.

Sanırım Kommunalki veya Kommunalka idi adı. 3 aile bir evde yaşar , mutfak ve lavabo ortak. Bunu benden iyi bilmelisin. Araştır.

Bence tartışmaya gerek yok , feci bir ekonomik krizle yıkılan bir ülke SSCB.

Evet bayagi bir kotu krizle yikildi, ama buun sebebi basta saglam bir guc olmamasi. Yoneticiler 500 urettik dediler oysaki 100 tane uretmislerdi, geriye kalani cebe attilar.

Asansor olayini siz anlamadiniz. Amerikada ki asansorcu ile sovyetlerdeki asansorcunun farki yok. Birinin parasini ozel sektor veriyor digerinin parasibi ozel sektor olmadigi icin devlet veriyor anladinmi ?

Komunnalki olayini arastiriyorum, fakat bizim yasadigimiz yerlerde genis bahceli evlerde yasadik genis evlerde.

• Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    Ben Sovyet donemini yasamis insanlarla konusuyorum. Kazakistandan gelmis iki ikisiyla konustum anlattiklarina gore Sovyetler doneminde yaratilan bilincli kitlik nedeniyle nufuslarinin yarisindan cogunun kirildigindan bahsettiler. Bunun soykirim olarak kabul edilmesi gerektigini ama dunyanin yeterince ilgi gostermedigini anlatiyorlardi.

Bugun Sovyetlerde yasamis topluluklar o donemi nefretle aniyor. Komunist partilerin oy oranlari asiri derecede dusuk. Senin anlattigin utopyayi nedense Sovyet rejimlwri altindaaci cekenler onlarin bugunku torunlari hic hissetmemis

• quote:

Ben Sovyet donemini yasamis insanlarla konusuyorum. Kazakistandan gelmis iki ikisiyla konustum anlattiklarina gore Sovyetler doneminde yaratilan bilincli kitlik nedeniyle nufuslarinin yarisindan cogunun kirildigindan bahsettiler. Bunun soykirim olarak kabul edilmesi gerektigini ama dunyanin yeterince ilgi gostermedigini anlatiyorlardi.

Bugun Sovyetlerde yasamis topluluklar o donemi nefretle aniyor. Komunist partilerin oy oranlari asiri derecede dusuk. Senin anlattigin utopyayi nedense Sovyet rejimlwri altindaaci cekenler onlarin bugunku torunlari hic hissetmemis

Hepsi beyinsiz olduda ondan. Eski sovyet ulkelerine bakarsan rusvet, yolsuzluktan gecilmiyor. Bildigin salak oldular salak. Kıtlık yaratılmış? Onlar baksin bakalim sovyetler birliğinden önce daha şehir yoktu şehir. Vardida kucucuk iki tane dln, altyapi diye birşey yok zaten. Bak bakalim orta asyaya, sovyetlere girdiginde ne olmuş? Fabrikalar, altyapilar, yollar, okullar, hastaneler neler açılmış. Sovyetlere katilmadan once ki kazaklarin belli bir kismi gocebeyyasiyorlardi. Onlarin halini arastir. Gitti heryerde kadinlara tecavuz eden pislik bir topluluktu. Bunlara soy kirimmi uygulandi ? Evet, zaten böyle bir pislik varliklar ifla olmazdi. Simdiylazaklara pislik diyorum diye algilama, iclerinde böyle bir kesim vardı. Mesela kirgizistanda bilgin adamlar oldurulmustur, hatta mezarlari yillar sonra bulunabildi. Simdi bunu yaptilar diye onlarca yapilan şeyi gormezden mi gelelim ? Birgun gidersen, gidip genclerle konusma. Yaşlı insanlarla konus, onlar anlatacaktır sana okulların nasil işlediğini fln. Suan zaten orta asyanin coguna gidersen hala sovyetler doneminde yapilmis binalarin, elektrik lambalarinin, yollarinin kullanıldığını göreceksin.

Orta asyada hanlar vardı. Halki hanların ellerinden kurtaran sovyetler birligidir, lennindir. Lenninin yazmış olduğu gazeteler orta asyayada gidiyordu.

Herkese Rusça dayatmışlar, doğrudur fakat bunu yapmak istemelerinin sebebi tamamen bir halk kurmak istemeleridir, ayrimciligin olmadigi, ilerisimin kolay oldugu. Zaten bu davayı başlatan Lennin tatardir, Stallin gurcudur.

Adamların ülkelerini işgal edin, soykırım yapın, kültürlerini yokedin ve sonrada zaten insan değildiler deyin. Şu vahşiliğe bakar mısın ? Şu dikkafılığa bakar mısın.

Onlarda insandı !!! Zamanında bizede vahşi diyoprlardı burayada geldiler bizide uygarlaştıracaklardı doğraya doğraya sovyetlerin yaptığı gibi. Ama biz savaştık mücadele ettik ve senin , senin gibilerin barbar dediği biz bugün iyi veya kötü bir demokrasiyle yönetilen bir ülkedeyiz. Bugün Amerikada demokrasi götürüyor her yere adam ediyor milleti ne desem boş şu an iğrenmiş durumdayım. Katil sevici o insanlarla tanışsaydın o günlerin açtığı yaraların etkisini yüzünle görseydin de o insanların suratlarına bunları söyleseydin !!! Kimsenin sizin kokuşmuş mezbaha medeniyetinize ihtiyacı yok insanların huzura ihtiyACI VAR MİLYONLAR HAYVANMIŞ GİBİ İTLAF EDİLDİ SENİN ŞU SAÇMALIKLARINA BAK !!!

Uygarlık uygarlık diye diye insanın hayvandan bile aşağı bir hale gelmesini gördüm. Hitlker Stalin işte uygarlık adına hayvandan bile aşağı birşey yaptınız bizi sizin düşündükleriniz duyguklarınız yaşadıklarınız tek doğru değildi. Öldüre öldüre dayattıklarınızın aslında yanlış olabileceğinide düşünseydiniz. Belki bir nebze insan saayılabilirdiniz !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ocak 2018; 16:14:28 >

• quote:

Adamların ülkelerini işgal edin, soykırım yapın, kültürlerini yokedin ve sonrada zaten insan değildiler deyin. Şu vahşiliğe bakar mısın ? Şu dikkafılığa bakar mısın.

Onlarda insandı !!! Zamanında bizede vahşi diyoprlardı burayada geldiler bizide uygarlaştıracaklardı doğraya doğraya sovyetlerin yaptığı gibi. Ama biz savaştık mücadele ettik ve senin , senin gibilerin barbar dediği biz bugün iyi veya kötü bir demokrasiyle yönetilen bir ülkedeyiz. Bugün Amerikada demokrasi götürüyor her yere adam ediyor milleti ne desem boş şu an iğrenmiş durumdayım. Katil sevici o insanlarla tanışsaydın o günlerin açtığı yaraların etkisini yüzünle görseydin de o insanların suratlarına bunları söyleseydin !!! Kimsenin sizin kokuşmuş mezbaha medeniyetinize ihtiyacı yok insanların huzura ihtiyACI VAR MİLYONLAR HAYVANMIŞ GİBİ İTLAF EDİLDİ SENİN ŞU SAÇMALIKLARINA BAK !!!

Uygarlık uygarlık diye diye insanın hayvandan bile aşağı bir hale gelmesini gördüm. Hitlker Stalin işte uygarlık adına hayvandan bile aşağı birşey yaptınız bizi sizin düşündükleriniz duyguklarınız yaşadıklarınız tek doğru değildi. Öldüre öldüre dayattıklarınızın aslında yanlış olabileceğinide düşünseydiniz. Belki bir nebze insan saayılabilirdiniz !!!

Ülke işgal edilmedi, hicbir ülke socyetler tarafindan isgal edilmedi. Zaten halk hanligi kendisi yikti ardindan kendi istegi ile sovyetlere katildilar.

