Şimdi Ara

SPIDER-MAN Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.136
Cevap
37
Favori
89.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spider 24

superrior baya saçma onun yerine başka birini spiderman yapsalar (eddie brock ve clatus casady) olmazmı neden tamam kötü spiderman yapmaya çalışıyosalar tamam ama olmaz zaten kötü yapmaya çalışmıyolar galiba bencede sizin dediğiniz gibi gibi 6. 7. sayıdan sonra normala dönerler peki eddie brock spiderman olsaydı kötü olurmuydu

Hadi Eddie Brock neyse de, (Bir an için kendisinin @Yalarca'nın da bahsettiği değişim sürecini göz önüne almıyorum.) -Onun nefreti sadece Peter Parker'a sonuçta- Cletus Kasady diyerek Spider-Man kimliğini evrenindeki en olmayacak kişiye teslim etmişsin. Eddie Brock en azından tamamıyla kötü olmayan, sadece Peter Parker takıntısı bulunan bir adam; ancak Cletus Kasady dediğin adam gayet sarsıntılı bir çocukluk geçirmiş, hiçbir şeyden çekinmeyen, seri katil ve psikopatın önde gideni. Yıllarca iyi ve sevilen olarak yarattığın bir profili teslim edebileceğin son kişi. Öyle bir şeyi ele geçirdiği vakit yapabileceklerinin haddi hesabı yok ancak şu açıdan baktığımız zaman bir başka mantıksızlık daha kendini gösteriyor zaten; Cletus, Symbiot'a bağımlı bir adam ve onun karakterini, amaçlarını en iyi biçimde sayesinde Carnage olduğu Symbiot yansıtıyor, demek istediğim Symbiot tam ona göre, her şeyi, diğer mantıksızlıkları bir kenara bıraktığımız vakit bile Spider-Man olmak Cletus'u kesmezdi zaten.

Carnage'e gelince, bence Spider-Man'in gördüğü en haso düşmanlar arasında kafadadır (En demiyorum.) kendisi. Spider-Man'i çok zorlayan, hatta sırf Spidey'i değil; durdurulması için pek çok karakterin bir araya gelmesini gerektiren, diğer bazı villain'ler gibi 'dünyayı ele geçirme, yok şu yönetme, bunu elde etme' gibi bilindik amaçlar peşinde olmayan; tek amacı katliam yaratmak olan bir karakter. (Ayrıca Spider-Man'in/Peter Parker'ın ne kadar adam gibi adam olduğunu da dolaylı yoldan gösteren karakter. Peter'ın Cletus'u Symbiot'tan ayırmaması.) Ve içinde bulunduğu seriler de hep sağlamdı hani, misal Maximum Carnage de öyle, ve benim gördüğüm kadarıyla genel olarak da çizgi roman okuyucuları tarafından sevilen, tutulan bir supervillain kendisi, misal okuyucular tarafından bir supervillain sıralaması yapıldığı vakit kendisine üst sıralardan yer bulabiliyor. Tutuyor olsa gerek ki, Marvel da yaklaşık 6-7 yıllık aradan sonra Carnage'e geri döndü; Minimum Carnage ve kendisinin solo serisiyle. Marvel ve DC'de okuduğum, takip ettiğim karakterler arasında en sevdiğimin Spider-Man olduğu bir gerçek, sevdiğim pek çok karakter var genel anlamda baktığım zaman ancak Spider-Man severliğim bir yana (Çocukluğumuzdan belki neredeyse ilk onu tanıyıp izleyip/okuyarak büyümem de bunda çok etkili elbet, bu karakteri diğer sevme sebeplerinin bir kısmı önceden kendimce açıklamıştım.), diğerleri bir başka yana; Carnage de Spider-Man evreninde en tuttuğum kötüler arasında, hatta en tuttuğum, pek çok kişi sinemada da düşman olarak kendisini görmek istiyor, - Spider-Man sevenlerini her açıdan tatmin etmeyi başarmaları kolay olmuyor fakat ben de bu karakteri, Spider-Man'i sinemada en iyi şekilde görmek isterim - ancak pek çok faktörden bakıp düşündükçe de Carnage, sinema perdesinde Spider-Man için çok da akıllıca ve olduğu gibi işlenebilecek bir seçim gibi durmuyor sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 3 Ocak 2013; 22:55:23 >

• @Maximum_Carnage
    Dediğin gibi Carnage'i bundan sonraki 2 filmde göreceğimizi sanmıyorum.Görmeyi isterdim fakat bilirsiniz Marvel filmlerinde sivillerin öldüğü pek görülmemiştir.En yakın örnek olarak:Avengers da Lokinin orduları şehri yakıp yıktıktan sonra hiç sivil ölümden bahsedilmedi,herkes kurtulmuş gibi davranıldı..Eğer ASM 3 den sonra Carnage işlenecek olsaydı tam anlamıyla vahşeti yansıtamaycaklarından tatmin edici olmazdı ve Venomdan da bir farkı kalmazdı..ki Venom gözükmeden Carnage işlenir mi? Sanmıyorum.

Şöyle bir düşündümde favori düşmanlarım kim diye,listem şöyle olurdu;
    -Electro
    -Morlun
    -Venom/Carnage
    -Green Goblin

Çoğunluğu geçmişime dayanan hatta çocukluğuma kadar inen sebeplerden ötürü bu adamları sevdiğimi farkkettim.Kimisi ilk okuduğum çizgiromanlarımda vardı,kimisi 90lar animated serisinde vardı..kimisinide sırf görünüşü ve güçlerinden seviyordum..

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 17:55:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigör

Sizlere bir sorum var.

Ben bu çizgiroman okuma alışkanlığını yeni kazanıyorum :D

İlk olarak D&R da biraz inceledim serileri, Marvel serilerinden okumak istiyorum. Ardından forumda araştırdığım, İstiklal de Galatasaray lisesinin yan tarafında ki çizgiroman dükkanının tarifini aldım ve ilk çizgi romanım olan The Amazing Spider Man 1. sayısını aldım. Ama 546 dan 551. sayıya kadar içerir diye yazıyor. Merak ettiğim şu, bunu aylık olarak alabiliyormuyuz Türkiye de ? Yoksa sadece böyle ciltli olarak mı satılıyor ? Türkçe okumak istiyorum ve mümkünse tek tek sayılar şeklinde almak istiyorum. Bu tek tek sayı şeklinde Türkiye de satılıyor sa Türkçesi var mı yoksa sadece İngilizce mi ?

Eski sayıları bulmam mümkün mü ? İngilizce olarak tek tek sayılar şeklinde Türkiye de satılıyor mu ?

Bir de bir soru daha. Batman serisini okumayı gerçekten çok istiyorum. Türkiye de bulmam mümkün mü ?

Bu çizgi romanların ne şekilde basıldığını birisi bana anlatabilir mi ? Mesela bu aldığım Marmara Çizgi den 1. sayı. Piyasada da 6. sayıya kadar var. Kaç ayda bir yayınlanıyor ? İlla ki böyle ciltli mi almamız gerekiyor ? Açıklamalarınızı bekliyorum.

Çok hoşuma gitti çizgi roman okumak, çok eğlenceli gerçekten. Çok kitap okuyan biriyim normalde, ancak çizgi roman okumaya yeni başlıyorum umarım bir çok seriyi toplayacağım.

Hoşgeldin çr dünyasına:)

Şöyle cevaplayayım;
    -Aylık olarak ne yazıkki alamazsın.Güncel olarak Türkçe satılanların hepsi ciltlidir..

-Fakat istanbulda olduğun için şanslısın.Birçok sahaf ve Çr dükkanı var.Onlardan eski sayıları hemde ingilizce bulursun.İstek üzerinede getirtiyorlar ayrıca.

-Yine zamanında Arkabahçenin bastığı sayılar halinde Türkçe Çr leride 2.el bulabilirsin.Onlarında ''super cilt 1,2,3,4...'' şeklinde giden ciltli halleride mevcut.

-Batman günümüzde basılmıyor.90larda N1 yayınları 2000ler başındada Arkabahçe Batman yayınlamıştı..Bunlar haricinde ingilizce olarak ÇR dükkanlarında kesin bulursun eski ve güncel sayıları.

-Marmara çizgi mesela Örümcek serisini 2 ayda bir cilt çıkaracak şekilde basıyor.Bazen 3 ay kadar uzayabiliyor bu süre..Haftasonu 7.cilt istanbulda dağıtama gidicek mesela.2 ay öncede 6. çıkmıştı..

Marveldan hangileri Türkçe basılıyor dersen Marmara çizgi şunları bastı:

-Amazing Spider-man cilt 1,2,3,4,5,6,7 ve Mavi cilti
    -House of M (tek cilt)
    -Gizli istila (tek cilt)
    -Astonishing X-men cilt 1,2,3,4 ve Omnibus cilti
    -Thor:Asgard İçin (tek cilt)
    -Daradevil-sarı cilti
    -Hulk-gri cilti

Gerekli Şeylerden çıkanlar:

-New Avengers cilt 1,2,3,4,5,6
    -Avengers Dağıldı (tek cilt)
    -Silver Surfer Koleksiyon cilt
    -Planet Hulk cilt 1,2
    -Superman ve Spiderman (tek cilt)
    -X-men klasik
    -Gizli Savaş (tek cilt)
    -Wolverine klasik 1,2

Biraz daha eski olsada Hoz comicsde hala bulunuyor:
    -Iron man Extremis
    -İç savaş
    -Spider-man cilt 1,2,3,4,5,6

Unuttuklarım olabilir ama genel olarak bunlara Türkçe ulaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalarca -- 4 Ocak 2013; 19:16:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalarca
    Dediğin gibi Carnage'i bundan sonraki 2 filmde göreceğimizi sanmıyorum.Görmeyi isterdim fakat bilirsiniz Marvel filmlerinde sivillerin öldüğü pek görülmemiştir.En yakın örnek olarak:Avengers da Lokinin orduları şehri yakıp yıktıktan sonra hiç sivil ölümden bahsedilmedi,herkes kurtulmuş gibi davranıldı..Eğer ASM 3 den sonra Carnage işlenecek olsaydı tam anlamıyla vahşeti yansıtamaycaklarından tatmin edici olmazdı ve Venomdan da bir farkı kalmazdı..ki Venom gözükmeden Carnage işlenir mi?

Aynen öyle. Marvel'ı en basitinden sinema dünyasındaki tutumundan bile az çok tanıdığınız vakit Carnage tarzı düşmanların sizin için fanteziden öteye gidemeyeceğini anlıyorsunuz zaten. (Şurada bir başka pencere açalım: Aslında bakma, biz çizgi romanının okuruyuz, Spider-Man'in hayranıyız diye duygusal davranıyoruz biraz da; Spider-Man filmlerinden sorumlu kişiler olsak belki Carnage seçimini biz de yapmazdık? Çünkü çizgi romandaki Carnage'i önüne koyup, olaya bir de 'ya bilindiği haliyle aktarırım, ya hiç' diye bakarsan işin gayet zor olur, çünkü sırf Carnage seçimi ve onu yansıtmak için karakterden koyacağın sahneler bile tek başına filmin yaş sınırını yükseltip kafadan maddi anlamda beklenenden daha aza ulaşma durumuna sokabilir.) Bir Spider-Man filminde, Carnage'i eğer sinemaya aktarmak istiyorlarsa mutlaka karakterini ve özellikle bazı yönlerini törpülemek, hatta törpülemekten de öte Carnage'i bambaşka bir karakter profiline büründürmeleri gerek. Yine önceki Spider-Man filmlerinde gördüğümüz gibi, ki hoş onlar normalde de öyleydi ya zaten, 'Sadece Spider-Man'i yenmenin peşinde olan, etraftaki kimseye zarar vermeyen/öldürmeyen, rakibini yeteri kadar zorlayamayıp sonunda kaybeden, belki fiziksel görüntüsü bile biraz erozyona uğratılmış' bir Carnage olmalı ki ne öyle Carnage'den hayır gelir; ne de çizgi roman okurları bu hikayede, karakterde anılarını bulur. O yüzden bence de o iş biraz zor. Ki Spider-Man 3 faciasındaki gibi (Neresinden tutsan elinde kalan, eksikleri için paragraflar gerekecek kötülükte bir filmdi gerçekten.) Venom gibi çarçur (Hem de ne çarçur edilmek, ne harcanmak?) edilecekse, ki edilecektir; ne Carnage görelim, ne de bir daha Venom görelim zaten. Avengers meselesine ise hiç girmeyelim yahu; en basidinden milleti güldüreceğiz diye Marvel aleminin en has düşmanlarından Loki'yi maymun etmeleri bile tek başına sinir olunacak apayrı bir noktaydı.

