Şimdi Ara

SOUNDBAR LG-NB3530A (İNCELEME) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
9
Favori
47.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TV'im samsung.Optik kablo ile soundbara bağladım.
    TV'nin kumandasından bunu, yada sounbarın kumandasından tv'yi kontrol edebilirmiyim ?
    Bu uzaktan kumanda kodları tanımlanıyormuş sanırım Bu nasıl oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenius

Bu arada birde sorum olacak.
    TV'im samsung.Optik kablo ile soundbara bağladım.
    TV'nin kumandasından bunu, yada sounbarın kumandasından tv'yi kontrol edebilirmiyim ?
    Bu uzaktan kumanda kodları tanımlanıyormuş sanırım Bu nasıl oluyor ?

Ürünle birlikte gelen kitapçıkta yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan99747 -- 22 Ağustos 2014; 0:06:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hallettim teşekkür. Tek kumanda ile tv ve soundbarı kontrol edebilmek güzel oldu.
  • Bugün aldım daha görüntüsü ve sesi oldukça güzel. Kumandayı bende ayarladım ancak digiturk kullandığım için sadece açma kapama için kullanabiliyorum.
    Lg'yi kontrol edebilmek için tv kumandası çalışsa daha güzel olurdu,samsung tv'm bu arada.Sanırım logitech'in kumandalarından bir tane alıcam 4 kumanda oldu çünkü.

Şimdi soruma gelelim,
    İlk önce digiturk'ü optical out'tan soundbar'a bağladım,tv'nin sesini de harici hoparlör yapıp devre dışı bıraktım. Bu şekilde çalıştı seste güzeldi ama bir de apple tv'm var o da hdmi ile tv'ye bağlı.
    Bu şekilde ondan ses alamıyorum,neyse ki onun da optik çıkışı var ama soundbar'a bağlayacak optik kablom yok.
    Şimdi direk tv'den optik ses çıkışı alıyorum tv'ye bağlı her cihaz için çalışıyor ses çıkışlarını optik 1-2 diye değiştirmeme de gerek yok ama tv'ler sanırım sadece pcm çıkış yapabiliyor,dolby digital pasif halde çünkü.
    2. bir kablo alıp apple tv ve digiturk'ü ayrı ayrı mı bağlasam soundbar'a yoksa bu hali de yeterli mi sizce? Çünkü soundbar 2.1 ve sanal 5.1 yaratıyor anladığım kadarıyla dolby digital ses alması gerekli mi ?

Digiturk'ün concert 5.1 ve mtv live hd kanalında deniyorum bu arada,ikiside dolby digital kanallar. Son olarak normal tv'yi hangi modda izliyorsunuz,sanırım filmlerde 3D surround,normalde natural'i kullanıcam ben.
    Bir de Bass kaçta ayarlı ilk açtığımda otomatik +4'teydi ama bana uğultulu gibi geldi bende 0'a aldım şimdi daha iyi.

• Biarkadasabakipcikicam kullanıcısına yanıt
    Tv niz dts ses kodeğini destekliyorsa Soundbar tv ye optik kablo ile bağlı olsun, digiturk ve Apple tv yi, televizyona hdmi ile bağlayın. Optical 1 , optical 2 ayarına gerek kalmaz.

Ses ayarını da pcm yaparsanız Dolby Digital sesler çıkmıyor sanırım, o sebeple pcm değil otomatik yapın.

Bass ise tercih meselesi, erken saatlerde izliyorsam bass rahatsız etmiyorsa fullerim, gece geç saatlerde -10 a bile getirdiğim olur.

Uğultuyu 3d modda daha fazla hissedersiniz. İzlediğiniz içeriğe göre(müzik, film) Size uygun bir modu seçebilirsiniz.

Kılavuzda hangi modların ne işe yaradığı yazmakta.