Tecavuzculerden bahsediyoruz ? Sence yok edilmesi gereken tarzda varliklar degiller mi ? Sana kalirsa isidde yok edilmesin o zaman ? Ulkeler orta doguya mucadele etmesin ki orada onlar masum insanlari katledebilsin, tecavuz edebilsin dimi ?

Edit: Sen simdi Ataturkun kurmus oldugu istiklal mahkemelerinide elestirirsin. Yok edilmesi gereken yok edilmeli, basimiza ne geldiyse sizin gibi humanistlerden geldi. Bak bakalim isvec, burasi bu kadar multeci aldi hepsi tevavuzcu sapigim teki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick Yıldız -- 3 Ocak 2018; 16:51:24 >

Sovyetler ilan edildiğinde her ülkenin kaderini kendisinin tayin edeceği söylendi. Ardından 1,2 yıl sonra heppsi birer birer işgal edildi. Ardından Çarlık rejiminden 10 kat beter insan öğütme süreci başladı. O dönemler dünyanın ve insanlığın en yüz kararsı dönemleridir. İnsanlar bir daha böyle bir felaketi umarım asla başlarına sarmazlar.

Sİzde Abd gibi demokrasi getirmek gibi hiçbir halka medeniyet getirme felaketini bir daha tattırmazsınız umarım. Benim bölümüme konuşma yapmak için gelen kadın bu olayları anlatırken gözleri dolarak konuşmasını yarıda kesti. Tabi sizin gibi vahşilere göre bu kadın bir insan değil. Ataları iyiki itlaf edilmiş diyeceksin !!!

Uygarlık adına ilkelliğin, özgürlük çığırtkanlığı ile köleliğin kabul ettirilmesidir komünizm bu acıyı toplumlar bir kez yaşadı bir daha asla geri getiremeyeceksiniz bunu bilin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ocak 2018; 16:53:8 >
  • quote:

Sovyetler ilan edildiğinde her ülkenin kaderini kendisinin tayin edeceği söylendi. Ardından 1,2 yıl sonra heppsi birer birer işgal edildi. Ardından Çarlık rejiminden 10 kat beter insan öğütme süreci başladı. O dönemler dünyanın ve insanlığın en yüz kararsı dönemleridir. İnsanlar bir daha böyle bir felaketi umarım asla başlarına sarmazlar.

Sİzde Abd gibi demokrasi getirmek gibi hiçbir halka medeniyet getirme felaketini bir daha tattırmazsınız umarım. Benim bölümüme konuşma yapmak için gelen kadın bu olayları anlatırken gözleri dolarak konuşmasını yarıda kesti. Tabi sizin gibi vahşilere göre bu kadın bir insan değil. Ataları iyiki itlaf edilmiş diyeceksin !!!

Uygarlık adına ilkelliğin, özgürlük çığırtkanlığı ile köleliğin kabul ettirilmesidir komünizm bu acıyı toplumlar bir kez yaşadı bir daha asla geri getiremeyeceksiniz bunu bilin.

Hangi ülkeler isgal edilmiş? Soylermisin? Orta asyada hicbir ülke isgal edilmedi. Once okudugunu anla. Ben kazaklara laf mi yaptim ? İclerinde belli bir kesmin yok edilmesi lazimdi. Tecavuzculeri yani.

Simdi herkes nazilere laf yapiyor yapilan laflari biliriz. Simdi bir alman cikip benim atam hakkinda boyle konusmayin mi diyor ? Veya isid yok edildiginde cocuklari cikip atami katlettilermi diyecek ? Senin dedigin mantik buraya variyor.

Sovyetler birligi abd veya ingiltere gibi yapmadi. Abd ve ingiltere somurdufu ulkelere yatirimmi yapmis ? Diyorum ki orta asyada sovyetlerden once daha yol yoktu yok. Dabrikalardan tut yollara kadar herseyi yaptilar.

