merhaba dostlar pentium d 3.4 ghz işlemciye sahibim speed step enable ve işlemciyi düzenli kontrol ettiğimde 17x 14x 12x çarpanları arasında değiştiğini gözlemliyorum bir yazıda okudum spedd step açıkken işlemcinin sadece 400 mhz düştüğü söylenmiş bende ise 12x çarpanındayken 12x200=2400 buda 1 ghz düşüş demek nasıl oluyor acaba teşekkürler
çarpan miktarına oranlı bir düşüş izliyor yani 3.4 den 2.4 e düşmesi kaç çarpan değişimiyle oluyor 5 tane dimi? bu da işlemcinin fsb sinin 200 mhz olmasından kaynaklanıyor...
erdem kardeş teşekkürler ben onu anladımda bu hep speedstep 2.8 ze düşüyordu işlemcilerde biraz ona kafam karıştı demek yeni nesil işlemciler de çarpan çeşitli olabiliyor teşekkürler
bende zaten yaptığın hesaptan anladım bildiğini de çeşitli olabiliceğini anlamaya çalışmıştım aslında
işlemci güç tüketimi azaltmak ,daha az ısınmak,ömrünü uzatmak amacıyla çarpanını azaltıyor ve yavaşlıyor kullanıma geçtiğinde ise normal halini alabiliyor yani dedğiniz gibi işlemci çarpan değerlerini kendi değiştirebiliyor
evet tuğberk arkada 3-4 program virüs video düzenleme rar dosyalarını çıkarma bunları bir arada yapoarken gine aynı hıznna tekrar dönüyor teşekkür ederim