Şimdi Ara

sound blaster live 5.1 ve 6060 hoparlör...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda okuduğum ve nette baktığım kadarıyla creative 6060 5+1 hoparlör almaya karar vermiştim ki forumda ki bazı arkadaşların SB live 5.1 ses kartı ile merkez hoparlörden ses alamama sorunu yaşadıklarını okudum...Sağa sola biraz daha bakınca başkalarının da böle bi sorun yaşadıklarını gördüm...Logitechte X-530 da da aynı sorun yaşanmış...Sanırım sorunun çözümü yok varsa şimdiden teşekkürler...ama yoksa bana SB live 5.1 ses kartımla sorunsuz 5+1 keyfi yaşatacak hoparlör (200 tl kadar) tavsiye edermisiniz?Diğer bi sorumu da bu araya sıkıştırayım...Ozaki hoparlörler de gözüme çarptı...6060'ı görmeden önce ozaki düşünüyordum...Ozaki hoparlör kullanan deneyen arkadaşlardan da fikir bekliyorum...Şimdiden teşekkürler...

• ben audigy value ıle x530 kullanıyorum ses super center dan da gelıyo ayrıca ama sb live yı blemem
  • SB live 5.1 ile Creative 6060 ya da Logitech X-530 kullanan ve sorunu çözen yok mu?
  • sanmıyorum herkeste olucağnı böyle bişeyin onboardda bile sorunsuz x530 kullananlar biliyorum
  • ses kartı almayı düşünmelisin... benim eski onboard'um bile 5+1 destekliyordu.... senin durumun ilginç
  • aynı ses kartı ile bazen bende merkez hoparlörden ses alamıyorum.format attıktan sonra en az 1 saat falan uğraşıyorum merkez hoparlörden ses almak için.sonra nasıl oluyorsa düzeliyor.ama nasıl yaptığımı bilemiyorum.her formatta yaşıyorum bunu.hatta bir keresinde ayarları düzgün iken ghost aldım.ghost ile format attığımda ise yine ses gelmedi.(bu arada bende minton un uzaktan kumandalı 5+1 ini kullanıyorum)

ses kartını ilk aldığımda bu sorunu yaşadığımda merkez hoparlörü bozuk gidip servise gösterdim.ama onda bir sorun çıkmadı...

eğer bu konuda yardımcı olursanız sevinirim....
  • ben live 5.1 ve x530 ikilisini kullanıyorum center gayet güzel çalışıyo surround mixer'den ayarları 5.1'e alınca extradan bi ayar yapmana gerek kalmıyo
  • Sağolun arkadaşlar...Sorun yaşayanların düzgün ayar yapamamalarından ya da doğru sürücü kulanmamalarından kaynaklandığına kanaat getirdim...Bu durumda creative 6060 almaya karar verdim diyebilirim...Aldıktan sonra tekrar sizlere durumu anlatır sorun olup olmadığını bildiririm...Herkese iyi seyirler...
  • evet, rahatlıkla alabilirsin. sorun ses kartı ayarlarından kaynaklanıyor kesinlikle.
  • Arkadaşlar ben de iki gün önce Logitech X 530 ses sistemi ve Creative Sound Blaster Live! 5.1 ses kartı aldım. Benimde aynı problem var ayarlar doğru ama sadece Creative Surround Mixer den test e basınca centerdan ses alıyorum. Fakat bununda ses kartı veya sistemle alakası olmadığını çözdüm. Şöyleki bu tamamen mp3 dosyası ile ilgili mp3 lerin 5.1 desteği olmadığı için 4.1 olarak dinleyebiliyorsunuz. Ama divx ve dvd izlerseniz ses alabilirsiniz veya dediğimiz kanıtlamak için "C:\Program Files\Creative\SBLive\SurMix2\WaveFile\Center.wav" dosyasını çalıştırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bu dosyada sesin sadece center kolonundan çıkması lazım. Eğer bu dosyayı açtığınızda veya programda teste basınca centerdan ses alamıyorsanız işte o zaman problem var demektir.

quote:

