Şimdi Ara

SPIDER-MAN Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.136
Cevap
37
Favori
89.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkat. Okumasınız da bir şey kaybetmeyeceğiniz The Amazing Spider-Man konusunda spoiler içerir.

Spider-Man ASM 700'de öldü diyorlar. Halbuki One More Day ile benim gözümde zaten ölmüştü. Ayrıca Peter Parker'ın en fazla 2 sene içinde geri geleceğinden şüphe duyan biri varsa çr alemine yabancıdır.

ASM 700'ü okumadım ama eğer Peter ile Otto'nun zihinleri (bana göre yaşam enerjileri) yer değiştirdiyse ve her ikisi birbirlerinin belleklerine sahip oluyorlarsa Peter da Otto kadar bilimsel bilgiye sahip oldu demektir. Bu durumda bu ruh eee pardon zihin göçü olayının nasıl işlediği konusunda alim olmuştur. ölmeden hemen önce bir köpeğin bedenine falan kaçar sonra geri döner... Yani bu kadar saçma bir öyküden sonra benim teorim çok da abuk durmuyor.
  • @Carnage86

Bu zihin transferi nasıl işliyor bir mantığa oturtmak zor. Tık diye iğneyi saplayıp ele geçirdi bedeni..Marvel evreninde ruh kavramı var,biliyoruz.Peter'ın bedenine yerleşen sadece zihin mi yoksa ruh da beraberinde mi geldi? Peter'ın ruhu hala kendi bedeninde mi yoksa Ottonun ölü bedeninde mi? Ruh olmadan yalnızca zihin ile Otto yaşabilecekse çeşitli bedenlere girerek binevi ölümsüz gibi hayatını sürdüremez mi? Bu zihin ile beraber aynı zamanda bir ruh transferiyse aynı bedende toplam 1 zihin ve 2 ruh mu var? Ne oluyor yahu iyice karıştı.Bu kadar batırıpta nasıl toparlayacaklar merak konusu...
  • Arka Bahçe'de yayınlanan bir macera vardı. Dr.Octopus diriltiliyordu ve Spider-Man'e şöyle diyordu "Sen bir bilim adamısın ve enerjinin yok olmayacağını biliyorsun.Ruh da bir enerjidir." Bence Slott by hikayeye dayanarak bu saçmalığı yazdı. (ASM 700'ü okuyacağıma o sayıyı 40 kere okurum daha iyi) Bügün bilim hareket etmemizi sağlayan elektromanyetik bir enerjiden bahsediyor ancak dini bir kavram olan ruh İslam'da da Budizm'de de yaşam enerjisinden bağımsız bir fenomen olarak ele alınıyor. (Ayrıntı için Budizm hakkında yazılan bir kitap olan Üçüncü Göz'e bakmak lazım) Ha bir de Watchmen'deki Dr.Manhattan olayı var. Herifin beden yok oldu ama bilinci sayesinde hayatta kaldı.
  • Ben hala çok küçük de olsa bu superior fiyaskosunun uzamama ihtimali olduğunu düşünüyorum previewlara bakarken daredevil 22 de bir şey dikkatimi çekti.Daredevil ve Superior Spider-Man'in Dock Ock tan son dakika yardımı alan Stilt Man'e karşı savaşacakları yazıyordu. Burada Dock Ock tan son dakika yardımı alan Stilt Man kısmı dikkatimi çekti acaba Peter'ın son bir numarasi daha olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım beyin dalgalarının birbirlerine "tunelanmasıyla" (Türkçesi aklıma gelmedi) bu bilinç değişimi gerçekleşmişti ki bence eğer böyle ise bu yepyeni bakış acılarına kapı açmış olur mesela aslında hiçbir yer değiştirme olmama ihtimali sadece tüm duyu ve bedensel şeylerin ottonun bilinci tarafından kontrol edilmesi ve aynı şeyin Peter da olması ve ruhun kaybolmaması hakkında söyledikleriniz bu düşünceye tam olarak uyuyor bence dock Ock hala bedeni kontrol edebiliyor çünkü ruhu hala peterın bedenini kontrol etmeye ayarlı bir bakıma. Ve tabi bu bilincin bir diğerinin üstüne yazılması olayı var bu sayede anılar erişimi var.bu da demek oluyor ki Peter hala orada ve su an kontrol %98 Ock %2 Peter ise bu oran gittikçe değişecek ve elimizde olanlardan çok etkilenir değişmiş bir Peter kalacak.