Villain konusuna gelince senin de listende olan Green Goblin, önem açısından baktığımız vakit nasıl desem, Spider-Man'in Joker'ı gibi bir şey. Yani bu benzetmeyi kullanma sebebim kesinlikle şu, aslında zaten açık da; Batman dediğin vakit düşman olarak aklına ilk Joker geliyorsa, Spider-Man'de de Green Goblin geliyor. Spidey'nin en büyük düşmanı. Carnage dışında Venom'u ben de severim, sağlamdır, o Symbiot denen mevzuyu ilk görüp/duyup Spider-Man'e bulaşıp da onu siyah yaptığı zaman nasıl sevdiysek, Spidey'den ayrılıp başkasına giderek Venom'u oluşturduğu zaman gayet sevebilirdik, seviyoruz da. Morbius da sağlamdır bence, hatta Marvel NOW kapsamında o da ilk sayısı bu hafta çıkan yeni bir solo seriye kavuştu, bir de Vulture'i şekil/şemal olarak severdim ama onun da hikayeleri tek düzelikten pek kurtulamamıştır.

Son olarak;

quote:

Çoğunluğu geçmişime dayanan hatta çocukluğuma kadar inen sebeplerden ötürü bu adamları sevdiğimi farkkettim.Kimisi ilk okuduğum çizgiromanlarımda vardı,kimisi 90lar animated serisinde vardı..kimisinide sırf görünüşü ve güçlerinden seviyordum..

Kesinlikle. Bu çok etkili. Çocukken ilk detaylarından pek anlamadığın zaman bile sırf görünüşünden sevebiliyorsun. Hatta eskiden başlayıp da, çocukluğunda dediğim durum içerisinde olan pek çok kişi Venom ve Carnage'i ilk böyle sevmiştir bence. Görüntü olarak Spider-Man'i benzeyen ama daha büyük, ayrı karizmalara sahip, zaman zaman okuyucunun/izleyicinin aradığı aksiyonu/vahşeti verebilen karakterler. Öyle ki, kime yapıştığı göz önünde bulundurulmadan; ortada duran Symbiot hikayesi bile ilk çıktığında veya izlediğinde herkese ilginç gelmiş, sevdirmiştir kendini.

@zigör

Marmara Çizgi ve cilt konusundaki sorunu cevaplayamayacağım, çok detaylı bilgim yok, keza böyle bir okuma (Kafalarına eseni basıp, cilt cilt basmalarını bekleyip ordan satın alarak okuma.) da yapmıyorum ama; ilk sayısı 1963'te basılan Amazing Spider-Man'in 700 sayısını da İngilizce olarak bulup ülkemizden satın alabilme ihtimalin çok düşük. Çizgi romanlarda sanal formatta okuma (Bilgisayardan veya bana göre bu işi en iyi yapabileceğin elektronik alet olan tabletten. Bir iPad falan kesinlikle biçilmiş kaftan oluyor bu iş için.) yolunu izleyen biri için 700 sayıyı da (Belli tarihe kadarki Amazing sayılarını zaten kesinlikle öneririm, 60-70'lerde çıkan Spider-Man sayılarına bir dönüp baktığınız, okuduğunuz zaman bile farkını, özelliğini belli ediyor; daha hoş hikayeleri, daha farklı bir havayı yakalıyorsunuz.) internette gereken formatlarda bulup indirmen gayet mümkün ama diğer türlü hiç zannetmiyorum, 50 yıl boyunca basılıp 700 sayıya ulaşan bir seri sonuçta. Ancak çizgi romanlarda belli bir tarih geçmişine kadar da olsa belli seri/sayıları İngilizce olarak basılmış bir biçimde satın almanı sağlayacak bazı internet siteleri mevcut.

• silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3B427E7B -- 11 Haziran 2018; 17:55:21 >
  • @zigör
    Sheldonların gittiği çizgiroman dükkanının hastasıyım zaten.Öyle yerler istanbulda çokça var gidin kamp kurun oralarda:D izmirdede Baykuş var oraya benzeyen, sık sık uğrar alışveriş yaparım.

.
    .
    .
    .
    .
    .

Astonishing X-men cilt 5 ve ASM cilt 7 Arkabahçe'nin dükkanına bugün gelmiş arkadaşlar.İstanbuldakiler gidip alabilirler.

