hocam konuyla alakalı degılde p4 3.4 luk işlemciye 8800 takılırmı yav tam performans alamassın
aynı şey bendede var arkadaşlar kafanıza takmayın 2 yıl garantisi var
sorunun nedenini bilemiyeceğim yalnız o işlemciye o kart hiç yakışmamış. kesinlikle kart için darboğaz yapıcaktır. o işlemci ile e.kartını tam performansında kullanamazsın. en azından bir e2140 alsanız iyi olur
ekran kartının aşırı fps basmasından kaynalınoyr bendede oluyor çünki oyunlarda girişlerde video esnasında fps 1000 lere yakın değerlerde ince tiz bir ses giriyor fakat karta yüklenip fps 40-50 lere girince ses kesiliyordu fakat crysis gibi bir oyunda 1000 kare almak baya zor ve imkansız olsa gerek
Şimdi şöle ilk önce karti baska birbilgisayarda denemeni öneririm. Ve problemin karttan olduğuna eminsen git hemen geri iade et ve yenisinitalep et. Yani eğer alişinin üzerinden uzun bir süre geçmemişse zaten sana problemligelen kartin garantiye gitmesini istemezsin. İade süresi derken 1 hafta gibibir zamandan bahsediyorum. Bende Sparkle GT kullanıyorum ve hiç birproblem yaşamadim.
Değiştirme olayina gelince. İk olarak kartta problem olduğundan emin ol ki sana soru sorduklarinda kesin cevap verebilesin. Yoksa aldiğin yerdeki personel denemek ister. Böyle olunca 2-3-4 saat bekler sinir olursun. Git bu kart yük altidnan ses çikartiyor değiştirilmesini istiyorum de. Denediniz mi diye sorarlarsa denedim Kesin olarak eminim dersin olur biter. Tabi denemeden bu lafi söyleme. Bende BU kartla birlikte High Power 560w almiştim ve problemli çikmişti. Ara sira bilgisayar kendine reset atiyordu. Ve yük altinda oldukça fazlavinlama sesi geliyordu powerdan. Hemen başka bilgisayarda denedim ve 8 gün sonra geri götürdüm. Adam eminmisiniz? Son karariniz mi ? diye sordu Ben emin olduğum için fazla direnemedi ve hemen değiştirme kupanu yazdı verdi. Tabi ürünün üzerine kutusunda bir darp izi olmamali ve kutu içeriğitam olmali.
Hemen gitdeğiştir kardeş. Garantiye vermek isterlersede asla kabul etme. ELinde sonunda karti değiştireceklerdir. Umarim senin için hayırlısı ne ise o olur. Saygilar...
quote:
Orjinalden alıntı: metrixcafe
sorunun nedenini bilemiyeceğim yalnız o işlemciye o kart hiç yakışmamış. kesinlikle kart için darboğaz yapıcaktır. o işlemci ile e.kartını tam performansında kullanamazsın. en azından bir e2140 alsanız iyi olur
Darboğaz yaptığını biliyorum.Zaten değişecek en kısa zamanda.
Yazdığınız yorumlar sonucunda pekte önemsenecek dğil anladığım kadarıyla.İnşllah bu sorun yüzünden ilerid başımız ağrımaz
benimde kartımdan o ses çıkıyor.Ama kartım problemli.ondanmıdır bilmiyorum gerçi ama...
bazı oyunlarda monitor kapanıyor ses takılıyor.sonra ekran kartının arkasına değince hemen pc kilitleniyor.gpu tarafı arkasına.
benim aldığım zotac 8800gtde de aynı problem var. Oyunları açınca tiz bir ses geliyo sürekli. Bir süre sonra mavi bir ekran çıkıyor. Yazanları okuyamadan resetliyor makine. Sıcaklık 62-63 derece falan oyunlarda. Fan hızı da %65de sanırım. Değiştirsek mi yoksa driver kaynaklı birşey olabilir mi?
hocam o ses kondansatörlerden geliyormuş bende sparkle 8800gt kullanıyordum aynı sorunla karşılaştım ve iade edip zotac 8800gt aldım ama bi fark yok bilsem yine aynı sesin cıkcağını uğraşmazdım bile. bu ses normalmiş gt gtx ultra larda karşılaşmak mümkünmüş. istersen sende iade edip dene bi şansını
aynı ses fx5950 lerden de geliyordu kondansatörlerden geliyor. yüke binince yüksek akımdan dolayı tiz bir ses geliyor
ne bahtsız insanım yaw. zorla bi tane bulduk o da sorunlu cıktı neyse değiştiricez artık.
valla ben ses falan duymuyorum tabi dikkat etmedim eve gidince birde ben bakayım
duyulmayacak gibi değil, eski dial-up modemlerin bağlantı kurarken çıkardığı o gıcık sesin biraz daha ince ve kulak tırmalayıcı boyutunu hayal et aynen öyle.
Aynı kartı aldım , ses benide rahatsız etti .. Yanlız ses kartta bir sorun olduğundan değil ..Yani kartın çalışmasında sorun yok, performansındada sorun yok , sinir bozuyor sadece... O sesin yegane sebebi ZORLANIYOR kart Bende oyunlarda , HD videolarda , hatta msn penceresini sağa sola salladığımda bile cızzzt diye sesi duyabiliyordum ... Sinirlerimi bozdu bende değiştirdim ... Tüm 8800GT lerde o ses var , sadece Palit lerde yok .. Oda 3 fazlı olduğundan ve üzerinde daha fazla kondansatör olduğu için..... Elimdeki Zotac tada ses var ama Sparkle daki ses resmen Ekran kartının üzerinde dahili ses kartı varmış gibiydi , ben dayanamadım , değiştirdim....
Arkadasim o ses normaldir ben bir yıldır 1950 pro kullaniyorum sadece oyunlarda cikartiyor o sesi ve hic bir zararıda yok yani tekniksel bi durum yok coqu kartta var bu özellik bence fazla kafana takma...
valla ne 1950 de nede 8800gt osesi duydum. sağır oldum heralde oyun oynamaktan yetiş doktor civanım
sadece ses cıksa tamam, bir süre sonra mavi ekran çıkıp resetliyor bende.
hacı alakası olmayabilir ama anakartın biosunu güncelleyip denesen birde.gigabytın bios güncellemesi kolay.belki bir faydası olur.mesela bende f1 biosu vardı.windows açılış ekranında çok sayıyordu.kendini de geç toparlıyordu f5 biosunu yükledim sorun düzeldi
ben taktığım sparkleda en ufak ses duymadım nasıl normal diyorsunuz bu sese anlam veremedim üstelik o.c. lu 729-1800-2044 yinede ne kondasatör nede dial up sesi duydum ki 2 sinide bilirim ses olarak
quote:
Orjinalden alıntı: kaan84
ben taktığım sparkleda en ufak ses duymadım nasıl normal diyorsunuz bu sese anlam veremedim üstelik o.c. lu 729-1800-2044 yinede ne kondasatör nede dial up sesi duydum ki 2 sinide bilirim ses olarak
dostum bendede aynı durum ama bazı arkadaşların kulakları baya bi hassas galiba.1db bile duyuyorlar galiba