• 2013

SPIDER-MAN Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

Konuya canlılık gelmesi beni sevindirdi.Konuya ortak olan, fikrini paylaşan herkese teşekkürler.Lütfen sizde görüp sevdiğiniz bir resmi,videoyu yada bir haberi paylaşmaktan çekinmeyin...Çizgiroman bölümüne olan ilginin 2013 yılında artması dileğiyle.Malum çok sayıda Marvel ve DC filmi göreceğiz seneye.Iron man 3,Man of Steel,Captain America: the winter soldier,The Wolverine,Thor:the dark world...

Hepinizin yeni yılını kutlarım dost canlısı komşularım:)

• sevindirici haber arkabahçe (ultimate spiderman'i türkiyede yayınlayan firma) spawn ile geri dönüyor inşallah ultimate comics spiderman'i çevirirler yada ultimate'i baştan yeniden çevirirler
    link:arkabahçe geri dönüyor
    otto spiderman olaçakmış başka düşman bulamadılarmı spiderman peter olmıyacaksa bare eddie brock yada cletus kasady olsaydı daha iyi olurdu hem spiderman olmayı bilen birileri hemde daha kötücül
  • Arkabahçenin tekrardan çr işine dönmesi çok sevindirici.Çizgiroman basan yayınevi sayısı ne kadar artarsa o kadar çok çeşitte çr görürüz.

Arkabahçenin dükkanlarında orjinal dilinde çr'ler bulunuyor.Marvel ve DC den.Bunları türkçe olarak görmek isteriz.

Ve diğer temennim de şu, bulmakta zorlandığımız ''Ultimate Spider-man'' ve ''Amazing Spider-man / Peter Parker Spider-man'' ciltlerinin tekrar basılması mümkünse.Sadece 2000ler sonrası değil öncesindede bastığı Amazinglerde dahil...Hani şu ''Arşiv dizisi 1,2,4,5....'' diye ciltlenenleri diyorum.

DC her ne kadar telif ücretlerini yüksek tuttuğu için ülkemizde çevrilip basılamasada ''New 52'' kapsamında çıkan yeni Batman ve Superman sayılarını Arkabahçeden okumayı isterdim.

Ve yine ülkemizde fazla basılmamış yada hiç basılmamış karakterlerin çr leri.Hoz comics'in çıkardığı ''Extremis'' dışında ortalıkta hiç Iron man göremedik.Yada Marmara Çizgi'nin tek ciltlik Thor'u devam etmedi..Bunların yanı sıra bi Deadpool görelim artık dimi.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalarca -- 1 Ocak 2013; 20:55:40 >

• The Amazing Spider-man #700 yeni kapağı!!!

90lardan hatırlayacağımız Todd McFarlane'in klasikleşmiş spidey uçuşu çiziminin Humberto Ramos'un çizimiyle güncellenmiş halini görüyoruz kapakta.Hala alışamadığımız ve belkide hiç alışamayacağımız Dock ock/Spider-man saçmalığını bayağı büyük bir spoiler vererek yansıtmış yeni kapak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalarca

Arkabahçenin tekrardan çr işine dönmesi çok sevindirici.Çizgiroman basan yayınevi sayısı ne kadar artarsa o kadar çok çeşitte çr görürüz.

Arkabahçenin dükkanlarında orjinal dilinde çr'ler bulunuyor.Marvel ve DC den.Bunları türkçe olarak görmek isteriz.

Ve diğer temennim de şu, bulmakta zorlandığımız ''Ultimate Spider-man'' ve ''Amazing Spider-man / Peter Parker Spider-man'' ciltlerinin tekrar basılması mümkünse.Sadece 2000ler sonrası değil öncesindede bastığı Amazinglerde dahil...Hani şu ''Arşiv dizisi 1,2,4,5....'' diye ciltlenenleri diyorum.

DC her ne kadar telif ücretlerini yüksek tuttuğu için ülkemizde çevrilip basılamasada ''New 52'' kapsamında çıkan yeni Batman ve Superman sayılarını Arkabahçeden okumayı isterdim.

Ve yine ülkemizde fazla basılmamış yada hiç basılmamış karakterlerin çr leri.Hoz comics'in çıkardığı ''Extremis'' dışında ortalıkta hiç Iron man göremedik.Yada Marmara Çizgi'nin tek ciltlik Thor'u devam etmedi..Bunların yanı sıra bi Deadpool görelim artık dimi.

