Şimdi Ara

Sözde herkes bu ülkeyi seviyor ama...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sözde herkes bu ülkeyi seviyor fakat gelin Türkiye'de bir üretim seferberliği başlatalım desem. Kim bu çağrıma kulak verir, ciddi bir şekilde yer almak ister?

• İnsanlar keyfinden üretmemezlik yapmıyor bu ülkede ciddi bir iş yapmak zor , kayıtdışı , vurkaççı , kısa vadecilerin yaptıkları yanına kar kalıyor.Bugün başlasan devlet senden dolaylı-doğrudan vergisini çatır çatır alıyor , sistem senin vergi kaçıracağın düşünülerek kurgulanmış , kaçırmayan düzgün adamsan maalesef işin zor.
    Yoksa ülkede inanılmaz bir potansiyel var ama sonuç ortada.
    Teşvik vb hikaye bu ülkede sermaye var hep derim koskoca maret 70 (veya 75) milyona satıldı , İstanbul'da lüks semtte 70 daire parası , bedava bu açıdan.
    50 bin lira düzgün bir firma için para değil , asıl vergi yükü ve bürokrasi düzeltilmeli.
    Belli yaşa kadar geldim çevremde bu ülke için üretmek isteyen , girişimci ruhlu ne kadar adam varsa sürünüyor.Kriz vb 'lerde ellerinde ki malları kaybetmiş.
    Ne kadar rantçı , cimri adam var ise köşe krizlerde üsttekilerin mallarını da bunlar ucuza kapatıyor.
    Ayrıca verdiğim vergilerin düzgün değerlendirildiğini düşünmüyorum , yandaşa akıyor.

• mgora kullanıcısına yanıt
    Vergi ve bürokrasi kısımlarında söylediklerine kesinlikle katılıyorum. Yaklaşık %60 gibi bir vergi ödüyorum, karşılığında aldığım hizmet? ... Ve şunu da kabul ediyorum ki fırsatlar ülkesi değiliz, evet ama bu ülkenin fırsatı olabiliriz diyorum ben. Biraz kolaya kaçıp topu devlete attığımızı düşünüyorum açıkçası. Savruk, dağınık bir şekilde değil, organize bir şekilde bu girişimci ruhlu, üretmek isteyen arkadaşları bir çatı altında toplarsak daha kuvvetli olur ve sonuca gideriz, istediğimizi yapabilir, alabiliriz. Herkes ufak ufak bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bunu bir araya getirmedikçe anlamı olmuyor. Emek de, zaman da, sermaye de ziyan olduğuyla kalıyor. Her şey birden olacak da demiyorum, diyemem. Adım adım olacak tabi ki ama olması için de şikayeti bırakıp bir yerden başlamamız gerekmez mi? "İnanılmaz potansiyel var" cümleni biraz açabilir misin?
  • Insanlar niye uretim yapsin? Kendisi o kadar risk alip bir kazanirken devlet vergilerle on kazansin diye mi?

Onun yerine gider cinden urun kalir, hic riske girmeden karini koyar ticaretle kazanir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fındık üreticilerini baz alayım geçen yıl 15tl den alınan Fındık bu yıl 8tl den alacağız dendi. şimdi enflasyon ortada her şeye zam yapılmışken sen kalk 15tl den 8tl ye düşür. hal böyle olunca gelecek yıl fındık üreticisi fındık üretil mi, fındık toplamak için tuttuğu işçilerin parasını bile karşılamaz 8tl. ki daha bu işin gübre masrafı ilaç masrafı da var.
    hükümet paypal ı yasakladı şimdi biz bireysel olarak yurtdışına ürün satmak istesek nasıl satacağız?
    elin Amerikalısı amazon ve ebay dan tüm dünyaya satış yapabiliyor,çinlisi korelisi alibaba,allxpres gibi sitelerden tüm dünyaya satış yapabiliyor.
    biz yapabiliyor muyuz? hayır. ürettiğim şeyi satamazsam niçin üreteyim ki.
  • üretim seferberliğini bozan mevcut hükümet
    neo liberal politikalar yüzünden bütün fabrikaları sattınız.
    şimde de üretim seferberliği mi ?
    hadi ordan
  • İbrahim Yazlak İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bir kaç ülke gördüm ayrıca bir dönem hobi olarak domainlerle uğraştım epey bir milletle al-satım oldu.
    Bizim insan ile kıyaslayınca adamlar çok standart bizde ise mecburiyetten beceri gelişiyor.
    Ayrıca bu aralar motosikletle geziler yapıyorum en son kastamonu , sinop gezdim , potasiyeli görmemek mümkün değil.(kolayda değil)
    Ancak köy enstitüleri tarzı bir eğitim sistemi başarılı olabilir , çok yaşlı köy enstitüsü mezunu yakınlarım var , becerilerine hayran olmamak mümkün değil.O da bu hükümet ve benzerleri ile mümkün değil.Bari muhafazakarını yapsalar desen oda zihniyet itibari ile mümkün değil.
    Ayrıca ülkesini seven bir yakınım var şöyle diyeyim , adam iflas etmiş , Arabistan'a çalışmaya gitmiş hala buraya ne satabiliriz peşinde , dedim bırak bir seferde Türkiye'ye ne satabiliriz ona bak.
    Ben üretirmiyim üretmem , ben artık benden alınan fahiş vergilerden bıktım , emeklilik peşindeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kızlar niye böyle?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.