Şimdi Ara

SpaceX tarihe geçti, ilk kez bir güçlendirici havada yakalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeniden kullanılabilir roketler ile uzay endüstrisinde devrim yapan Elon Musk’ın şirketi SpaceX yine tarihe geçmeyi başardı. Yıllar önce Elon Musk’ın hayal olarak paylaştığı roket yakalama planı gerçeğe dönüştü. 

Mechazilla iş başında

Devasa Starship roketinin beşinci fırlatma denemesinde, Super Heavy güçlendirici roketi Starship roketini başarılı bir şekilde atmosfere çıkardı. Fırlatmanın ardından dünyaya geri dönen Super Heavy roketi, Mechazilla adı verilen iki mekanik kol tarafından başarılı bir şekilde havada yakalandı. 

Ayrıca Bkz.Elon Musk günde 4 milyon dolar kaybedebilir, SpaceX firmasına kritik dava

Starship roketi ise yaklaşık 1 saat sonra başarılı bir şekilde Hint Okyanusu’na iniş yaptı. SpaceX fırlatma hedefinin Super Heavy güçlendiriciyi yakalamak ve Starship'in Hint Okyanusu’na indirmek olarak açıklamıştı. 

Starship projesi Elon Musk'ın Mars'a insanlı yolculuk hayalini gerçekleştirme yolunda önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Sadece ticari fırlatmalar için değil NASA’ının Artemis görevinde de Starship önemli bir rol üstelenecek. 

• Booster için güçlendirici roket demek nedense uygun gelmiyor. Hızlandırıcı ya da besleyici daha mantıklı gibi.

• Barış Özcan'ın yayını ile birlikte izledim.

Hata payı 0.5cm imiş. Gerçekten mükemmel bir başarı...

• Hayır ilk değil, daha önce çinliler yapmıştı tellere havada takılan roket sistemini.

• "Aldığını yerine koy" anne nasihati gibi iş çıkmış (Bu arada X embed kodu sadece oturum varsa açılıyor, göremeyen varsa:
    x (formerly twitter)
    Elon Musk (@elonmusk) on X
    https://x.com/elonmusk/status/1845467052443828579
    )

• Yakalama kısmı süperdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdem552 kullanıcısına yanıt
    Ben SpaceX yayınını izledim ama hata payı ile ilgili bir şey dediklerini hatırlamıyorum. Bu tür bir görevde hata payının 0.5cm olması pek mümkün değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonlandırılan mekik uçuşlarını arar olduk.

Bir iki kaza oldu diye mekik programının sonlandırılması da ayrıca düşündürücü...

• MaximillianFoe kullanıcısına yanıt
    terminolojinin zorlama cevirisi her zaman sacma gelmistir. benzer sistemlerin, benzer sanayin ve kullanimin olsa terminolojisi kendiliginden olusuyor. oteki turlu sozlukden yapay ceviri yapildiginda boyle dusuk anlami tam kapsamayan oldugu yerde siritan seyler cikiyor.

bu arada simdi farkettim rokette yabanci kelime. ona niye altan yaktirmali atesli ittirmeli bir isim uydurmamislar ilginc.

• Adam çılgının biri olabilir -zaten hangi mucit/dahi normaldi ki- ama kesinlikle tarihte iz bırakan adamlardan biri olacak... Yılların NASA'sına, yılların Boeing'ine nasıl uçulur, nasıl astronot tekrar dünyaya getiriliri öğretiyor.

• Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    Okyanusa yarım santim hata payı ile indirdik burada da başarılı olacağız demiş inişten önce. Ve oldular, kaç santim hta payı onun bilgisini bulamadım.

x (formerly twitter)
    Christian Davenport (@wapodavenport) on X
    https://x.com/wapodavenport/status/1844185467052261583?s=46&t=-KT3EurphB0QwuDA5RJB8g

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Neyini arar oldun? Dönemin en pahalı yapımlarıydı. Hemde devlet bütçesinden çıkan vergilerle. Şimdi özel firmalar var. NASA ve ESA taşere ediyor. Her ay en az 4-5 astronot Roscosmos ve SpaceX tarafından ISS'e gönderiliyor zaten.

• serdarcenk kullanıcısına yanıt

NASA veriyor zaten işi. :) NASA'nın uçuş kurallarıyla, planlarıyla yapılıyor zaten. :)))))

• yimmasabi kullanıcısına yanıt
    Kaynak rica edebilirmiyim ben bulamadım ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SpaceX tekrardan tarih yazmaya devam ediyor ama bu Mars'a gitme işi gene ertelenecek gibi.

• boyle seyler sadece cizgifilmlerde olur saniyodum wtf

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İzleyince basit gibi görünüyor, 1200 ton ayrıntısı tüm kuralları yıktı, bir dozer kaç tondu kıyaslayın.
    https://www.borusancat.com
    Cat Büyük Boy Dozerler: D9
    https://www.borusancat.com/tr/equipment/new/482/dozerler/104260/d9

• Nasıl olmuş bu bana palavra geldi

• muratteas M kullanıcısına yanıt
    NASA niye bu adama muhtaç, kendileri niye uçuramıyor böyle :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.