.

haklısın iron man güzel olabilr ama mesela amazing cilt 7 marmara çizgi çıkardıktan sonra cilt 8 i arkabahçe çıkarsa güzel olmazmı öyle sırayla gitse daha hızlı okuruz kötü fikirmi

• @mahmutzahitcelik

Açacağın bir konuya sahip çıkacağına eminim.Sinema bölümündeki Kahraman konusundan hiç çıkmazdın ordan biliyorum.Resimli ve bilgilendirici bir konu açıp güncel tutarsan bence zamanla sevilecek ve populer olacaktır.

Beden değilde zihin değiştirme diğelim.Kısaca Doktor Ahtapot,Peter'ın beden kontrolünü ele geçirdi.Sadece bedene değil anılarada sahip...

@spider24
    O şekil olur mu bilemem, anlaşırlarsa neden olmasın.Ama şu an gidilen hız çok yavaş.Nasıl güncele yetişecekler bilmiyorum..6. ciltin son sayısı 577...Düşünün 700 e gelmek için kaç cilt çıkarmaları gerekecek.Yıllar sürebilir.

7.ciltin şu aralar çıkması gerek zaten.Onunda haberini burdan veririm:)
  • SUPERIOR SPIDER-MAN #2, Ed McGuinness variyant kapağı

• Marmara Çizgi Facebook sayfasına atmış olduğum mesaj ile ASM cilt 7'nin bu cumartesi İstanbul içine haftayada tüm Türkiye dağıtımına başlanacağını öğrendim ve anında size haber vermeye geldim:)

• Arkadaşlar bu superior spiderman mevzusu baş göstermişken aklıma geldi, zamanında jetixde yayınlanan amazing spidermanin sonun doğru paralel evrenlerde yaşayan birden fazla spiderman çıkıyordu ortaya. Orada dr. octopusun kollarına sahip bir spiderman vardı ve bunları onunla son karşılaşmamızda aldım gibi bir cümle kuruyordu.

O arkadaş çizgi roman serisinde yer aldı mı yoksa sadece doldurma bir karakter miydi? Çünkü o spidermanin içerisinde çizgiromanda geçen karakterler de vardı ben reilly gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 3 Ocak 2013; 17:38:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Arkadaşlar bu superior spiderman mevzusu baş göstermişken aklıma geldi, zamanında jetixde yayınlanan amazing spidermanin sonun doğru paralel evrenlerde yaşayan birden fazla spiderman çıkıyordu ortaya. Orada dr. octopusun kollarına sahip bir spiderman vardı ve bunları onunla son karşılaşmamızda aldım gibi bir cümle kuruyordu.

O arkadaş çizgi roman serisinde yer aldı mı yoksa sadece doldurma bir karakter miydi? Çünkü o spidermanin içerisinde çizgiromanda geçen karakterler de vardı ben reilly gibi.

İyi hatırlattın.O spider octopus çizgiromandada vardı.Aşağıdaki 2. resimde görebilirsin,hatta figürü bile yapılmış.

Bu Superior olayına ilham veren karakter olabilir o arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalarca

quote:

Arkadaşlar bu superior spiderman mevzusu baş göstermişken aklıma geldi, zamanında jetixde yayınlanan amazing spidermanin sonun doğru paralel evrenlerde yaşayan birden fazla spiderman çıkıyordu ortaya. Orada dr. octopusun kollarına sahip bir spiderman vardı ve bunları onunla son karşılaşmamızda aldım gibi bir cümle kuruyordu.

İyi hatırlattın.O spider octopus çizgiromandada vardı.Aşağıdaki 2. resimde görebilirsin,hatta figürü bile yapılmış.

Bu Superior olayına ilham veren karakter olabilir o arkadaş.

Göze hoş geldiğini söyleyemeyeceğim. Umarım böyle kol filan çıkarmazlar başımıza.

Ayrıca 700. sayıyı cbr olarak indirip okudum ve işin açıkcası sonlara doğru çok şaşırdım. Çünkü Peter yenilgiyi kabul ediyor. Artık bayrak sende diyor. Ve bu deyişi Dr. Octo.'un zihninde hatırların canlanmasına neden oluyor ve Peter'ın spiderman karakterini nasıl oluşturduğu ile ilgili kısa bir film izliyor adeta. Böylece Peter öldüğünde Peter'ı anlıyor ve mirasın bende kalacak ve senden daha iyi bir spiderman olacağım güven bana diyor.

