Şimdi Ara

Spectre güvenlik yamaları iPhone'ları yavaşlattı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha çıkmamış amiral gemileri bu açıkla gelecek. ARM'ın son güncel mimarisi olan Cortex-A75'te bile bu açık var. Bu da demektir ki S9, G7, Mi 7 vs daha bir sürü henüz çıkmamış Androidli amiraller Spectre açığıyla gelecek. Aynı düşüşler Androidlerde daha hissedilir olacaktır. Çünkü işlemci performansları daha düşük. Fakat tahminimce çoğu Android'de bu düşüş olmayacaktır. Çünkü birçoğu güncelleme bile almayacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.gsmarena.com/spectre_and_meltdown_testing_performance_impact_on_iphone_8_plus-news-29132.php

Burası epey Android fanı bir site ama en azından daha güncel modellerde düşüş olmadığını görmüşler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkçası beni çok şaşırttı bu güncellemenin yavaşlatması. oysa apple hiç böyle şeyler yapmazdı. hep intelin halt etmesi :)

• Nasıl bir açıksa artık girdiği her sistemi yamultuyor.
  • Bataryası değişmemiş deniyor. Buradaki düşüş bataryadan olmasın?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar iPhone 6 üzeri telefonlara kurmamizi önerirmisiniz iOS 11.2.2‘yi. Suan pek sorun olmadigini gözlemliyorum. Ileride ortaya bir sorun cikar mi kullandikca?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • snomask kullanıcısına yanıt
    Hayır maalesef öyle değil. Bayarya eskidiği için işlemci hızı düşmüş bir iPhone 6 Spectre açığı ile ikinci darbesini de yedi. Pili eskidiği için hızı düşürülmüş ve Spectre güncellemesi yüklenmiş iPhone 6 kullanıcısını çileden çıkarabilir.

• İphone7 10.2 kafa rahat batarya sarj hiz ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Daha çıkmamış amiral gemileri bu açıkla gelecek. ARM'ın son güncel mimarisi olan Cortex-A75'te bile bu açık var. Bu da demektir ki S9, G7, Mi 7 vs daha bir sürü henüz çıkmamış Androidli amiraller Spectre açığıyla gelecek. Aynı düşüşler Androidlerde daha hissedilir olacaktır. Çünkü işlemci performansları daha düşük. Fakat tahminimce çoğu Android'de bu düşüş olmayacaktır. Çünkü birçoğu güncelleme bile almayacak.

Samsung'un Moongose cekirdeginde acik var mi yok mu belli degil ben net bilgi bulamadim ayrica spectre ve meltdown guncellemesi Android 2017/Aralik guvenlik patchinde yayinlanmis.

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    4S iOS 6 ya dönebiliyor daha dün geçirdim hatta.

• Genelde yorumlarda Android'e yüklenilmiş ama resme geniş bir açıdan bakarsanız zaten pil konusunda yavaşlatılan ( Yazılımla yavaşlatılmaya girmiyorum) İphoneların bir de üstüne bu açık yüzünden yavaşlamasının söz konusu olduğunu göreceksiniz. Konuda ki en mantıklı yorum BumberShoot'tan gelmiş bence.

• Hayda intel, iPhone alayı gg

• quote:

Hayır maalesef öyle değil. Bayarya eskidiği için işlemci hızı düşmüş bir iPhone 6 Spectre açığı ile ikinci darbesini de yedi. Pili eskidiği için hızı düşürülmüş ve Spectre güncellemesi yüklenmiş iPhone 6 kullanıcısını çileden çıkarabilir.

Dostum burada bahsedilene göre pil durumu iyi olan ve güncelleme yapılan iphone 6'larda skor olarak 1550 puan alınmış. dolayısıyla bu testteki skorun nedeni bataryanın eski olması olabilir. bu haberdeki detay açık değil. pili değişmemiş deniyor ama pil sağlık durumları paylaşılmamış.

iphone 6 11.2.2
    1565 =https://browser.geekbench.com/v4/cpu/6312730
    1525 =https://browser.geekbench.com/v4/cpu/6312817

https://www.howtogeek.com/339127/ios-11.2.2-probably-wont-slow-down-your-iphone-that-badly/

• Marrusia kullanıcısına yanıt
    ARM çekirdeklerinin tamamında bu açık var. Exynos Moongose ARM tabanlı olduğu için doğal olarak bu açık ARM tabanlı tüm işlemcilerde var.

• Beyler şu anda şoktayım şarjım yüzde yüz ve 11.2.2 güncellemesini yaptım en fazla 5 dakika sürdü telefonu elime aldım şarj yüzde 10a düştü bunun bir açıklaması olabilirmi??

• quote:

Orijinalden alıntı: Grkwnxs

quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

Ama opplo stabil olmadan bir şey çıkarmaz sürmez. Ama opplo tek çekirdekte Zamsungtan 5000 puan yüksek alıyor. Ama opplo kullanıcıları düşünüyor.Ama opplo en iyisi.

Kardeş apple a sallıyorsun da bu açık android telefonlarda da mevcut değil mi? Performans düşüşü android tarafında da olacak, performansı geçtim şu an kullanılan çoğu cihaz bu güvenlik güncellemesini almayacak. Rezillik tek kelimeyle

Guncellemeyi illa yuklicen diye bir kaide yok.

Windowsada yuklemedim androidde de yuklemedim.

Ayrica androide 8.1ile Ya da oreo 8 in icinde yama seklinde geliyor.

• quote:

ARM çekirdeklerinin tamamında bu açık var. Exynos Moongose ARM tabanlı olduğu için doğal olarak bu açık ARM tabanlı tüm işlemcilerde var.

Evet big cores etkileniyor mantiken A73 oldugu icin ama bazilarida xda da etkilenmiyor moongose demis bilmiyorum

• Marka fanboyluğu yapan herkes siteden süresiz banlansın. Seviye yerlerde iyice.

• Exaliburcigo E kullanıcısına yanıt
    Telefon seni güncellemis

Reset at telefona.

• O değilde resmen teknoloji 3 sene geriledi. Markasında değilim işin ama firmalar umarım el atıp çözer bu durumu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.