Şimdi Ara

Sosyoloji Kuramları kitap tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyolojik düşüncenin gelişimi ve özellikle klasik kuramlar için kitap arıyorum. Birkaç üniversitede bu konuda hangi kitapların okutulduğuna baktım ama hangisi daha iyi olur bilemedim. Bulduklarım:

1) Sosyolojik düşüncenin evreleri-raymond aron
    2) Sosyolojik düşüncenin kısa tarihi-swingewood
    3) sosyoloji kuramları-ritzer

Bunlar arasından veya bunların dışında da olabilir, hangisi derli toplu ve iyi başlangıçtır acaba? Bunların ardından çağdaş kuramları farklı kitaptan okuyacağım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up. Yok mu sosyoloji okuyan, mezun olan ya da ilgisi olan kimse?

• Merhaba, ben sosyoloji değil ama felsefe mezunuyum, okulda sosyolojiye giriş isimli bir dersimiz vardı birinci sınıfta, orada Anthony Giddens'ın Sosyoloji isimli kitabından işlemiştik dersi, daha sonra faklı sosyoloji derslerimiz olduysa da hep ders notlarından gitmiştik derslerde. Ayrıca benim kendi adıma ilgilenip okuduğum sosyologlarda Henri Lefebvre ve Pierre Bourdiou 'dur. Pek kolay okumalar sayılmazlardı ama eğer bir birikiminiz varsa tavsiye edeceğim figürlerdir. Özellikle Lefebvre'nin Modern Dünyada gündelik Hayat ve Gündelik Hayatın Eleştirisi(I-II-III) kitaplarını tavsiye ederim. Son olarak sosyoloji okuyan bir arkadaşımda Weber'e çok önem verirdi ve onun sosyoloji yazılarının dış alanlardan gelen kişiler için okumaya müsait bir kitap olduğunun söylerdi ama ben okumadığım için kesin bir yorumda bulunmak istemem. Umarım faydalı olur.

• Aprın Çor Tigin kullanıcısına yanıt
    Ben ui mezunuyum ve bizim de sosyoloji dersimiz vardı birinci sınıfta ve biz de Giddens kullandık 😁 Bakış açımın ve çıkarımlarımın daha gelişmesi ve derinleşmesi açısından kuram okumaya karar verdim. O nedenle sormuştum. Yorumunuz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carpe Vita -- 11 Nisan 2021; 2:9:54 >
  • Rica ederim, keşke daha fazla yardımcı olabilseydim ancak bahsettiğim 2 figür dışında sosyoloji bana pek çekici gelen bir alan olmadı hiç o yüzden bilgim çok kısıtlıdır, böyle bir konu görünce, açıkçası sosyolojiye meraklı bir lise öğrencisi olabileceğiniz ön kabulüyle , kimsenin de cevap yazmadığını görünce yardımcı olmak istemiştim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fizik lys kitap önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Gramer Kitapları Tavsiye
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.