Şimdi Ara

Spermiyogram Testi Sonuçlarım (SS'li) [varikosel]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
6.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende varikosel var. Yani solda ki testisim sağda ki testisimden 2 kat daha büyük (Sıcak olduğu zamanlar, soğukta boyutları eşit oluyor)

Devlet doktoru beni senelerdir ameliyat yapmıyor, Yap diyorum yapmıyor, senin sonuçların sınırda diyor yapmıyor. Yahu ben riske atmak istemiyorum.

Daha geçen gittim doktora, açtı malafatıma baktı, testisime dokundu ve dokunduğu zaman ağrıyor acıyor direk. Bende ıhh ladım dedim acıyor. Doktor bana aynen şunu diyor "Huylanıyorsundur, acımıyordur" Ulan sen beni benden daha mı iyi bileceksin! Adama acıyor diyorum adam huylanıyorsundur diyor. Ameliyat yapın diyorum şekli de çok kötü diyorum, doktor şekline bakmayız biz işlevine bakarız diyor.

Sonuçlar geldi, resmi atıyorum. Bilen varsa yorumlayabilir mi?

Ben riske atmak istemiyorum ileride çocuğum olsun istiyorum, sizce ne önerirsiniz?

Spermiyogram Testi Sonuçlarım (SS'li) [varikosel]

• ortalama hız çok düşük,benim 85 km/h idi
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    İyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiSTARK -- 18 Aralık 2019; 19:53:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortalama hız çok düşük.90la kalkması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmayın 70 idealdir tabi 18 19 için

• bana da varikosel teşhisi kondu
    çocuk yapman zor denildi
    karı gebe kalınca test yaptım
    çocuklarda sorun çıkmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

bana da varikosel teşhisi kondu
    çocuk yapman zor denildi
    karı gebe kalınca test yaptım
    çocuklarda sorun çıkmadı
    Bana öyle bir şey demediler yaşım küçük olduğu için mi dememişlerdir, sizin sonuçlarınız nasıldı peki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geyik testi sonuçları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam sakinim sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 18 Aralık 2019; 20:16:27 >
  • Hocam geçmiş olsun öncelikle.
    Sanıyorum ki bende aynı dertten muzdaribim. Geçen yaz fena bı ağrı vardı sol testiste. Bikac gün sürdü adım atarken bile rahat değildim. Ve sağa nazaran daha iri ve damarları belli. Gitmedim doktora çekindim açıkçası. O dediğim ağrı da gecti önemsemedim ama aklıma geliyor arada. :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyavlayankirpi

Hocam geçmiş olsun öncelikle.
    Sanıyorum ki bende aynı dertten muzdaribim. Geçen yaz fena bı ağrı vardı sol testiste. Bikac gün sürdü adım atarken bile rahat değildim. Ve sağa nazaran daha iri ve damarları belli. Gitmedim doktora çekindim açıkçası. O dediğim ağrı da gecti önemsemedim ama aklıma geliyor arada. :/
    Kesinlikle git bir test yaptır zaten. Kesin hemde. Ondan sonra ne yapacağını düşün.
  • sasasa671 S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben bir sene uğraştım çapa hastanesinde benim de Varikosel senin gibi benim morfoloji çok kötü düşük olduğu halde yapmadılar Sperm değerlerim kötü adam tüp bebek deneyin vs diyor ulan Varikosel var ameliyat yapmıyor beni uğraştırıyor bende Ümraniye eğitim araştırma androloji doktoruna muayene gittim adam bana direk ameliyat verdi boşuna bir sene çapa kapılarında sürünmüşüm çok şükür ameliyat oldum dün çok geçmiş olsun Varikosel varsa ne yap ne et git ameliyat ol kardeşim ameliyatsız bu hastalık geçmiyor ilerliyor

• Hani resim nerede?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3B47BA0A6