SPIDER-MAN Fan Club (Sohbet/bilgilendirme)(ANA konu)

• The Superior Spiderman'ı keşke başka bir yazar yazsa Dan Slott'un kalemini beğenmiyorum ama Superior'dan umutluyum.En azından farklı bir şeyler sunmaya çalışacaktır.
  • Ayın kaçında çıkıyor?
  • Bu ay çıkacak diye biliyorum kapak tasarımı mevcut.
  • Superior`un ilk sayısı 9 ocakta çıkacak arkadaşlar.İndirme linkini çıktığında burda paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben her hafta tek paket halinde o haftanın piyasaya çıkan tüm Marvel NOW ve DC New 52 çizgi romanlarını indiriyorum, en iyisi, önümüzdeki hafta içinde Superior Spider-Man'i de barındıracak.

Bu arada o kadar Carnage konuşmuşken üstüne şunu bir koyayım, bu sene çıkan ve beş sayı olarak planlanıp yazılan/bitirilen Carnage U.S.A.'den, merak edenler için serinin içinde Spidey, Cap, Wolverine, Hawkeye ve The Thing de var, şunu güzel düşünmüşler, gülümsetti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Valla ben her hafta tek paket halinde o haftanın piyasaya çıkan tüm Marvel NOW ve DC New 52 çizgi romanlarını indiriyorum, en iyisi, önümüzdeki hafta içinde Superior Spider-Man'i de barındıracak.

Bu arada o kadar Carnage konuşmuşken üstüne şunu bir koyayım, bu sene çıkan ve beş sayı olarak planlanıp yazılan/bitirilen Carnage U.S.A.'den, merak edenler için serinin içinde Spidey, Cap, Wolverine, Hawkeye ve The Thing de var, şunu güzel düşünmüşler, gülümsetti.

Carnage U.S.A.'in çizimlerine bayıldım.Kapaklarıda inanılmaz iyi olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Campo
    Carnage U.S.A.'in çizimlerine bayıldım.Kapaklarıda inanılmaz iyi olmuş.

İlk mesaja dip not halinde bunu da ekleyecektim ancak unutmuşum. Aynen, çizimleriyle de çok öne çıkan bir seri. Alışılagelmişin dışında farklı renklere ve çizgiye sahip. Kapaklar çok başarılı, daha mini serinin henüz başında sayılırım ancak görsellik neredeyse hikayeyi geride bırakacak, nasıl desem bazı çizimler deyimi yerindeyse sanki yağlı boya tablo gibi. Hoş.
  • Arkham Asylum'un çizimlerine çok benziyor ve bence en derinlemesine Carnage hikayesi.Hem çizimleri hemde hikayesi kusursuz.

• THE AMAZING SPIDER-MAN kesilmiş sahneler!!!

The Amazing Spider-man filminden kesilmiş sahnelerle ilgili sanatsal çalışmalar dün yayınlanmış. Josh Nizzi'nin çalışmalarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Tüm çalışmaları için: http://www.joshnizzi.com/spiderman.html

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalarca -- 6 Ocak 2013; 17:47:30 >

• Bende çizgi roman takip etmek istiyorumda böyle geniş bir listesi olan çizgi romancı nerde bulabilirim ?

Yer:İstanbul anadolu yakası
  • Kadıköyde fazlasıyla mekan var;Gerekli Şeyler,Büyülürüzar vs vs kadıköyde çok fazla var.
  • SUPERIO SPIDER-MAN, Avengersdan kovuluyor mu?

Bugün yayınlanan ve üzerinde ''fired'' yazan bu poster Spider-man'in Avengersdan atılacağı yönünde tartışmalar başlattı.Otto'nun takımdan biriyle kavga etmesi yada takımın onun kimlik durumunu öğrenmiş olması muhtemel.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalarca -- 8 Ocak 2013; 19:14:22 >

• Zaten herkes spider-man in bir avenger olmadığını sanıp dalga geçiyordu şimdi gerçekten bir avenger değil. Teşekkürler Otto çok teşekkürler... Bu arada superior 1in yine sizdigini söylüyorlar bazı forumlarda konuşuyorlar ben spoiler istemediğim için okumadım ama gözüme takılan bir kaç kelime oldu indirme linki gören varsa paylaşabilir mi lütfen?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.