Şimdi Ara

Spermiyogram Testi Sonuçlarım (SS'li) [varikosel] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
6.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Belirtiler nelerdir hocam bu hastalığın? Bazen dar giyince bacaktan dize kadar ağrı ve uyuşma yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test sonuçları nerde?

• Hocam teşekkürler, umarım bu badireyi atlatırız.
    Doppler sonucu grade 3 olarak teşhis kondu. Çapa tıp fakültesindeki doktor ise radyologların derecelendirmesi ile benim elle yaptığım arasındaki değerlendirme farklıdır, benim grade 3 demem için damarları gözle görmem gerek,senin durumun bizim bakış açımız göre 1 2 dedi. Yani ameliyatlık bir durumum olduğunu belirtti. Şimdiye kadar görüştüğüm bütün doktorların ortak görüşüdür.
    Sperm değerlerine gelince, 2 özel laboratuvarda birer hafta arayla yaptırdığım sonuçlar tutarsız olunca kendi doktorum bu işi en iyi çapa yapar diyerek beni oraya yönlendirdi. Orada da 3 hafta arayla 2 test verdim.
    Netice olarak son testte ;
    14 milyon/59milyon total
    %48 ileri
    %12 yerinde hareketli (ikisinin toplam değeri min 40 olmalı)
    Morfoloji %1 çıktı. Spermdeki defektin yüzde 92 si ise büyük başlı sperm(bu durumu netten araştırdım biraz sıkıntılı ve konuyu başka yerlere taşıyan bir problemmiş ama doktorlar üzerinde durmadı)

Çapa doktoru, varikosel teşhisi olan bir hastada sonuçlar bu iken bir sonraki yardımcı üreme yöntemine izin veremeyiz, Önce ameliyat dedi. Ama nihai kararı kendi hocasının(ateş hoca) vereceğini söyledi. Benim de çapa da sıra gelmesini bekleyecek durumum yok dolayısıyla kendi doktoruma giderek ameliyat tarihi aldım.
    Sigara günde 5 6 adet
    Yaş 32. Evliyim.

Endişem, ameliyattan fayda görememek, kimisi morfolojiyi ameliyat düzeltmez diyor vs vs ama denemeden bilemeyeceğiz
    Bizim hikaye de böyle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ürolog musunuz hocam.

• Hocam bizi küçükten alıştırdılar soğuk taşa,yere oturma cocugun olmaz diye hangisine inanıcaz

• quote:

Orijinalden alıntı: -Columbia-

Hocam bizi küçükten alıştırdılar soğuk taşa,yere oturma cocugun olmaz diye hangisine inanıcaz
    Tabiki taşa oturmayın :)

Lakin alışkanlık haline gelen dar pantalon termal yada Yün içlik sıkıntılı bir durum hocam. Dengeyi sağlamak önemli. Kar kış kıyamette bile kadife pantolan bol boxer tercih edin .

Sigara enbuyuk düşmanı sprem kalitesinin buarada arkadaşlar.

Sprem kalitesini sigarayı bırakıp dengeli beslenip takviye olarak e vitamini ve L argening aminoasit ile sağlarsanız tüm detaylarda Yükselis elde edilir. Düzenli beslenme , düzenli spor sigaradan uzak bir hayat ile zaten torun sevmeniz mümkün bu hayatta.

• quote:

Orijinalden alıntı: tatangaburak

Hocam teşekkürler, umarım bu badireyi atlatırız.
    Doppler sonucu grade 3 olarak teşhis kondu. Çapa tıp fakültesindeki doktor ise radyologların derecelendirmesi ile benim elle yaptığım arasındaki değerlendirme farklıdır, benim grade 3 demem için damarları gözle görmem gerek,senin durumun bizim bakış açımız göre 1 2 dedi. Yani ameliyatlık bir durumum olduğunu belirtti. Şimdiye kadar görüştüğüm bütün doktorların ortak görüşüdür.
    Sperm değerlerine gelince, 2 özel laboratuvarda birer hafta arayla yaptırdığım sonuçlar tutarsız olunca kendi doktorum bu işi en iyi çapa yapar diyerek beni oraya yönlendirdi. Orada da 3 hafta arayla 2 test verdim.
    Netice olarak son testte ;
    14 milyon/59milyon total
    %48 ileri
    %12 yerinde hareketli (ikisinin toplam değeri min 40 olmalı)
    Morfoloji %1 çıktı. Spermdeki defektin yüzde 92 si ise büyük başlı sperm(bu durumu netten araştırdım biraz sıkıntılı ve konuyu başka yerlere taşıyan bir problemmiş ama doktorlar üzerinde durmadı)

Çapa doktoru, varikosel teşhisi olan bir hastada sonuçlar bu iken bir sonraki yardımcı üreme yöntemine izin veremeyiz, Önce ameliyat dedi. Ama nihai kararı kendi hocasının(ateş hoca) vereceğini söyledi. Benim de çapa da sıra gelmesini bekleyecek durumum yok dolayısıyla kendi doktoruma giderek ameliyat tarihi aldım.
    Sigara günde 5 6 adet
    Yaş 32. Evliyim.

