Şimdi Ara

Speaking nasıl profesyonel seviyeye çıkartılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben Erasmus değişim sınavından yüksek aldım ve İnşallah seneye şubat ayında yurtdışına gidiyorum bahar dönemi eğitimi için fakat speaking konusuna kendime hiç ama hiç güvenmiyorum.
    Bu bağlamda sizce özel speaking kursu mu almak mantıklı olur yoksa İngilizce gerektiren bir yerde part time çalışmak mı veya gönüllü rehberlik yapmak mı? Başka tavsiyeleriniz var mı bunlara ek yarım sene içinde speakingi olabildiğince yüksek seviyeye çıkartabilecek?

• Yüksek aldığınızı yazmışsınız ama sınav tipini bilmediğimden ve seviyenizin ne olduğu belirtmediğinizden genel tavsiye olarak vermek gerekise, tabi direk speaking ağırlıklı kursa gitmeniz faydalı olabilir, ama konuşmanın önündeki en büyük engelin dile yeterince hakim olmamanın ve kulak dolgunluğunun yerleşmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Mümkünse yoğun bir biçimde yabancı dizilerden başlamanız. Seviyenize göre dizi seçimi ve ingilizce altyazılı olması çok önemli. Dinleme, anlama, düşünme ve telaffuz konusunda büyük faydaları oluyor. Bunun yanında çeşitli uygulamalardan ingilizce kelime bilginizi de yanında geliştirirseniz baya faydalı olacaktır. Şunu unutmayın kulak dolgunluğu olarak dolmadan iyi derecede ingilizce konuşmanız mümkün değil.

Bunun yanında zamanında cambly tarzı uygulamaları kullanmıştım, gayet faydalı olmuştu onları da değerlendirebilirsiniz.@AlaskanEagle

• quote:

Orijinalden alıntı: walor

Yüksek aldığınızı yazmışsınız ama sınav tipini bilmediğimden ve seviyenizin ne olduğu belirtmediğinizden genel tavsiye olarak vermek gerekise, tabi direk speaking ağırlıklı kursa gitmeniz faydalı olabilir, ama konuşmanın önündeki en büyük engelin dile yeterince hakim olmamanın ve kulak dolgunluğunun yerleşmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Mümkünse yoğun bir biçimde yabancı dizilerden başlamanız. Seviyenize göre dizi seçimi ve ingilizce altyazılı olması çok önemli. Dinleme, anlama, düşünme ve telaffuz konusunda büyük faydaları oluyor. Bunun yanında çeşitli uygulamalardan ingilizce kelime bilginizi de yanında geliştirirseniz baya faydalı olacaktır. Şunu unutmayın kulak dolgunluğu olarak dolmadan iyi derecede ingilizce konuşmanız mümkün değil.

Bunun yanında zamanında cambly tarzı uygulamaları kullanmıştım, gayet faydalı olmuştu onları da değerlendirebilirsiniz.@AlaskanEagle
    Sınavdan 81 aldım ve üniversitem seviyemi B2+ olarak gösterdi ki sınavda en yüksek seviye C1 kabul ediliyor (85-100) yani sanırım eşdeğerlik olarak TOEFL İBT için 95 100 civarına denk geliyor 120 üzerinden. Diğer sınavlar için ise gene 80 85 aralığı.
    Herneyse, aslında gayet fazla dizi izliyorum İngilizce altyazılı fakat günlük konuşmalarda adres bile tarif edemiyorum resmen tutuluyorum. Birde çeşitli uygulamalarla ilgili vaktiniz varsa örnekleri yazabilir misiniz?
    Cambly uygulamasını bende duydum ama şu an hala speakingim diğer insanlarla iletişimimde beni kısıtladığından denemedim henüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlaskanEagle

Sınavdan 81 aldım ve üniversitem seviyemi B2+ olarak gösterdi ki sınavda en yüksek seviye C1 kabul ediliyor (85-100) yani sanırım eşdeğerlik olarak TOEFL İBT için 95 100 civarına denk geliyor 120 üzerinden. Diğer sınavlar için ise gene 80 85 aralığı.
    Herneyse, aslında gayet fazla dizi izliyorum İngilizce altyazılı fakat günlük konuşmalarda adres bile tarif edemiyorum resmen tutuluyorum. Birde çeşitli uygulamalarla ilgili vaktiniz varsa örnekleri yazabilir misiniz?
    Cambly uygulamasını bende duydum ama şu an hala speakingim diğer insanlarla iletişimimde beni kısıtladığından denemedim henüz.