• @biuu

Teşekkürler cevap için.
    Sanırım samsung tv'ler hdmi ile 2.1 ses alıyor,5.1 çıkış vermesi gibi bir durum söz konusu değil. Sadece kutu olmazsa o seçenek işe yarıyor sanırım.
    Şurada aynı soru sorulmuş;
    http://answers.us.samsung.com/answers/7463/product/UN55D6000SF/samsung-un55d6000sf-questions-answers/questions.htm?expandquestion=453350
    http://support-us.samsung.com/cyber/popup/iframe/pop_troubleshooting_fr.jsp?modelname=UN60C6300SF&idx=347150&modelcode=&
    Because the TV does not decode the signal from an HDMI source the Dolby Digital option will not be available from any HDMI sources.

Yani 2.1 bir soundbar olduğu için 5.1 ses girişi olsa bir fark olur mu diye merak ediyordum,digiturk'ten direk optik kablo bağlayınca farkı anladım kesinlikle,özellikle 5.1 radyo kanalı var birtane orada çok fark oluyor.

Şöyle bir şey düşündüm şimdi bir optik kablo daha alıcam onunla da apple tv'yi bağlıycam,optik 1 optik 2 diye kaynak seçmek zorunda kalmamak için sürekli de bir tane logitech kumanda siparişi verdim onu programlayıp
    tv ya da film seçeneği seçtiğimde herşeyi otomatik yapmasını sağlıycam.En sağlıklısı böyle sanırım.

Dün gece Apple tv'den bir film izledim yağmur,gök gürültüsü gibi sesler çok iyiydi 3D modunda yani dışarıdan geliyormuş hissiyatı yaratıyor. Ses seviyesi 15'in üstüne çıkmakta pek mümkün olmadı.
    Şimdi 5.1 bir film indiriyorum optik kabloyla apple tv'yi bağladıktan sonra onun da sonuçlarını paylaşırım merak edenler için.

Müzik ve film için kesinlikle tavsiye ederim almayı düşünenlere,hatta 5.1 yerine bunu tercih edin hem kablo karmaşası olmuyor ayak altında,hemde apartman dairesi için gereğinden fazla gücü var.

• Biarkadasabakipcikicam kullanıcısına yanıt
    Çözüme kendiniz ulaşmışsınız iyi seyirler.

Ya alakasız olacak ama bende ipad mini retina kullanıyorum, teknolojiye merağım fazladır ama daha tabletten film izlemişliğim yok, bir kere denedim itunes tan altyazıyı nasıl çalıştıracağımı bulamadım, tv varken tablete gerek yok dedim kurcalamadım.

Apple tv ne işe yarıyor peki? İpaddeki içeriği oynatıyor sanırım, ama ipadlerin hafızası belli, kaliteli filmler sığmaz ki, nesi meşhur bu kadar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Ya alakasız olacak ama bende ipad mini retina kullanıyorum, teknolojiye merağım fazladır ama daha tabletten film izlemişliğim yok, bir kere denedim itunes tan altyazıyı nasıl çalıştıracağımı bulamadım, tv varken tablete gerek yok dedim kurcalamadım.

Apple tv ne işe yarıyor peki? İpaddeki içeriği oynatıyor sanırım, ama ipadlerin hafızası belli, kaliteli filmler sığmaz ki, nesi meşhur bu kadar?

Valla ben genelde unutulmazfilmler.com'dan film izliyorum 720p vk player ile yüklüyorlar oda mp4 olduğu için direk açıyor,tek tuşla tv'ye aktarıyor o şekilde izliyorum ya da dizileri öyle izliyorum.(dizipub,dizigold falan bir ton site var çoğu vk ile yüklüyor)
    Ya da bilgisayara yüksek kalite indirip itunes'tan bi player'a atıp(ben yaplayer kullanıyorum) o şekilde de izleyebiliyorsunuz.(Altyazıyı da atıp seçebiliyorsunuz programda aynı ismi verirseniz otomatik açıyor altyazıyı)
    İzledikten sonra siliyorum genelde zaten,yer sorunu olmuyor o yüzden.
    Ayrıca ev paylaşımı falan var telefondan pc itunes'u kontrol etmek için müzik açıyorum o şekilde,arkadaşlarınız falan ziyarete geliyorsa izletmek istediğiniz şeyleri de direk tv'den gösteriyorsunuz.