AYRICA 5. KOLONU CALISTIRAMAYAN ARKADASLAR YAZILIMI TAM OLARAK YÜKLEDİKTEN SONRA BAŞLATTAN CREATİVE GİRİN ARTINDAN CREATİVE PLAY CENTER İ ACIN. ACILAN PROGRAMIN ORDASINDA Bİ OK VAR ONA BASIN PROGRMA UZAYACAK.. ALT KISIMDA CMS YAZIYOR ONA TIKLAYIP ON A BASIN. 5 KOLON BİRDEN CALISACAKTIR.

quote:

mp3 lerde 5. (center) hoparlörden ses gelmesi için creative playcenteri açıp ctrl+n ye basıp gelen menüden "on" u tıklamanız yeterli.(multi speaker surround özelliği)

Alıntı kaynağı; Buradan Yorumlar a tıklarsanız görürsünüz.
    http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=2553

Ben ne o oku bulabildim. Nede Ctrl+N tuşuna basınca birşey olmadı. Acaba şu bahsettikleri (multi speaker surround özelliği) aktif etmenin başka bir yolu varmı?

Peki arkadaşlar bu sorunu Ne biliyim. Media playerda music dinlerken nasıl çözebiliriz?

Edit sonunda buldum. Fakat; media playerda dinlemek için ne yapabiliriz acaba işte capsler;

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=soundblaster&message.id=2563

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcKopAti -- 17 Mart 2007; 14:48:09 >

• beyler benım de baska bı sorunum var ya lıve dıgıtal 5.1 war phılıps 5.1 hop sıstemı war yenı topladım kasayı drıverlarını bulamadım bulduklarımda da bass sesı cok az surround settıngs ten eger bass redirection yazan yerı aktıf edersem bass sesı aktıf oluyo ozaman da sankı boguk bass gıbı cozumunu bılen varsa yazarsa sevınırım ayrıca ses denetımınde de bass kontrolu cıkmıyo
  • bende x530 ile audigy value kullanıyorum bas tonları çok güzel ama tizler yetersiz mixerden açmak istesen aktif değil 48 saattir bi çözüm arıyorum bunun için
    her ne kadar bulamadıysamda yılmadan devam ediyorum bir bilgisi olan varsa çok makbule geçer şimdiden teşşekürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: klamath

Forumda okuduğum ve nette baktığım kadarıyla creative 6060 5+1 hoparlör almaya karar vermiştim ki forumda ki bazı arkadaşların SB live 5.1 ses kartı ile merkez hoparlörden ses alamama sorunu yaşadıklarını okudum...Sağa sola biraz daha bakınca başkalarının da böle bi sorun yaşadıklarını gördüm...Logitechte X-530 da da aynı sorun yaşanmış...Sanırım sorunun çözümü yok varsa şimdiden teşekkürler...ama yoksa bana SB live 5.1 ses kartımla sorunsuz 5+1 keyfi yaşatacak hoparlör (200 tl kadar) tavsiye edermisiniz?Diğer bi sorumu da bu araya sıkıştırayım...Ozaki hoparlörler de gözüme çarptı...6060'ı görmeden önce ozaki düşünüyordum...Ozaki hoparlör kullanan deneyen arkadaşlardan da fikir bekliyorum...Şimdiden teşekkürler...

resime bak digital çıkış açıksa centerden ses alamazsın (yada arkaplanda belli belirsiz normal center sesi artı encode PCM streo ses duyarsın -çızırdtı-)
    sesi almak için resimdeki gibi yalnızca digital çıktı nın seçili olmaması lazım.
    Bunun nedeni de digital out ve center/subwofer out un aynı jacki ortak kullanmasıdır.

quote:

Orjinalden alıntı: alcaseltzer
    bende x530 ile audigy value kullanıyorum bas tonları çok güzel ama tizler yetersiz mixerden açmak istesen aktif değil 48 saattir bi çözüm arıyorum bunun için
    her ne kadar bulamadıysamda yılmadan devam ediyorum bir bilgisi olan varsa çok makbule geçer şimdiden teşşekürler

Audgy 1 value lerde resimde görülen ve eski live serinde var olan bas tiz ayarı yoktur -Pasiftir müdahale edilemez - neden yok onu creative bilir herhalde fiyat konumlandırmasına göre adım adım özellik ekleniyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.