< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SpaceX tarihe geçti, ilk kez bir güçlendirici havada yakalandı (2. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-asagi.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İlgili videoda dakika 39:30 açarsan orada söylüyor.
SpaceX İtici Roketini 6 dakika sonra havada yakaladı! (youtube.com)
-
www.aerospacebusinessnews.com
China Aims To Catch Rockets With Wires In Reusable Rocket Pushhttps://www.aerospacebusinessnews.com/articles/2024/april/china-aims-to-catch-rockets-with-wires-in-reusable-rocket-pushVideoFromSpaceyoutube
China is developing reusable rockets to launch in 2025 and 2026. See the 'net' technology they will use to catch the booster when it returns to Earth in this animation. Credit: Space.com | footage courtesy: China Central Television (CCTV) | edited by Steve Spaleta (https://twitter.com/stevespaleta)https://www.youtube.com/watch?v=27TvGDpPLNwBunlar simulasyon, bunun gerçek bir denemesini de izlemiştim ama bulamadım, malum youtube da arayınca spacex veriyor hep :)
-
Hmm. Bill Gerstenmaier önceki okyanusa iniş denemesi için demiş bunu. Barış Özcan da o sırada heyecandan karıştırdı sanırım. Bu deneme ile ilgili bu tür bir veri paylaşılmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam 0.5 cm değilse ne kadar sizce nice bakılırsa bilgi sahibi gibisiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ABD bu işleri özel sektöre devretmek istiyor, NASA FAA gibi düzenleyici kuruluş olacak.
-
Hocam SpaceX bir açıklama yaparsa tam rakamı biliriz ama benim videodan gördüğüm kadarıyla çöp şiş dedikleri tutma kolları inişi yakalarken booster'ın sağ sol taraflara eş zamanlı dokunmadığı görülüyor. Bu şeyin çapının 9 metre olmasından yola çıkarsak en az yarım metrelik bir sapma mevcuttu bu yakalamada benim gördüğüm. Fakat sistemin tölerans değerinin bunun çok üzerinde olduğunu düşünüyorum.
Eğer sayının söylendiği önceki iniş denemesinden bahsediyorsak Starship o denemede bütünlüğünü koruyamadı ki okyanusta santimetre altı hassasiyetle istenen yere insin. Yani o da hiç mantıklı değil.
fedöcü
Önce uydumuz Ay'a gidiş denemeleri yapacaklar. Sonra Ay'a hem gidiş hem de dönüş denemeleri yapacaklar. Sonra bu fırlatma ve yakalama rampasının aynısını Ay'a kuracaklar. Sonrasında Mars'a gidiş ve belki de dönüş denemesi yapacaklar. Dünya'da yer çekimi olduğu için Dünya'dan Mars'a gönderilen bir aracın yakıtı sadece gidişe yetiyor, dönüş için yakıtı kalmıyor. Ay'da ise yer çekimi daha az olduğu için Mars'a gönderilen bir araç daha az yakıt harcayacağı için Mars'dan Ay'a dönüş yapabilme ihtimali var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 15 Ekim 2024; 10:14:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizde yedik
-
Çok ramak kala bir iniş bu, aniden kuvvetli bir rüzgar yese iniş rampasına çarpması kaçınılmaz. Her zaman böyle başarılı bir iniş yapılabileceğini sanmıyorum ayrıca inerken çok deli yakıt harcıyor. Roketin bütüm ısısı roketin tüm gövdesine yayılıyor sağından solundan ateşler çıkıyor. Ben Astronot olsam bununla gidip gelecez deseler anında atlarım aşağı. Bildiğimiz gaz sobası bu.
-
Bu yorumu yaparken badem bıyığın kendiliğinden çıkmıştır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Astronotlar okyanusa inerken ısınsınlar üşümesinler diye yapılıyor o yani negatif bir yanı yok içeride ısınmış oluyorlar işte
-
-
Olur mu la öyle şey....
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X