Fazla pahalı bir şey değil zaten aynı şeyleri kablo ile yapabilirsiniz tek olayı pratik ve kablosuz olması,kendi arayüzü de var tabi youtube falan için.
    Benim hdmi'da bağlı pc'den tv'ye ama mouse ile kontrol sürekli monitör seçmek falan canımı sıktığı için aldım.Başka sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Biarkadasabakipcikicam

quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Valla ben genelde unutulmazfilmler.com'dan film izliyorum 720p vk player ile yüklüyorlar oda mp4 olduğu için direk açıyor,tek tuşla tv'ye aktarıyor o şekilde izliyorum ya da dizileri öyle izliyorum.(dizipub,dizigold falan bir ton site var çoğu vk ile yüklüyor)
    Ya da bilgisayara yüksek kalite indirip itunes'tan bi player'a atıp(ben yaplayer kullanıyorum) o şekilde de izleyebiliyorsunuz.(Altyazıyı da atıp seçebiliyorsunuz programda aynı ismi verirseniz otomatik açıyor altyazıyı)
    İzledikten sonra siliyorum genelde zaten,yer sorunu olmuyor o yüzden.
    Ayrıca ev paylaşımı falan var telefondan pc itunes'u kontrol etmek için müzik açıyorum o şekilde,arkadaşlarınız falan ziyarete geliyorsa izletmek istediğiniz şeyleri de direk tv'den gösteriyorsunuz.

Fazla pahalı bir şey değil zaten aynı şeyleri kablo ile yapabilirsiniz tek olayı pratik ve kablosuz olması,kendi arayüzü de var tabi youtube falan için.
    Benim hdmi'da bağlı pc'den tv'ye ama mouse ile kontrol sürekli monitör seçmek falan canımı sıktığı için aldım.Başka sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

Alıntıları Göster
    Zaten televizyonun smart özelliğinden faydalanarak online film izliyorum, ama unutulmazfilmler.com harika oldu. Böyle bir siteden haberim yoktu.

Daha 1 ay önce sinemada izlediğim aynı yıldızın altında filminin olması üstelik çok kaliteli olması çok şaşırttı beni, bu arada o film ne ağlattı bizi.

Torrent olarak da genelde tercihim yify, başka tavsiyeleriniz var ise pm yollarsanız sevinirim.

Bu arada yaplayer ücretliymiş. Direk itunestan atabileceğim altyazı sıkıntısı olmayan ücretsiz bir alternatif var mı?
    Edit. Vlc Player yükledim, itunestan attım altyazılar vs gayet güzel, içine de baya bir çizgi film yükledim oğlumu oyalıyor şuan.

Bende Hdmi yok ipad için, usb ile tvye bağlantı yapılıyor mu acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 29 Ağustos 2014; 13:58:34 >

• arkadaslar merhaba .
    laptopa nasıl baglayabilirim acaba. şu an evimde optik ile tv ye baglı hiçbir sıkıntı yok ancak kına gecesi için bagçeye götürmem lazım .bluetooh ile baglamayacağım ..
    yardımcı olabilri misiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysertac

arkadaslar merhaba .
    laptopa nasıl baglayabilirim acaba. şu an evimde optik ile tv ye baglı hiçbir sıkıntı yok ancak kına gecesi için bagçeye götürmem lazım .bluetooh ile baglamayacağım ..
    yardımcı olabilri misiniz.