Baski benim tarafimda olunca iyidir, sende boyle yapiyorsun zaten. Anarsist dusuncedeki bir adama baski uygulamiyor musun ? Yasalarin ile ? Tuk dunya boyle doner, baski senin tarafindaysa hicbir sorun yoktur. Surekli bir baskida olmasi gerekir zaten, baskisiz birsey olamaz. Ben baskisiz bir dunya istedigim icin komunizm dusuncesine katiliyorum. Dedigin gibi insanlarin komunizme gecis yaptiginda beyinleri yikanmis olacak ve tek tip susunce olacak ve boylece baski diye birseyde olmayacak.

Yol yoktu diyorsun. Bütün sömürgelere ve sömürge yapılması düşünülen ülkelere kilometrelece demiryolu yapılmıştır. Niye mi aldıklarını rahat götürebilmek için ?

Git Aral gölü belgeselini izle. Gölün nasıl kurutulduğunu izle. Maveraünnehirde bölge halkının aleyhine yapılan devasa pamuk tarımı yüzünden tarlaların yok edilmesini izle.

Bunları bilmiyorsun ki ne anlatalım size. Birileri bunlar şöyleydi öyleydi bizde katlettik öldürdük diyor senin gibi kraldan çok kralcı olanlarda katillerin bayrağını sallıyorsunuz... Yazık... 90 yıl tutunabilmesinin nedenide buydu zaten şiddet ve beyin yıkama... Kuzey Kore'de şu an senin ütopyan yaşanıyor umarım oraya yerleşirsinde hayallerinin ülkesinde mutlu olursun tabi itlaf etmezlerse senide...
  • quote:

Yol yoktu diyorsun. Bütün sömürgelere ve sömürge yapılması düşünülen ülkelere kilometrelece demiryolu yapılmıştır. Niye mi aldıklarını rahat götürebilmek için ?

Git Aral gölü belgeselini izle. Gölün nasıl kurutulduğunu izle. Maveraünnehirde bölge halkının aleyhine yapılan devasa pamuk tarımı yüzünden tarlaların yok edilmesini izle.

Bunları bilmiyorsun ki ne anlatalım size. Birileri bunlar şöyleydi öyleydi bizde katlettik öldürdük diyor senin gibi kraldan çok kralcı olanlarda katillerin bayrağını sallıyorsunuz... Yazık... 90 yıl tutunabilmesinin nedenide buydu zaten şiddet ve beyin yıkama... Kuzey Kore'de şu an senin ütopyan yaşanıyor umarım oraya yerleşirsinde hayallerinin ülkesinde mutlu olursun tabi itlaf etmezlerse senide...

Bak hala anlamiyorsun ya yol derken gorurmek anlaminda degil. Yoldan tut fabrikaya kadar diyorum. Hafiza problemi mi var ? 2-3 mesaj once fabrikalar, hastanaer, binalar, okullar yapildi yazdim. Somurmek istese niye bunu yapar ? Ben gittim siyorum. Yapilan yollarda yapilam hastanelerde yapilan okullarda yapilan elektrik direkleri bile hala duruyor. Muslumanlar, hristiyanlar, akpliler bir ruyadayken ben ruyaya dalmak istiyorum, neden bu kadar hor goeuluyor anlamadim. Sen tartismayida bilmiyorsun, sundugum argumanlara cevap veremeyip basliyorsan hakarete bak bakalim kactane mesaj attiysam sana hakaret var mi ? Hakareti anca bilgisiz insan yapar

Rusya ile ona bağlı bugün ayrılmış devletlerin gelişim eğrisi birbirinden son derece fareklıdır. Bu konu bilimsel olarak araştırılmalı veriler ortaya konmalıdır. Senin anlattığın sadece seni bağlayan içi boş yorumlardır. Katıldığım bir konferansta Rusya'nın gelişim eğrisi ile Azerbaycan'ın bu dönemdeki gelişimi arasında çok ciddi fark olduğunu okumuştum yani propagandaları terk etmelisin. Onun dışında verimliliğin son derece düşük olduğuda heryerde kabul edilen bir olgudur.