Hani Peter seni bulacam olum dese yine bir mantık olacak ama onca şey yaşamış ve arkasında onca kişiyi böyle bir kandırmaca ile arkasında bırakmaya zorlanmış Peter nasıl olur da bu kandırmacayı planlayan kişiye artık sen spidermansin. Büyük güç büyük sorumluluk getirir akıllıca kullan gücünü diyebilir.

• @Cypon
    Aslında iyilik timsali Peter dan beklenebilecek yufka yüreklilik içeren bir hareket.Zamanında düşmanı olmasına rağmen kurtardığı birçok kişi olmuştu..İşte hayranların kızdığı noktalardan biride burda cereyan ediyor.Şehre ve sevdiklerine karşı sorumluluğu olan biri, bedenini ve güçlerini sorumluluktan nasibini almamış çılgın bir bilim adamına hemde en azılı düşmanına bu kadar rahat teslim edebilir mi? Otto kibirli ve bencildir.Örümcek güçlerini kendini geri çekmeden çok savurgan kullanacaktır.Ve birçok sorumsuz şeyler yapacaktır...Bu hikayede Otto'nun Spider-man'in gözünden hayatın nasıl olduğunu ve sorumluluk duygusunun ne olduğunu, fedakralığın ne olduğu öğrenmesini okuyacağız bana kalırsa.Sonra nirvanaya ulaşan Otto yerini tekrar Peter'a bırakacaktır.Belkide tüm yaşayacağı şeyler sonunda değişen Otto'nun vicdanı bu duruma razı gelmez ve Peter'ı geri getirmek için yollar arar.Kim bilir...

@Mahmutzahitcelik
    Zhin değişimi geçtiğimiz ayki sayıda yani #700 de oldu..

Doktor kanserdi ve ölmek üzereydi.Bu yüzden Spider-man'in bedenini ele geçirdi..Daha Superior'un çıkmasına birkaç gün var o yüzden Ottonun neler yapacağını, Avengers ile ilgili neler olacağını bilmiyoruz..Plan ne? diyorsan şu...Eskisinden daha iyi Spider-man olmak.Super olmak.

• quote:

Ayrıca 700. sayıyı cbr olarak indirip okudum ve işin açıkcası sonlara doğru çok şaşırdım. Çünkü Peter yenilgiyi kabul ediyor. Artık bayrak sende diyor. Ve bu deyişi Dr. Octo.'un zihninde hatırların canlanmasına neden oluyor ve Peter'ın spiderman karakterini nasıl oluşturduğu ile ilgili kısa bir film izliyor adeta. Böylece Peter öldüğünde Peter'ı anlıyor ve mirasın bende kalacak ve senden daha iyi bir spiderman olacağım güven bana diyor.

Hani Peter seni bulacam olum dese yine bir mantık olacak ama onca şey yaşamış ve arkasında onca kişiyi böyle bir kandırmaca ile arkasında bırakmaya zorlanmış Peter nasıl olur da bu kandırmacayı planlayan kişiye artık sen spidermansin. Büyük güç büyük sorumluluk getirir akıllıca kullan gücünü diyebilir.

