Şimdi Ara

SpaceX'in dev roket prototipi infilak etti! İşte patlamadan görüntüler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: msatic

İki tane yabancı dil bilen bir yüksek lisans mezununa karşı iddialı cümleler kurmuşsun Hep çıkar öyle 3-5 haber bir daha 10 sene o işten ses seda çıkmaz. Bu tarz konularda milletimiz hassas diye seçim malzemesi yapıldığını çok gördük yani, bunu eleştiren de haksız değil o yüzden. En son Türkiye Uzay Ajansı kuruldu, gören duyan var mı? Ne yapıyorlar? Hepimiz bu ülkenin gelişmesini istiyoruz ama cehalet bambaşka bir boyut, eğitim sistemi bu denli berbatken, eğitim kalitesinde OECD listelerinin sonlarında gezerken, beni yargılayamazsın. Önce devenin eğrilerini düzeltelim.

72 ülke arasında fen bilimlerinde 39.sıradayız, matematikte 42. sırada, "okuduğunu anlama" konusunda ise 40. sıradayız; https://www.sozcu.com.tr/2019/egitim/pisada-ilk-sonuclar-5486561/

Eleştiriden korkma hocam, güçlü bir demokrasinin en güçlü yapıtaşı eleştiridir. Bak bakalım İngiliz halkı başbakana neler söylüyor? Bu terbiyesizler de İngiltere'yle hiç gurur duymuyor canım Hayınlarr

Ya kardeş "2 dil biliyom ben yeae, yüksek lisans bitirdim" deyince ülkene karşı cahil olduğun gerçeğinden kurtulamıyorsun :) Sizin gibilerin en büyük handikapı güncel hayata karşı ciddi kör sağır olmanız, yani senin kendi uzmanlık alanında birşeyler yapmış olman seni entellektüel açıdan cahillikten kurtarmaz. Ben de 2 dil biliyorum, yüksek lisans yaptım, bunu yazmam komik ama bunlar bu zamanda artık normalleşen şeyler, 90'larda değiliz.

O okulları bitirmenle ülkede Delta V firmasının roket denemeleri yaptığını bilmemen, Roketsan'ın ULA platformu için çalıştığını bilmemen, bu konulara cahil kalman ayrı şey. Bilmediğin halde atıp tutman da cahil cesaretine giriyor işte :)

Uzay ajansı kurulalı daha 1 sene oldu olmadı, "ne yapıyor bunlar" diye sormak ise cahilliğin bir ileri noktası, zırcehalet olsa gerek. Ülkede gözlemevi anlamında bazı projeler yürüyor ama bir yandan da Uzay ajansı ESA ve JAXA ile ortak çalışmalar yapmak için arayıştalar. Uzun mesele, öğrenmek isteyen bu konuları takip edip öğrenebilir zaten. Ama Ajansın ilk iş sonuçlarını görünür hale getirmesi en az bir 5 yılı alacaktır.

Şu sıralamalarını saydığın PİSA testi konusunda eğitim sisteminin dışında biraz da öğrencilerin bilinçlendirilmesiyle ilgili problemler vardı. Bu seneki sonuçlarda Dünya'da en yüksek geliştiren ülke olmuşuz. Aslında ne geçen yıl çok kötüydük ne bu yıl fazla ilerledik. Ama eğitimde eksikler var mı var, fakat sizler eleştiri yaparken karşıdakine aşure yapar gibi yazıyorsunuz :)

• Frost05 kullanıcısına yanıt
    Kim neyi hak ediyorsa onu söylerim üzerine alınıyorsan vardır bir bit yeniğin, COD oynamaktan kime bulaşacağını şaşırmışsın git de biraz CP topla ya da sıcak fırsatlarda ölücülüğe devam et zaman kaybın olmaz babo.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.