Merhaba arkadaşlar, bugün fiber kurulumundan sonra bilgisayarlarımdan biri sorunsuz Lan bağlantısını sağlarken diğeri için görüntüdeki ayarı otomatikten çıkarmam gerekti. Diğer bilgisayar otomatik speed duplex ayarında çalışıyor fakat bu bilgisayar için otomatik ayar olduğunda lan bağlantı kablosunu görmüyor, kablo takılı değil uyarısı alıyorum. Bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı? Hız 24 megabit en üst limite almanın bir mantığı yoktur diye düşünerek 100'e aldım. |
Speed & Duplex Ayarı nasıl olmalı?
-
-
1.0 gbe ye cekin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kablo takılı değil hatası verdi hocam 1.0 gb yapınca. Yine 100'e çektim. Bir problem olmayacaksa böyle kullanacağım. Hız testi yaptım, verdi tarifemdeki hızı bu şekilde. Otomatikte çalışmama sebebi nedir onu da anlamadım. Konuyu açmadan önce teknik desteğe de telefon açtım, hiçbir bilgi veremediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasquera -- 24 Mayıs 2024; 20:50:48 > -
Oto da kendi tanılar
1000 ile çalışmıyor sa ya kablo ya da router 1gbit destekli değildir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TTnet'in kendi fiber için getirdiği modem. Yan pc daha eski bir kabloyla otoda çalışıyor sorunsuz. Benim sarı daha kalın bir ethernet kablom var daha yeni görünüyor ama oto yerine illa 100'e alınca kabloyu görüyor. Şu an 100'de çalışıyor. Paket zaten 24'lük. Hız testinde de 23-24 görüyorum. İndirme hızı da 3.2'leri gördüm saniye başına hız olarak. Yani her şey gayet normal internet tarafında. Böyle çalışmasında bilmediğim teknik bir sıkıntı var mı hocam?
-
Kablo içinde 4 kıl olmasın.
Bi sıkıntı olmaz ama bayatlamis kablo ise bir gün 10mbite de düşebilir.
Kablo yeni hocam jack içindeki uçları mı diyorsunuz 4 diye? Kablo dediğim gibi yıpranmış değil yanında otoda çalışan kablo daha eski daha dayanıksız duruyor. Hızı 100'e sabitlediğim için kafasına göre düşmez 10'a herhalde diye düşünüyorum. Konu yıpranmaysa öyle bir kablo değil. Sadece biraz garip geldi yani bu kurulum olana kadar otoda sorunsuz çalışan lan kablosu, bir anda takılı değilmiş gibi görünmeye başladı. Böyle bir manuel ayarlamayla kabloyu takılı hissediyor, enteresan.
-
Hersey olabilir.. Soket içinde kablo oynamıştır. Tam basmiyordur. Soket ucu oksitlenme olabilir vb.
Gözle faeketmediginiz bir durum var belli ki. Ya da kablo Bi yerden kırık.
Router ve ethernet adaptörü 1 gbps ise tek sorun kablo dur.
Sabah kullandığım modemde aynı kablo otoda çalışıyordu, fiber kurulumundan sonra otodan 100'e manuel ayarlamak zorunda kaldım. 24'lük pakette 100'e sabitleyerek kullandığım şu durumda; eğer teknik anlamda da bir risk yoksa (Hız testlerinde ve indirme testimde tam güç aldım) sanırım kurcalamam gereken pek bir şey yok gibi. Yanılıyorsam ek yapabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X