Benimde optik ile bağlı ama dediğini merak ettim.Ever gidince bakayım bağlanabiliyormu.Aslında bağlanabilmesi lazım yoksa işe yaramaz.
  • Arkadaşlar merhaba.
    bu ürünü almayı çok istiyorum daha önce 5+1 vardı ama kablo dağınıklığından sattım. Ürünün şuan ki fiyatı 500lira civarı. Bir arkadaşda kutu içi SAMSUNG HW-H450 var 350liraya bıraktı. nette 500 civarı fiyat ve özellikler bir birine yakın. 150ye bakmayıp lg mi alayım sizce samsungun bu ürüne göre sizin gördüğünüz bir eksi/artısı var mı?
    diğer sorumda soundbarı bağladıktan sonra sesi alabilmek için tv ayarlarından harici sesi seçmemiz gerekiyor. Bunu her defasında tvyi kapatıp açtığımızda yapmak zorundamıyım. Eğer öyle ise her defasında bunu yapmak can sıkıcı olabilir.
    Her defasında yapmak gerekmiyorsa ve soundbarı açmak istemiyorsak bu sefer tvden ses alabilirmiyim yoksa tekrar ayarlardan tv hoparlorü ayarını açmak zorunda kalacakmıyım? Umarım soru anlaşılır olmuştur.
  • hayır oyle bı durum soz konusu degil.Ayrıca soundbar ılla laptop baglamak ısteyen jack kablosu alın baglayın barın arkdasında jack gırısı mevcut ;)
  • ysertac kullanıcısına yanıt
    Jack kablosu alı bağlayabılırsın barın arkdasında mevcut .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibosivas58

Jack kablosu alı bağlayabılırsın barın arkdasında mevcut .

iki ucu 3,5 mm olan jack mı (mini to mini) ???
  • @buii @ysertac Urunu ben de aldim. Samsung 55h8000'e optik kabloyla bagladim. D-smart kullaniyorum. Umarim dogru yapmisimdir :)

Simdi bir kac sorum olacak...

1.tv ayarlarimda 2 secenegim mevcut: pcm ve dtd neo 2.5! Hangisini secmeliyim?

2.klavuzda subwoofer ve soundbar arasindaki mesafenin 2 ile 10 metre olmali diye yaziyor. Sizce subwoofer nerede durmali?

3.samsung smart kumandayla, soundbarin kumandasini esleyebilir miyim? Smart kumandayla sesi kontrol edebilirsem harika olur.

• Eleysian kullanıcısına yanıt
    Aynı cihaz bende var PHILIPS tv ile kullanıyorum

1-Subwoofer odada koltuk arkasında duruyor
    2-Tv'nin kumandasiyla ses sistemini kumanda edebilirsin bu özellik için optik kablo ve tv den ayar yapman gerekebilir..

• Cevabiniz icin tesekkur ederim. Ben de koltugun arkasina koyacagim. Optik kablo ile bagladim ama sanirim kumandayi eslemek icin tv'yi biraz daha kurcalamam gerek. Olmasa da sikinti yok artik ;)

• arkadaşlar normalde tv de film izlerken kullanıyorum sistemi yalnız size bir sorum olacak pc de sadece arada sırada müzik dinlemek için bluetooth la baglamak istiyorum ancak pc de bluetooth yok aparat satın alacam piyasada bluetooth 2.0 3.0 4.0 var bunun ,ç,n en uygun kullnış ve ver,m açısından hangisidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakketenci

arkadaşlar normalde tv de film izlerken kullanıyorum sistemi yalnız size bir sorum olacak pc de sadece arada sırada müzik dinlemek için bluetooth la baglamak istiyorum ancak pc de bluetooth yok aparat satın alacam piyasada bluetooth 2.0 3.0 4.0 var bunun ,ç,n en uygun kullnış ve ver,m açısından hangisidir?

Numara ne kadar büyük olursa artan teknoloji ile veri aktarım hızı sa o kadar artar. Fakat 2.0 da olsa söz konusu mp3 olunca çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Düşük fiyat yüksek versiyon numaralı fiyat performans ürünü denk getirebilirsiniz belki.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.