Kardeşim ben bir sene uğraştım çapa hastanesinde benim de Varikosel senin gibi benim morfoloji çok kötü düşük olduğu halde yapmadılar Sperm değerlerim kötü adam tüp bebek deneyin vs diyor ulan Varikosel var ameliyat yapmıyor beni uğraştırıyor bende Ümraniye eğitim araştırma androloji doktoruna muayene gittim adam bana direk ameliyat verdi boşuna bir sene çapa kapılarında sürünmüşüm çok şükür ameliyat oldum dün çok geçmiş olsun Varikosel varsa ne yap ne et git ameliyat ol kardeşim ameliyatsız bu hastalık geçmiyor ilerliyor
    Şaka gibi ya, kendisine dokunmayacak ya olan sana olacak senin çocuğun olmayacak o yüzden takmıyor. Bende özelde olacağım sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Hani resim nerede?
    Hocam isterseniz sağ ve sol testislerimin kafasıyla birlikte bir fotoğrafını çekip size pm atayım, ben kimse istemez diye konuya koymadım testisimin resmini.
  • Hoca test sonuçların gayet iyi. Bu sonuçlara varikosel teşhisi konmaması normal yalnız

• quote:

Orijinalden alıntı: tatangaburak

Hoca test sonuçların gayet iyi. Bu sonuçlara varikosel teşhisi konmaması normal yalnız
    Varikosel teşhisi sperm testi ile konmaz , el ile muayene ve ultrason ile konur .

Sperm testi varikosel nedeni ile erkekteki sperm durumunun ne denli etkilendiğini görmek için. Zira morfolojisi hareketliliği ve sayısı düşmüş sperm ile normal yoldan çocuk yapmak güçtür hatta durum ilerler azospremiye dönerse imkansızdır.

Testislerdeki yumurtalar vücut ısısından yaklaşık 1.5 derece daha soğuk olmak zorunda sağlıklı sprem üretimi için. Varikosel ile beraber damarlar yumurtaligi sarıp işittiği için bu sorunlar baş gösteriyor.

Abi tavsiyesi , alt tarafinizi hep serin tütün. Yün içlik termal tayt dar pantolan dar boxer giymeyin . Yarın cocugunuz olmaz mazallah.

Son olarak test sahibinin değerleri şuan bile düşük yani sınırda geziyor bu istikrar ile 3/5 sene sonra çocuk yapmanız zor gözüküyor. En kısa sürede mikro cerrahi yönetimi ile ameliyat olup , 6 ay sonra muhakkak sprem testi yaptırın. Aradaki farkı kontrol edin zira nuks edebilen bir hastalıktır kendileri.

Hadi iyi geceler.

• Hocam,
    Doktor el ile muayenede varikosel teşhisi koymamış zaten arkadaşa. Ben mi yanlış anlıyorum?
    Ayrıca sınırda olan değerler hangisi ilgili testte? Hepsi referans aralığının gayet üstünde görünüyor?
    Morfoloji yüzde 4 istenirken yüzde 15.

• Bu arada ay sonu ben de ameliyat olacağım. Sonuçlarım, resimdekinden oldukça kötü morfoloji 1. Ameliyat sonrası duruma bakacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: tatangaburak

Bu arada ay sonu ben de ameliyat olacağım. Sonuçlarım, resimdekinden oldukça kötü morfoloji 1. Ameliyat sonrası duruma bakacağız
    Şimdiden geçmiş olsun. içiyor musunuz bilmiyorum ama sırf sigarayı biraksaniz bile 6 ayda morfoloji tavan yapıyor. Tabi durum grade2/3 ise amleiyat şart. Sizdeki durum nedir bilmiyorum tabi.

Arkadaşı el ile muayene edip teşhis koymuşlar zaten. Sprem testindeki referans değerlerin dunya kriterlerine göre hemen her sene düştüğünü biliyormuydunuz?

7 sene önce mm3 deki 250 milyon sprem normal değer kabul edilirken bu rakam 80 milyona düştü. Hatta 2.5 milyon olan degerki hastaya bile bu değer uygun ve normal yıl çocuk yapmayı deneyin olmazsa gelin deniliyor şuan.

Her kişinin kendine özel durumu var , bence genç yaşına rağmen arkadaşın değerleri hoş değil. Sizde yaş kaç Medeni durum çocuk vs?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.