Şimdi Ara

Sparkle 8800GT İlginç bir Sorun Yaşıyorum? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yabancı forumlarda da dediğiniz sesten şikayetçi olan insanlar var.
    Lakin düşünülenin aksine o ses kondansatörlerden değil güç devresindeki indüktör bobinlerinden gelir. Hatta "coil buzz" diye tanımlamış yabancılar bu sesi. Nedeni de magnetostriction denen metallerin magnetik alan etkisinde kaldıklarında şekil değiştirmeleridir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetostriction

Ekran kartlarına has değil, anakart, güç kaynağından da gelebiliyor bu tip sesler. Çözümü için bobine silikon damlatmaktan bahsedenler var.
    Lakin asıl sorun güç devresinin dizaynı ile alakalı, bazı markaların bazı modelleri bu sesleri çıkarıyor. Kesin çözüm yok malesef.

• quote:

Orjinalden alıntı: Storm Bringer

Bahsettiğiniz sesi biliyorum.
    Aynı ses şu an 850/1800 olarak kullandığım 8600gt'den de geliyor.(Yük altında)

Bu konuyu daha önceden de konuşmuştuk. Bazı arkadaşlar kaynayan termal macunun çıkardığı ses olduğunu söylemişlerdi.
    Bazı arkadaşlar da, termal macun sürülürken arada hava kabarcıkları bırakılırsa bu sesin çıktığını söylemişlerdi.

Henüz işin aslı nedir bilemiyorum ben de.

bu söylediklerinizde ciddi misiniz ? Yani bu sekilde yorumlar yapıldı mı cidden ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

Yabancı forumlarda da dediğiniz sesten şikayetçi olan insanlar var.
    Lakin düşünülenin aksine o ses kondansatörlerden değil güç devresindeki indüktör bobinlerinden gelir. Hatta "coil buzz" diye tanımlamış yabancılar bu sesi. Nedeni de magnetostriction denen metallerin magnetik alan etkisinde kaldıklarında şekil değiştirmeleridir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetostriction

Ekran kartlarına has değil, anakart, güç kaynağından da gelebiliyor bu tip sesler. Çözümü için bobine silikon damlatmaktan bahsedenler var.
    Lakin asıl sorun güç devresinin dizaynı ile alakalı, bazı markaların bazı modelleri bu sesleri çıkarıyor. Kesin çözüm yok malesef.

bilgi için teşekkürler Bu akşam aldığım yere götüreceğim. Marka değiştirmeden yeni bir kart getirmesini isteyeceğim. Bakalım ondan da aynı ses gelecek mi? Forumlara hiç bakmazdım. İnce eleyip sık dokuduk bi ekran kartı aldık o da patladı elimiizde

• Valla bakalım inş dediğiniz gibi fazla sorun çıkarmaz. Bakıcam zaten biraz daha zorlum ekran kartını.Olmadı aldğım yere geri götütürüm artık ne yapalım..;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: meryüzlü

yüksek ekran kartları için iyi bir psu olması gerekir. emin olmamakla birlikte sorunun temelinde psu yatıyor olabilir.güç yetersiz geliyordur belki.

600W BeQuiet Dark Power Pro PSU... bunun gücü 2 tane 8800+ vs yeter
  • kartı götürdüm, ordaki görevli de psu yetersiz kalıyodur dedi. deneyecekler bakalım kendi sistemlerinde. bende 460w high power var. yeterli olması lazım. yanlış mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celep84 -- 3 Ocak 2008; 23:38:38 >
  • Bencede bahsettiğin powerın yetmesi lazım. Zaten sorunun powerdan olmadığı belli yani.Benim power 600lük yinede çıkarıyo o lanet sesi Bence onlar seni oyalıyolar gibi geldi bana...
  • walla bugün gidicem kendi sistemlerinde gösterecekler uygulamalı olarak Orda sorunsuz çalışırsa bendeki sistemde bir sorun var demektir. Diğer tüm parçalar da yeni ama bakalım görücez.
  • aldığın kart için hayırlı uğurlu olsun diycem ama pek bir faydası olacağını sanmıyorm..şimdiden sorun yaşamaya başlamışsın bile neyse bende o karttan almıştım ama bende de kendi kendine kapanma (restart) sorunu veriyordu daha sonra bir kapandı bir daha hiç açılmadı ..sen bence yol yakınken o kartı değiş ben değiştim XFX 8800 GT aldım aslanlar gibi sorunsuz hemde çok ısınmadan sessiz çalışıyor...
  • test etmişler aynı ses onlarda da gelmiş. değiştirelim yarın alın ama yenisinde de aynı sorun çıkarsa bu sefer servise yollarız dediler. ben de kartı geri iade edeceğimi söyledim. başka bir yerden alacağım artık. xfx nerden bulabilirim şu an? Aslında palit de düşünüyorum ama bakalım piyasada kart bulabilirsek...
  • BİRADER kartın revizyonu kac ? 1se yapabilir bende 2 var o sorun yok ama 1de benzeri bişeyi arkadasım yasamıstı
  • Gold da bulabilirsin ben ordan aldım XFX i fiyatı 500 civarında .sparkle bulman zor ...eğer paran varsa calibre 8800 GT Al derim oda XFX e yakın bir fiyat...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibuk

BİRADER kartın revizyonu kac ? 1se yapabilir bende 2 var o sorun yok ama 1de benzeri bişeyi arkadasım yasamıstı

kart çapı daha büyük olan modelden. kodu ...3P şeklinde olandan. ısınma sorunu falan yoktu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lpark

Gold da bulabilirsin ben ordan aldım XFX i fiyatı 500 civarında .sparkle bulman zor ...eğer paran varsa calibre 8800 GT Al derim oda XFX e yakın bir fiyat...

500 de cok ya... zotaca 395 vermiştim. 3850ler sözde hesaplı olacaktı. 512 mblık versiyonunu 239 dolara satıyorlar. 8800gt bakıcaz artıkın yine
  • quote:

Orjinalden alıntı: wisecode_g

yüksek performanslı kartların basit çizimleri aşırı hızlı şekilde çizdirmesinden kaynaklanıyo gibi geldi bana.. 8600GT ve 8800GT kullandım genellikle oyun açılışlarında logo kısımlarında fps nin 999 a vardığı sahnelerde özellikle bu ince tizzzz sesi çıkıyor. sebebini bende bilmiyorum ama sadece açılışlarda bu ses geliyorsa sorun yok bence..

Ewt Fraps ı kurunca anladım bende FPS 800 lere falan çıkıyor. Driver sorunu falan olabilirmi acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.