Herkese selam; Arkadaşlar kullandığım hostingin diğer müşterileri spam yapmış. Bu nedenle isim@firmaadi.com mail adresim ile yaptığım yazışmalar gmail ve hotmail de spama düşüyor. Hatta bazen spam olarak bile gitmiyor. Hosting sağlayıcım bu konuda şimdilik çaresiz.
Benim iki seçeneğim var; Birinci sorum; Başka bir hosting alabilirim. Ancak domain transfer ettiğim zaman yine eski servis sağlayıcıma bağlı kalmıyor muyum? Yeni hosting firmasında da domain adresimden kaynaklı olarak spam sorunu yaşarmıyım? Bu soruya ek soru: özellikle gmail ve hotmailde gelen kutusuna mail gönderen spama düşmeyen hosting önerisi yapabilir misiniz?
İkinci sorum;
Hali hazırdaki hostingimi kullanmaya devam etsem ancak şöyle bir şey yapsam smtp.google.com üzerinden mail göndermek gibi? Yani google serverini kullanarak kendi isim@firmaadi.com adresimden atacağım e-postaları spamdan kurtarabilir miyim? Aşağıdaki gibi kodlar ile denemeler yaptım ancak olmadı. Her seferinde kodlara girip giden kişiyi değiştirmekte istemiyorum. Yani form gibi bir şey olmalı ftp üzerinden çalıştırabilmeliyim mesela.
<?php
include 'class.phpmailer.php'; $mail = new PHPMailer(); $mail->IsSMTP(); $mail->SMTPAuth = true; $mail->Host = 'smtp.gmail.com'; $mail->Port = 587; $mail->SMTPSecure = 'tls'; $mail->Username = 'tayfunerbilen@gmail.com'; $mail->Password = 'ŞİFRE'; $mail->SetFrom($mail->Username, 'Tayfun Erbilen'); $mail->AddAddress('gidecekadres@siteadi.com', 'gönderilen kişinin adı soyadı'); $mail->CharSet = 'UTF-8'; $mail->Subject = 'E-POSTA KONUSU'; $content = '<div style="background: #eee; padding: 10px; font-size: 14px">Bu bir test e-posta\'dır..</div>'; $mail->MsgHTML($content); if($mail->Send()) { // e-posta başarılı ile gönderildi } else { // bir sorun var, sorunu ekrana bastıralım echo $mail->ErrorInfo; } ?>
darkange7D
kullanıcısına yanıt
Çalıştığın hosting firmasının sunucusu spama düşmesi normal bir durum değil. Genelde spam koruması için saatlik olarak 50 adet 60 adet 80 adet 100 adet olarak gönderilen maillere sınır konulur. Hiç bir Hosting firması bunu yükseltmez ya da sınırsız kişiye gönderim yoktur. Bunu yapacak olursa spama düşer ve birdaha da çıkamaz.
Normalde sunucu sahibi olmayanlar 80 den fazla mail atamazlar ben 150 kullanıyorum bu da benim çalıştığım firma ayrıcalığım.
1. Soruna cevap vereyim:
Başka bir hostig firması ile çalışabilirsin. Domain'i transfer ettiğin zaman eski servis sağlayıcına bağlı kalmazsın. Spam olayına gelirsek, domain'in dnsleri vardır. ve mailler de bu dnsler üzeri işleme alınır. sen hosting firmanı değiştirdiğin zaman dns leride değiştireceksin yani domain kaynaklı spam olmaz.
İsimtescil , turkishost ve webadam ı önerebilirim. ben kullanıyorum ve mailler de sıkıntı yaşamadım.
İkinci sorun için pek birşey diyemeyeceğim. en mantıklısı sorun yaşamayacağın firma ile çalışmak.
İkinci sorun için söyle bir makale buldum incelemende fayda var.
Önerdikleriniz arasında webadam fiyat ve limitsiz seçenekleri 5 domain ekleme özellikleri ile cazip geldi. Ancak firmayı araştırdığımda hakkında hiç iyi şeyler okumadım. Wordpress siteler için mail() fonksiyonu ve smtp eklentisi kullanılması zorunluluğu, durup duruken sitenin verilerinin silinmesi hiç açılmaması teknik desteğin verilmemesi gibi. Ben wordpress site kuracağım. Sitelerimin içindeki iletişim formlarının yorum onay maillerinin kesintisiz bana ulaşması gerekmekte. Ayrıca mail gönderip alırken mail serverde kesinlikle spama düşmeden inboxa göndermesi önemli. Siz bu hostu kullandınızmı detaylı bilgi verebilir misiniz?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme