Şimdi Ara

SpaceX'in dev roket prototipi infilak etti! İşte patlamadan görüntüler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: f 22 raptor

Şimdiye kadar ne adını duydum nede birşey gördüm hibrit motordan kastı ne? İngilizlerin hep jet motoru gibi hemde roket motoru gibi çalışan bir motoru vardı sabre diye acaba öyle birşey mi?
    Bundaki hibrit tabiri motordan ziyade yakıt sistemi için kullanılıyor.

SpaceX'in dev roket prototipi infilak etti! İşte patlamadan görüntüler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orientem -- 30 Mayıs 2020; 15:23:9 >

• msatic M kullanıcısına yanıt
    Biliyoruz aşağılık kompleksiniz çok derin ama ülkenize karşı bu kadar cahil olmayın. Sizler aslında dünya'ya karşı da kör ve cahilsiniz. Ülkesinde burnun ucunu göremeyen dünyadaki hangi hadiseyi doğru analiz edebilir. TR hem Delta V firması ile hem roketsan'un ULA çalışmaları ile zaten uzay programını yürütüyor.

Şimdi cahilliğinizin ikinci aşaması olarak bunları öncelikle inkar edip, sonra hafife alacaksınız, ardından aşağılama ve filanca parçasının aslında yerli olmadığı açıklamaları takip edecek.

www.aa.com.tr
    'Bu yaz uzaya çıkacak roketin ilk fırlatması yapılacak'
    https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/bu-yaz-uzaya-cikacak-roketin-ilk-firlatmasi-yapilacak/1674809

www.savunmasanayiidergilik.com
    “Dünyanın ilk sıvı oksijenli ve parafin yakıtlı hibrit roket sistemini uçurduk”
    https://www.savunmasanayiidergilik.com/tr/HaberDergilik/Dunyanin-ilk-sivi-oksijenli-ve-parafin-yakitli-hibrit-roket-sistemini-ucurduk

SSTEK
    DELTAV (UZAY TEKNOLOJİLERİ A.Ş.)
    https://www.sstek.com.tr/deltav-uzay-teknolojileri-a-s

• MehmetBeder M kullanıcısına yanıt
    Ne alaka hocam? Yani ülkemizin durumunu söylemek, gerçek ve objektif bir tespit yapmakla söylediğinin ne alakası var? Ben ülkemle gurur duyuyorum ama eğitimli biri olarak da eksik yönlerimizi biliyor ve söylüyorum. Bir de nerede bu bilim şehirleri? Tahsiliniz nedir bilmiyorum ama çok TV izliyorsunuz sanırım. Konya'dan roket fırlatılıyormuş :) Ne içiyor ne yiyorsunuz böyle kafa yapıyor bilmiyorum ama TV'yi azaltın, okuduğunuz kaynakları çeşitlendirin. Medyayla alakalı çok ünlü bir söz vardır, derler ki; Alman medyası öyle güçlü propaganda yapıyordu ki, Ruslar Berlin'e girene kadar Almanlar savaşı kazandıklarını zannediyordu. Size kalsa uzayda ilk 3'de falanız yani Elbette bazı alanlarda çalışmalar yapılıyor ama gidecek daha çok yol var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 30 Mayıs 2020; 16:32:19 >

• msatic M kullanıcısına yanıt
    Eğitimli biri olduğunu iddia ediyorsun ama ülkemizin roket çalışmaları hakkında bilgin yok.. Demekki o diploma kağıt parçasından başka bisey olmaktan öteye gitmemiş. Yapmayın böyle kardeşim..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    İki tane yabancı dil bilen bir yüksek lisans mezununa karşı iddialı cümleler kurmuşsun Hep çıkar öyle 3-5 haber bir daha 10 sene o işten ses seda çıkmaz. Bu tarz konularda milletimiz hassas diye seçim malzemesi yapıldığını çok gördük yani, bunu eleştiren de haksız değil o yüzden. En son Türkiye Uzay Ajansı kuruldu, gören duyan var mı? Ne yapıyorlar? Hepimiz bu ülkenin gelişmesini istiyoruz ama cehalet bambaşka bir boyut, eğitim sistemi bu denli berbatken, eğitim kalitesinde OECD listelerinin sonlarında gezerken, beni yargılayamazsın. Önce devenin eğrilerini düzeltelim.