Peter, zaten kısıtlı olan süresinde son şansının Ock Bot denemesi olduğunu biliyordu, o da işe yaramayınca son kozu boşa gitmiş oldu ve kaybedeceğini kesinlikle anladı. Bir nevi o noktadan sonra kaybettiğini kabullenmekten başka çaresi yoktu zaten. 'Madem kimliği geri alamıyorum, e sadece de ben ölüyorum, (Hem kendisinin hem de Otto'nun ölmesini yeğlerdi elbet, ilk amacı da buydu.) ortada da içinde Peter görünümlü olan bir Otto gezecek olsa da Spider-Man var olmaya devam edecek, bari o çizgisinden kaymasın' düşüncesiyle son söz olarak 'Bayrak sende, artık Spider-Man sensin, bu onuru dikkatli taşı' dediği de bazı okurlar tarafından bir fikir olarak görülebilirdi elbet ancak Peter meydanın bir supervillain'e kaldığını ve onun yaptıklarını, kişiliğini/karakterini biliyor; eline Spider-Man olma fırsatı geçtiği vakit az çok neler yapabileceğini tahmin edebiliyordur zaten. Bunlardan çok, ben Peter'ın bu sözleriyle giriş yapmasını ve ardından Octopus'u kendi anılarını yaşamaya zorlamasıyla bunun gider ayak, uzun vadede etkisini gösterecek bir planı olduğunu düşünüyorum. Peter, Octopus'a Spider-Man olmaya başladıktan beri Ben Amcasının ölümüyle başlayan olaylardan itibaren başına gelenleri, üstesinden geldiklerini, baş etmek zorunda kaldığı kötüleri, bunalımlarını Otto'nun kendi gözünden ona yaşattıktan sonra Octavius, birden Peter'ı anlamaya başlıyor; saygı duyuyor; deyimi yerindeyse karakterindeki o sivri köşeleri törpülüyor ve Peter Parker'a onun yapamadıklarını yapacağını, ondan daha akıllı olduğunu ve böylece ondan daha iyi bir Spider-Man olacağını söylüyor. Bence Peter'ın bu olayı Octopus'a yaşatması ile bunu yaşatmadan evvel aslında tamamen bıraktığı Spider-Man kimliğini bu anı olayından itibaren tamamıyla Otto'ya bırakmamış oldu. Evet kendisi (Otto) asıl kimliğini koruyor, Peter'ın vücüdunda Otto olmaya devam ediyor ancak bence bunların da etkisiyle o tamamıyla bir Otto Octavius olmayacak, Peter'ın ölmeden evvel ona yaşattığı anıları içine bir parça Peter Parker ekleyecek ve Superior Spider-Man, ağırlıklı olarak Otto olmak üzere onun yanında Peter Parker da olacak. Açıkçası düşündükçe, benim bu kendi içinde saçma olan hikayenin sonuna getirebildiğim, baktıkça da başka fanlar tarafından da hemen hemen aynı düşünüldüğünü gördüğüm, mantıklı diyebileceğim tez bu oldu. Superior Spider-Man ilerledikçe ne gösterir bilemiyorum, ancak bence böyle bir şey gayet olabilir de. Belki zamanla bu anılarla vs. Peter, Otto'nun zihnine oranla baskın gelen taraf olur, onu yener, Superior Spider-Man'i tamamen Peter Parker olarak görürüz? Ancak daha evvel de tekrarladığım gibi, Superior girişinde ve kısa vadede devamında böyle bir konu, zihin meseleleri Spidey'nin o 'çok yetenekli' yazarlarına farklı bir şey gibi gelip işlenecek maden izlenimi verebilir ancak en fazla 6 aya, en kötü ihtimalle bir yıl dolmadan Peter Parker'ın Superior Spider-Man mevkiisine geri döneceğini düşünüyorum.

• superrior baya saçma onun yerine başka birini spiderman yapsalar (eddie brock ve clatus casady) olmazmı neden tamam kötü spiderman yapmaya çalışıyosalar tamam ama olmaz zaten kötü yapmaya çalışmıyolar galiba bencede sizin dediğiniz gibi gibi 6. 7. sayıdan sonra normala dönerler peki eddie brock spiderman olsaydı kötü olurmuydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: spider 24

superrior baya saçma onun yerine başka birini spiderman yapsalar (eddie brock ve clatus casady) olmazmı neden tamam kötü spiderman yapmaya çalışıyosalar tamam ama olmaz zaten kötü yapmaya çalışmıyolar galiba bencede sizin dediğiniz gibi gibi 6. 7. sayıdan sonra normala dönerler peki eddie brock spiderman olsaydı kötü olurmuydu

Eddie kanserden kurtuluşunu ilahi bir işaret olarak görmeye başladıktan sonra(ki öyle değildi) symbiotla istemeden tekrar birleşmiş ve Anti-Venom'a dönüşmüştü.Kendisine günahlarını affetme şansı verildiğini düşünen Eddie fazlaca ''iyi'' olmuş ve adeta şifacı dimbiot rolünü üstlenmişti.Artık insanların yararına çalıştığı için iyi karakter statüsüne girdiğinden Spider-man olması ilgi çekici yada farklılık getiren bir değişiklik olmazdı.

Otto olmasa kim olurdu sorusu bize Spidey'in bir diğer ana düşmanı Goblin-Spider-man şeklinde akıllara kazınmış, onunla hero/villian olarak özdeşleşmiş Norman Osborn cevabını işaret ediyor.Kişilik olarak çok daha ilgi çekici ve daha dehşetengiz bir geçmişi var.Yinede kızardım böyle bir değişime ama Otto dan çok çok daha fazla ilgimi çekerdi orası kesin.

Cletus Kasady'nin nasıl bir spider-man olacağını Carnage hayranı Maximum_Carnage açıklasa daha iyi olur.Oluşacak katliamı anlatmaya parmaklarım yetmeyebilir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalarca -- 3 Ocak 2013; 23:04:07 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.