Gorbaçov'un kendi ifadesine göre Sovywetler birliği son yıllarında yönetilemez bir hale gelmiş ve neyi ne kadar ürettiklerini ve ne kadar dağıttıklarını dahi hesaplayamadıklarını ifade etmiştir.
  • quote:

Rusya ile ona bağlı bugün ayrılmış devletlerin gelişim eğrisi birbirinden son derece fareklıdır. Bu konu bilimsel olarak araştırılmalı veriler ortaya konmalıdır. Senin anlattığın sadece seni bağlayan içi boş yorumlardır. Katıldığım bir konferansta Rusya'nın gelişim eğrisi ile Azerbaycan'ın bu dönemdeki gelişimi arasında çok ciddi fark olduğunu okumuştum yani propagandaları terk etmelisin. Onun dışında verimliliğin son derece düşük olduğuda heryerde kabul edilen bir olgudur.

Gorbaçov'un kendi ifadesine göre Sovywetler birliği son yıllarında yönetilemez bir hale gelmiş ve neyi ne kadar ürettiklerini ve ne kadar dağıttıklarını dahi hesaplayamadıklarını ifade etmiştir.

Naail ici bos ? E sen diyorsun tecavuzculeri yok ettiler onlarda insandi. Bende sana nazilerden, isid militanlarindan aybi ornegi veriyorum birsey demiyorsun haksiz miyim ? Bir alman ckipta nazilere laf yapinca atam hakkinda boyle konusmayin diyormu ? Pis sovyetler benim atalarimi katletti diyor mu ?

Dedim ya güç son zamanlarda uygulanamadi. İnsanlar yozlaştı. Nerde o savas doneminde cok calismayi kabul eden isciler ? Son zamanlarda yoneticiler 100 uretti 500 urettik dedi kalani cepledi. Suanda da zaten orta asyadan tut rusya azerbaycan dahil hepsinde ruavet girla.

Dediğim gibi bu dunyada baski anca senin trafinda olunca iyi. Baski yok, ozgurluk var demek sacmalik zaten. Suanda anarsistlere baski uygulamiyor muyuz ? Benim dunyamda din olmayacak, kadinlara hak adalet verilecek, es cibsellere esit davranilacak dini pislik dusuncelerin hepsi yok edilexek. Daha dun 9 yasindaki kiz evlenebilir dedi sence bu dusuncedeki bir yapi yok edilmesi gerekmiyor mu ? Ensar vakfidaki suclular yok edilmesi gerekmiyor mu ?

Ben diyorum ki asıl sorun asansör görevlisi olup olmaması değil. Eğer Bill Gates iseniz asansör görevlisinin alacağı para size pek koymaz. Fakat devletin parasını böyle işlerde çar çur etmesi doğru değildir , demek istediğim bu. Yoksa herkes parasını nasıl harcarsa öyle harcar. Fakat devletin sorumlulukları var.

Batıda gelişen Almanya , toparlanan Fransa ve İngiltere , fena durumda olmayan İspanya ve İtalya , doğuda SSCB'yi ekonomide geride bırakan Japonya , kalkışa geçen Kore ve gelişmiş Avustralya , K. Amerika'da kişi başı refahta Amerikayı yakalayan ve stabil bir düzene sahip olan Kanada. Doğuda ise SSCB. Buna savaş denmez. Çünkü yenilecek olan belli. Bu ülkeler refahını öyle bir artırdı ki Sovyetler artık yarışamaz hale geldi. Eğer rakibiniz 5000 ayakkabı üretiyor ve siz 100 üretiyorsanız , en azından ortada hala bir savaş varmış gibi görünmesi adına 500 üretiyorum dersiniz. Maksat sözde rekabet varmış gibi gözüksün.

Sizin geniş bahçeli evlerde yaşamanız sadece şanslı azınlıktan olduğunuzu gösterir. Fakat halkın geneli komünalkalarda yaşıyordu.