Alıntıları Göster
    Dil seviyeniz gayet iyi seviyede, tek sıkıntı konuşmada olduğu açık. Cambly'i ingilizcem daha çok iyi olmadığı zamanlar kullanmıştım, ilk baştaki konuşmaları gerçekten vasat. Kelimeler çıkmıyor, takılıyor kalıyorum, heyecandan soruyu yanlış anlayıp farklı şeyler anlatıyorum. Ama üzerinde zorlandıkça düzeliyor bunlar yavaş yavaş, takıldığın yerlerde eğitmenler sabırlı şekilde seni bekliyorlar, bu yüzden kullanmanda büyük fayda olabilir.

İlk başta konuşma için dizilerden de çıkartabilirsin, "kalıp cümleler"i öğrenip bunları bir kenara not alabilirsin. Birisi sana adres sorduğu zaman direk kalıplaşmış bir şekilde girişi yapman sonraki cümelelerini düşünmen için gayet zaman kazandıracaktır. Bunu günlük iletişim için de oluşturabilirsen, baya yol katedersin gayet kolaylık sağlar. En basitinden how-is-your-day-going? gibi bir soruyu 5 kelime oluşturmak için haradığın eforun aksine "hows your day going" gibi beyninde kalıplaştırırsan bir çırpıda çıkacaktır.

Dil için almancada memrise'ı kullandım, bol bol tekrar imkanı veriyor.Genel olarak ücretli uygulama ama topluluk servisinin (decks.memrise) ücretsiz kursları var (internetten giriş yapınca görüyorsun, telefona öyle entegre oluyor), bol bol seviyene göre kelime öğrenebilirsin veya pekiştirebilirsin.

• Kafanda sürekli belirli kalıplar bulunsun.Bu bir şeyleri ezberlemek anlamına gelmiyor.Nasıl Türkçe'de konuşurken belirli bir tarzda konuşuyorsun ya hep işte o şekilde İngilizce'de de belirli bir tarzın olsun.Belirli cümle kalıpların bulunsun rastgele konuşma.Eğer bunu yapabilirsen ve gramer bilgin de yeterliyse konuşamaman için bir sebep yok.Fakat bence asıl sorun, insanların grameri çok iyi bildiklerine kendilerini inandırmaları ve tek sorunlarının speaking olduğunu sanmaları.Fakat tecrübelerime göre şunu söyleyebilirim ki, bunu iddia eden çoğu insanın gramerlerinde de bir sürü problem mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamermelisa

Kafanda sürekli belirli kalıplar bulunsun.Bu bir şeyleri ezberlemek anlamına gelmiyor.Nasıl Türkçe'de konuşurken belirli bir tarzda konuşuyorsun ya hep işte o şekilde İngilizce'de de belirli bir tarzın olsun.Belirli cümle kalıpların bulunsun rastgele konuşma.Eğer bunu yapabilirsen ve gramer bilgin de yeterliyse konuşamaman için bir sebep yok.Fakat bence asıl sorun, insanların grameri çok iyi bildiklerine kendilerini inandırmaları ve tek sorunlarının speaking olduğunu sanmaları.Fakat tecrübelerime göre şunu söyleyebilirim ki, bunu iddia eden çoğu insanın gramerlerinde de bir sürü problem mevcut.
    Aslinda benim de speaking'im pek ic acici degil grammar hakkinda dediginize de katiliyorum acikcasi. Grammar'im iyidir diyebilirim fakat speaking alistirmasi yapmaya kalktigimda bazi eksikliklerim oldugunu anliyorum. Ama spontane konusmak gercekten dil acisindan zor bir konu. Turkce konusurken dikkat ediyorum mesela cogunlukla ayni tarzda ve belli kaliplarda konusuyoruz. Aniden yasanan bir olaylarda bile bu boyle. Ben de seneye erasmusa gidecegim dil sinavindan da iyi bir sonuc aldim ama korkmuyor da degilim. Aslinda biraz dusununce dogru kelimeler akla geliyor ama aninda konusmak zor gercekten. Birde dizileri ing altyazili izlemeye calisiyorum fakat altyaziyi kaldirdigimda gercekten zorlandigimi anliyorum. Bunun icin de kendini buna alistirmaktan baska bir care yok sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tebrik ederim erasmus u kazanmışsınız,Ben de kazanıp Polonya'ya gitmiştim.

Tavsiyem bol bol dizi izle,kalıpları öğren,çok da kafaya takma yurtıdısında ingilizceyi mükemmel konuşan pek yok zaten görünce anlarsın boşuna kastığını :=))))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.