Şimdi Ara

Sound Magus amfi yardım ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Sound Magus CK-75 amfi , 30cm Sound Magus bass , 13cm Xetec mid takımı olan bir tesisatım var. Aracım Clio sedan. Fakat bas ve tizler için tam ayarı yapamamış durumdayım. Amfinin üzerinde HPF , Flat , LPF yazan bir düğme var bu 3 konumdan herhangi birini seçmem gerekiyor. HPF seçiliyken baslar tok değil çok cılız ve midler tırt tırt ses yapıyor, Flattada hemen hemen aynı şekilde . LPF de bas fena değil ama bu sefer midden ses az geliyor. Şuanki tesiat bağlantısı Kanal 1 ve 2 midlerde , 3 ve 4 köprü yapılarak basa verilmiş durumda. Benim sorum şu resimdeki ayarlar nasıl olmalı LPF HPF olan tuş hangi konumda kalmalı.

Sound Magus amfi yardım ??

• girişlerdeki grup b yazan ayar 3 ve 4 değil'de 2 ve 4 çıkışını sürüyor olabilir.Grup b diye yazmış bas kanalını
    grup a ise sadece midler için yani şunu kontrol etmelisin grup a girişinin çıkışı kanal 1 ve 2 mi yoksa kanal 1 ve 3 mü eğer 1 ve 2 ise zaten şu anki bağlantın doğru yani 1 ve 2 midlere ses yolluyor 3 ve 4 te baslara.bu durumda grup b üzerindeki anahtarı lpf olarak ayarlayıp frequenz ayarını da 50 hz nin biraz üstüne getirirsen bas düzgün çalışır.eğer teybin 4 veya 6 anfi çıkışlıysa sw yazan çıkışları grup b ye bağlaman lazım.Sen teypten gelen sw kablosunu grup a ya bağlarsan midlere bas frekansı yolladığından düzgün ses alamazsın.ama teypten sadece 1 çift kablo geliyorsa ve girişi çoğaltarak 4 kanala dağıtıyorsan burada problem yok.Bu arada teybin markası da önemli.Örneğin Sony teyplerin bazılarında sadece SW çıkışı var yani anfi çıkışı olarak sadece bas kanalı çıkıyor.Midleri anfiye sürmek için anfi çevirici kullanmak zorunda kalıyorsun.

anfi üzerinde 4 kanal var.2 kanalı mid takımları için kullan channel a yazanları.diğer iki kanalı bridge(köprü)şeklinde basa bağla (channel b) basa bağladığın kanalın ayarın lpf(low power frequency) midlere bağladığın kanalın ayarını ise hpf(high power frequency) şeklinde ayarla.Gain ayarını yap (önce sonuna kadar kıs gaini sonra teybin sesini en yüksekten %10 geriye ayarla ve gain ayarını açarak sesin bozulmaya başladığı yerde bırak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mono Amfi Hakkında..
    14 yıl önce açıldı
    Jamo E35 Sub mı?JBL Aktif Subbas?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.