Şimdi Ara

Sovyetlerin Uzaydaki Kayıp Kozmonotlarını Biliyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi soğuk savaş döneminde Amerika ve Sovyetler arasında amansız bir uzay yarısı başlamıştı ve iki süper güçte dünyaya hakim olmanın uzaya hakim olmaktan geçtiğine inanarak uzay çalışmalarına devam ediyordu. Peki bu süreçte ne oldu? Yaklaşık 20 sovyet kozmonotu uzayda kaderine terkedildi fakat bu gerçek 1982 yılına kadar gizlendi?

Belgeselimizi Türkçe altyazılı şekilde izleyebilirsiniz... Yorumlarınızı bekliyorum...:)

Kayıp kozmonotlar kısa video

https://youtu.be/0XDb-p1XxA0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mscientist9 -- 24 Ekim 2015; 14:41:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Devlet sırrı kim bilir bunun gibi daha ne oyunlar dönmüştür
  • Aynen çünkü o dönemde amaç uzaya ilk astronot yollayan kişi olmaktı. Ve hep bize uzaya cikan ilk astronotun Neil Armstrong olduğu öğretildi ama gerçek bambaşka ve videoda kanıtlarını da ekledim ses kayıtları falan hepsi var...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscientist9

Aynen çünkü o dönemde amaç uzaya ilk astronot yollayan kişi olmaktı. Ve hep bize uzaya cikan ilk astronotun Neil Armstrong olduğu öğretildi ama gerçek bambaşka ve videoda kanıtlarını da ekledim ses kayıtları falan hepsi var...

Bize aya ayak basan ilk astronotonutun Neil Armstrong olduğu öğretildi ,uzaya ilk çıkan ve dönen astronot Yuri Gagarin di zaten.
    Yanlış öğretilmedi. Sadece ABD propagandasının daha hakim olduğu yerlerde , yani NATO ülkelerinde, Sovyetlerin yaptığı çalışmalar biraz görmezden gelindi.
  • Gayet ilgi çekici bir konu.Bana göre uzay çalışmalarında bilmediğimiz ve gizli kalmış çok şey var.Amerikanın uzay çalışmalarında lider olarak görülmesinin sebebi kesinlikle sinemasıdır.Dünyada Amerikan sinemasının konuşulmadığı,girmediği yer kalmadı.Yoksa Sovyetlerin uzay konusunda oldukça fazla çalışması var.
  • İyi araştıracak konu çıktı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.