Endişem, ameliyattan fayda görememek, kimisi morfolojiyi ameliyat düzeltmez diyor vs vs ama denemeden bilemeyeceğiz
    Bizim hikaye de böyle
    Derhal sigarayı birakmalisiniz , bu ameliyattan fayda görebilmek için. Zira evet varikosel bir etkendir ama sadece bir etken .

Varikoseli olmayıp düzenli sigara ve alkol tüketip değerleri yerlerde olan hastalar var. Ameliyat sonrası Dr unuz size 2 ilaç reçete edecek , kullanın onları. Eğer düşünüyorsanız ameliyat sonrası ilk yıl müjdeli haberi yazarsınız buraya.

Allah kucağınıza evlatsiz birakmasin

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AD1C0BD9B

Belirtiler nelerdir hocam bu hastalığın? Bazen dar giyince bacaktan dize kadar ağrı ve uyuşma yapıyor.
    Elinile ayaktayken kendiniz yoklayin , elinize gelen fazladan damarlar mevcutsa yolunda olmayan bişey vardır zaten. Dr a danışmak en iyisi zaten geç kalmadan

• Ben daha önce yaptırıp doktora da göründüğüm için söyleyebilirim; konsantrasyona, ileri hareketliliğine ve yapısına/morfolojisine bakıyorlar. Konsantrasyon ve hareketlilik iyi. yapısını burdan anlayamadım
  • benim çocuğum olmuyordu.. gittik doktora varikosel vardı dedi hem sağda hem solda.. benimde ağrılarım oluyordu.. özellikle ilişki sırasında..

değerlerim çok kötü değildi sadece biraz düşüktü.. normal veya aşılama ile baba olabilecektim.. daha sonra ameliyat oldum. 2 yıl oldu ağrılar gitti ama değerler 0, sadece tüp bebek ile baba olabiliyorum.. sperm sayısı değişmedi (50-80 milyon) ileri doğru hareketlilik %8 idi şuan 0

Varikosel ameliyatı çok acı çekmiyorsanız tavsiye etmiyorum, yapacaksanız işinin ehli micro cerrahi uzmanı birine yaptırın.

sorun bende değilmiş eşimin yumurtalarındaymış..
  • Allah şifa versin hocam

• Hocam çok geçmiş olsun. Sizin mikrocerrahi değil miydi?
    Doktorlarum bana söylediği: Varikosel ameliyatı sonucu değerlerin artmasını "bekleriz"
    Yani buradan azalabilir de yi anlamamız gerekiyor sizin örneğinize bakarak sanırım

• tatangaburak T kullanıcısına yanıt
    evet micro cerrahi
    Forumda ve nette biraz araştırırsan; değerleri artan ve düşenlerin sayısının birbirine eşit olduğunu görürsün..
    artacak diye bir şey yok. ama ameliyat olanların büyük çoğunluğunda değerler 3 ila 12 ay arası çok düşer.. toparlayanlarda var, benim gibi toparlamayanlarda..

yani varikosel ameliyatını olacak iseniz ağrılarınızdan kurtulmak için olun.. değerlerinizi bitkisel ve hormon tedavisi ile azda olsa toparlarsınız... morfoloji (şekil bozukluğu) sıkıntınız var ise varikosel bir nebze fayda ediyormuş
    sertleşme ve erken boşalma sıkıntınız var ise varikosel sonrası iyileşme oluyor

ama dediğim gibi sıkıntılı bir ameliyat.. micro cerrahi olursanız tekrar etmesi çok zor diyor uzmanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esek_Berberi -- 15 Ocak 2020; 10:4:6 >
  • miyavlayankirpi kullanıcısına yanıt
    Mastürbasyon yaparken iyi bir şekilde boşal aceleye getirme.Tam bosalamadigin zaman ağrı yapıyor.Ayni durum bende de oldu varikoselden şüphe ettim doktora gittim sperm testi istedi sonuç çok iyiydi.Sizin sıkıntı budur muhtemelen

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.