Az önce birşeyler yazdım ve hiçbir yanıt alamadım.

Savaş zamanındaki gibi çok çalışmalılar yazmışsın birde. Savaş zamanlarında insanlar sınırlarını zorlar barış zamanlarında insanların savaş şartlarındaki gibi yaşamaya zorlayamazsın. Tabi şiddet ve tehdit varsa başka...
  • quote:

Az önce birşeyler yazdım ve hiçbir yanıt alamadım.

Savaş zamanındaki gibi çok çalışmalılar yazmışsın birde. Savaş zamanlarında insanlar sınırlarını zorlar barış zamanlarında insanların savaş şartlarındaki gibi yaşamaya zorlayamazsın. Tabi şiddet ve tehdit varsa başka...

Son yazdiginin hangi paragrafina cvap verememisim ?

Sana Kazak nüfusun yarısı kıtlıktan yokoldu ve bu insanlar Kazakistanda yaşıyordu dedim. Sense bu insanların tecavüzcü olduğunu söylüyorsun ve bilerek soykırım yapıldı diyorsun doğru mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: good16

Ben diyorum ki asıl sorun asansör görevlisi olup olmaması değil. Eğer Bill Gates iseniz asansör görevlisinin alacağı para size pek koymaz. Fakat devletin parasını böyle işlerde çar çur etmesi doğru değildir , demek istediğim bu. Yoksa herkes parasını nasıl harcarsa öyle harcar. Fakat devletin sorumlulukları var.

Batıda gelişen Almanya , toparlanan Fransa ve İngiltere , fena durumda olmayan İspanya ve İtalya , doğuda SSCB'yi ekonomide geride bırakan Japonya , kalkışa geçen Kore ve gelişmiş Avustralya , K. Amerika'da kişi başı refahta Amerikayı yakalayan ve stabil bir düzene sahip olan Kanada. Doğuda ise SSCB. Buna savaş denmez. Çünkü yenilecek olan belli. Bu ülkeler refahını öyle bir artırdı ki Sovyetler artık yarışamaz hale geldi. Eğer rakibiniz 5000 ayakkabı üretiyor ve siz 100 üretiyorsanız , en azından ortada hala bir savaş varmış gibi görünmesi adına 500 üretiyorum dersiniz. Maksat sözde rekabet varmış gibi gözüksün.

Sizin geniş bahçeli evlerde yaşamanız sadece şanslı azınlıktan olduğunuzu gösterir. Fakat halkın geneli komünalkalarda yaşıyordu.

Bosa gitmez ki ihriyac varsa vardir yani. Bir gorevliye ihtiyac varmis, turmuslar. Onu zevk icin tutmuyorlar ki gerekliligi var.

Evet son zamanlarinda bayagi fark vardi, zaten dogu ile bati almanyanin farkida ortadaydi o zamanlar. Bu temizlik anlami icinde gecerli. Bati daha temizdi

• quote:

Sana Kazak nüfusun yarısı kıtlıktan yokoldu ve bu insanlar Kazakistanda yaşıyordu dedim. Sense bu insanların tecavüzcü olduğunu söylüyorsun ve bilerek soykırım yapıldı diyorsun doğru mu ?

Bak okumuyorsun ki ya okumuyorsun.

Sana dedim ki sovyetlerde kitlik olmadi gitsinler fabrikalara yollara baksinlar socyetlerden once bisi varmoymis diye.

Sovyetlerden onceki belli bir azinlik vardi onlarda tecavuzcuydu ve yok edildi dedim. Daha okuyup anlamayi bilmiyorsun, laflari carpitip carpitip ortaya atiyorsun.

Yarısı yokolan bu insanlar patates gibi yerden bitti ekmek su tüketmeden diyorsun ?
  • quote:

Yarısı yokolan bu insanlar patates gibi yerden bitti ekmek su tüketmeden diyorsun ?

Nereye yarisi yok olmus ? Bana kaynak yollarmisin ? Yoksa sende stallinin 60 milyon katlettigine inananlardan misin ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.