72 ülke arasında fen bilimlerinde 39.sıradayız, matematikte 42. sırada, "okuduğunu anlama" konusunda ise 40. sıradayız; https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/pisada-ilk-sonuclar-5486561/

Eleştiriden korkma hocam, güçlü bir demokrasinin en güçlü yapıtaşı eleştiridir. Bak bakalım İngiliz halkı başbakana neler söylüyor? Bu terbiyesizler de İngiltere'yle hiç gurur duymuyor canım Hayınlarr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 30 Mayıs 2020; 17:35:1 >

• Bir üçüncü dünya ülkesinin bir yıllık milli hasılatı 5 saniyede bir kibrit alevi gibi yanıp gitti.

• Uzekena kullanıcısına yanıt
    Valla ya biz roket patlatamadık henüz. Niye yaa bizim neyimiz eksik :(((

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Böyle söyleyenlerin, Türkiyenin ürettiği ilk elektrikli arabanın ilk yola çıktığında aksaklık yaşasa yerden yere vuracak aynı kişiler olması ne enteresan :))

• monacomen kullanıcısına yanıt
    Anlaşıldı ergensin . Zekada da sıkıntı var . Adı üstün de test roketi. Space X e bak derim adamlar yapmış ve gönderdiler . Bırak roket yapmayı , biz kendimizi savunmak için Esad ile askerlerimizi şehit eden Ruslardan S-400 aldık .

• İnsanlık adına güzel şeyler oluyor,uzaya yolculuk başlasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Uzekena

Anlaşıldı ergensin . Zekada da sıkıntı var . Adı üstün de test roketi. Space X e bak derim adamlar yapmış ve gönderdiler . Bırak roket yapmayı , biz kendimizi savunmak için Esad ile askerlerimizi şehit eden Ruslardan S-400 aldık .
    Bak bak bak Xbox'dan Divison'dan kafasını kaldırmış benim zekam ile alay edecek bir de beni ergen görecek mertebeye erişmiş beyimiz. Zengin züppelik böyle olsa gerek. Sen öyle altında 150.000 liralık BMW 320D 'den inip Scirocco'ya binen Antalya-Kaş arasında baba parasıyla hava atarken ben ekmeğimi taştan kazanan başkalarının da zekasını şıp diye anlayan bir yerdeyim. Senin gibi forumlarda "tesettürlü kızlarla çıkıyorum, hepsi içki içmiyor ama her yol var" gibi kapalı kadınları aşağılayan cümleler de kurmuyorum. Öyle muhalif olacağıma hiç olmam daha iyi.
    Test roketin de senin olsun. S400'ünü de al git şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 31 Mayıs 2020; 11:42:3 >

Zeka konusun da haklı çıkardın beni . O arabayı kredi çekerek aldım hala da ödüyorum .

• Uzekena kullanıcısına yanıt
    Kredi çekip 200.000 liralık Scirocco almak seni çok zeki kılıyor he? Sonra da çok yakıyor diye Citroen C-Elysee'e mi geçtin sen? Sonunda BMW'de karar kılmış para bol tabii.

Tebrikler Einstein.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 31 Mayıs 2020; 12:2:2 >
    Scirocco almadım ki . Elysee de arkadaşın vardı oradan biliyorum . İnsnaları tanımadan bilmeden Çok boş konuşuyorsun . Kendi kendine konuşmaya devam

• kırılmaz cam lansmanda kırılır ''roket''(yada sadece yakıt) fırlatmada patlar adam dramatize ederek ilgi topluyor biliçli yapıyor olabilir

• Bakmayın Bunlara Ekonomik Olarak En Avantajlı Durumda Olan Biziz :))))))

• Haber alma hakkımızda olmasaydı da böyle iğrenç ezik yorumlar okumasaydık diye geçirdim içimden

• roketi gectim, en basitinden yeni bir makina bile yaptiginde ilk prototiplerinde zilyon tane ariza verir, kaza yapar. normal durumlar. hatta spacex in kendi kanalinda kendi hazirlari kazalar videosu bile var. kendi kazalarinin kolajlarini yapmislar.

böyle söyleyenlerin, dakika başı karşıdakilerini terörist, vatan hayini ilan edecek aynı kişiler olması ne enteresan :))
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.