Şimdi Ara

sosyalizm sizce mantıklı mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sosyalizme geçen bir ülke dünyada yok komünizmde kaldılar. Bir ileriki aşamaya geçemediler.

En yakını Küba. Kübaya giden bilir, insanların mutlulukları yüzlerine yansımış sokakta dans edenler şarkı söyleyenler dolu. İnsanlar birbirine güven duyuyor. Sonra vahşi kapitalist ülkelere gidin yoksulluğu sefaleti umutsuzluğu ve mutsuzlğu görün. İnsanlığınızla gurur duyun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Kazakistan%27da_1932-1933_yıllarında_yaşanan_kıtlık en basitini koydum. Uzun süre araştırma yapacak durumda değilim mlsf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kazakistan%27da_1932-1933_yıllarında_yaşanan_kıtlık en basitini koydum. Uzun süre araştırma yapacak durumda değilim mlsf.

Yalniz araştırmayı yapan robert conquest. Klasik kapitalist propogandaci. O zamanlarda zor zamanlar yasandi, fakat kitlik degil. Stallin savaşın geldigini biliyordu, tarimdan cok sanayiiye yoneldi. Ve ulkeyi cok kisa surede inanilmaz ileri seviyeye tasidi. Tabio bu sirada ybeslenme anlaminda zor zamanlar yasandi ama kitlik degildi. Birde adamin dedigi eakamlar tamamen abarti, ukranyada biraz fazla insan öldü. Sebebi sadece beslnememek degil ayni zamanda o zamanlarda bir hastalik turude cok insani katletmistir avrupa dahil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: code-ShaRK

Sosyalizme geçen bir ülke dünyada yok komünizmde kaldılar. Bir ileriki aşamaya geçemediler.

En yakını Küba. Kübaya giden bilir, insanların mutlulukları yüzlerine yansımış sokakta dans edenler şarkı söyleyenler dolu. İnsanlar birbirine güven duyuyor. Sonra vahşi kapitalist ülkelere gidin yoksulluğu sefaleti umutsuzluğu ve mutsuzlğu görün. İnsanlığınızla gurur duyun

Tam tersi komunizmegecen ulke yok sosyalizm var

https://tr.wikipedia.org/wiki/Holodomor

8 milyopn 1.5 milyona göre biraz daha fazla gerçekten...
  • quote:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Holodomor

8 milyopn 1.5 milyona göre biraz daha fazla gerçekten...

Bu kadar fazla kisi olmedi, kapitalistlerin peopogandasi. Ama bu suni aclik dogeu ukrayna icin fakat kazakistan icin degil. Ukraynada hem bu aclik hemse grip ust uste gelince kotu oldu. Ama ukranyalilarin icinde birsuru ajan vardi, almanlarla is birligi yapanlar vs. Bunlari neden yazmiyorlar anlamadim ki savas icinde ukranya cok onemli bir konumsaydi.

• Yani toplamam gerekirse. Savas donemi gerçekten tum sovyet ülkelerinde açlık oldu. Fakat bu açlığın olmasi gerekiyordu, cunku tum olay savas için donmeye başlamıştı. Bu attigin linklerdeki olaylar doğru rakamlar yanlış. Bu kadar fazla degildi.

Bu dediğim tecavuzcu, barbarlar her orta asya milletinde vardi. Ozbeklerden tur kirgizlara kadar, bunlar yok edildi ki edilmesinde hemfikiriz sanirim?

O aglayan biri geldi demistiniz ya, socyetlerden once kazakistanin durumu nasildi diye sorsaniza bi, bakalim ne diyecek. Sizde bakabilirsiniz, bildiginiz çöl ve tek bir yapi bile yok.

Hiçbirşeyde hemfikir değiliz. Sadece öyle şeyler söyledinki kendini öyle bir batırdın ki benim birşeyler dememe gerek kalmadı. Bu arada Rusmusunuz ?
  • quote:

Hiçbirşeyde hemfikir değiliz. Sadece öyle şeyler söyledinki kendini öyle bir batırdın ki benim birşeyler dememe gerek kalmadı. Bu arada Rusmusunuz ?

Hayir rus degilim, hangi seyde haksizim soylesene ? Dogei hemfikir degiliz. Sen tecavuzculere barbarlara hak veriyorsun. İleride isid militanlarini katlettiler doyede aglarsin sen

• Ben siyasette de şüpheci takılmaktayım. Bilimsel dayanağı olmayan ve insan-toplum düzeninden, çağa baş kaldırmalardan ortaya çıkmış sermayeye veya komünlere dayalı toplumların tamamı birer fikir olduğu için doğruluğu kişisel idealara bağlıdır.

Ancak mantıklı düşünmeye kalkarsak doğada gücün egemen olduğunu ve insanın gücünün de para olduğunu düşünürsek en doğal olan sistem liberalizm ve ileri boyutunda kapitalizmdir. Bu aynı vahşi doğada olduğu gibi adaletsizliği, eziciliği de beraberinde getirecektir. Sosyalizm ise insanların doğaya müdahale edip fizik kanunlarını kendi lehine çevirmeleri gibi doğa kanunlarını insan hukukuna dayalı bir düzene oturtarak toplumun eşitliğini hedeflediğinden daha modern bir bakış açısı getirir. Ancak bunu uygulamak için önce insanlığın devrim yapması, sonra birilerinin güçlenmesinin engellenmesi ve daha sonra baskıcı bir rejim gerekir. Günümüzdeki bilinçli insan sayısının artışını düşündüğümüzde, feminizmin başını alıp gittiğini düşündüğümüzde(biliyorum, aslında feminizm eşitliğe dayalı bir sistemdir) insanların her daim özgürlük peşinden gittiğini söyleyebiliriz. Sonuç olarak bir paradoks oluşmaktadır. Benim fikrim bu ikisinin iç içe geçtiği, hem özgürlüğü hem eşitliği getiren; en doğru yönetim şekli anarko-komünizmdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dostlarsağolsun -- 4 Ocak 2018; 21:56:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Hayir rus degilim, hangi seyde haksizim soylesene ? Dogei hemfikir degiliz. Sen tecavuzculere barbarlara hak veriyorsun. İleride isid militanlarini katlettiler doyede aglarsin sen

İletimi dikkate alma. Yanlışlıkla alıntıladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 4 Ocak 2018; 23:29:43 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.