Şimdi Ara

Spor yapsam ama beslenmeye dikkat etmesem? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adam gibi beslenmezsen o ağırlıkları kaldıracak enerji ve gücü bulamazsın. Hadi ağırlık çalıştın diyelim kasların kendini geliştirecek proteini almadığın sürece kasların gelişmez. İşin özü ağırlık sporu zengin işi. Ben de bu yüzden gitmiyorum salonu. Ama hiç bir seyi denemeden vazgeçme bence. Olursa olur olmazsa en azından denedim dersin. Besin kadar uykuda önemli ben çok geç yattığım için gene salona gitmiyorum bunada dikkat et
  • Yeterli beslenmez gereken besin öğelerini almazsan o kaslar nasıl gelişecek? Nasıl kütle kazanacak? İçi hava mı sanıyorsun o kasların? Yaptığın antrenmandan daha önemlidir beslenme. Karşılayamayacaksan hiç bulaşma sadece hammalik edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

Gerekli proteini, bcaa yı falan alamazsan kasların neyden beslenecek ? Kasların beslenecek bir yapı taşı bulamadığında gerekeni karşılamak için kendilerini feda etmeye başlayacaklar. Ve kas yırtılmaları lif kopmaları yaşabilirsin. Dengesiz, düzensiz beslenip üstüne bir de ağır çalışırsan. Sakat kalma olasılığın çok yüksek.
    peki sadece protein alımıma dikkat edersem?karbonhidrat ve yag alımımı sallamazsam?
  • Sporun %90'ı beslenme geri kalan %5 uyku, stres, genetik falan. Her şey sporu yapmakla olmuyor.
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    eğer spor yapıyorsan hepsini gerektiği ölçüde alıyor olman lazım ki zaten proteini toz halinde almayacağına göre tavukla falanla yine de yağ falan alırsın ama etki olarak mükemmel bir şeyler bekleme bu vücud geliştirme olayının temeli kaliteli ve gerektirdiği kadar beslenmektir. ha belki hissetmezsin zararını ama muhakkak verir.
  • quote:

eğer spor yapıyorsan hepsini gerektiği ölçüde alıyor olman lazım ki zaten proteini toz halinde almayacağına göre tavukla falanla yine de yağ falan alırsın ama etki olarak mükemmel bir şeyler bekleme bu vücud geliştirme olayının temeli kaliteli ve gerektirdiği kadar beslenmektir. ha belki hissetmezsin zararını ama muhakkak verir.
    yok abi ozaman bu sporu yapamıcam.cünkü maddi imkanlar el vermiyor.

bu sırık görüntümden kurtulmanın baska bir yolu yokmu
  • Hocam sana tekrar diyorum bırak şu vg işini bak öğrencisin gayet iyi gelirin var bir öğrenciye göre. Git spor yap tenis voleybol basketbol yüzme ne seviyorsan... Enstrüman öğren dans kursuna git aşçılık kursuna git. Ne bileyim bir sürü var hobilerine göre yönel.
    Ben de öğrenciyim ama bi supplement kendim alıyorum. Muz süt yumurta fıstık bal tavuk et makarna yulaf chia hepsi aile alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 17 Haziran 2019; 21:49:9 >
  • quote:

Dediğin doğru ama enerji kaybı yaşamayacak kadar karbonhidrat alınsa yeterlidir fazlasına çok gerek yok.Öyle deli gibi 500 gr karbonhidrata gerek yok bulk podyum yarışmacılarının hacim kazanmaları için,amatör olarak spor yapanlar bulk definasyon işlerine pek kafa yormasa daha iyi.Yağlanmadan kas kazanımı en temizi ama sabırlı olmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Hocam sana tekrar diyorum bırak şu vg işini bak öğrencisin gayet iyi gelirin var bir öğrenciye göre. Git spor yap tenis voleybol basketbol yüzme ne seviyorsan... Enstrüman öğren dans kursuna git aşçılık kursuna git. Ne bileyim bir sürü var hobilerine göre yönel.
    Ben de öğrenciyim ama bi supplement kendim alıyorum. Muz süt yumurta fıstık bal tavuk et makarna yulaf chia hepsi aile alıyor.
    haklısınız hocamda işte belki bir yolu vardır diye tüm çabam.

belki biraz omuzlarım geniş olsa boynum kalın olsa kurtarırım ama kafam kucuk o büyümeyecek.

neyse yazgımız bu yapacak bişey yok
  • İzole Bant kullanıcısına yanıt
    Öyle de reis adamın kiloya ihtiyacı var param çok yok diyor boyum uzun diyor ki kasları da uzun o zaman doldurmak zamanını alıe bayağı düşük beslenme ile bıkar bırakır
  • Yemediğin için spor yaparken kan şeekerin düşebilir bunun dışında sürekli aç gezeceksin buna dayanamaz bırakırsın zaten
  • eğer makrolarını yeterli bir şekilde almazsan kas kaybı yaşarsın ve bir müddet sonra performansın düşmeye başlar, gelişemezsin.

eğer makrolarından fazlasını alırsan bir şey olmaz, yağlanırsın.
  • Beslenmek çok zor bir şey değil. 3 yumurta 200 gram tavuk yarım paket makarna toplasan 100 gram civarı protein eder zaten. Bu kadar yakındığına göre kilon 60 civarındadır muhtemelen yetecektir. Karbonhidrat ve yağı da kepek/tam buğday ekmeği, makarna, fıstık gibi şeylerden tamamlasan günlük masrafın 10 lira civarında olacaktır
  • GR33K kullanıcısına yanıt
    Şimdilik bıraktım zaten

Önümüzdeki 3 4 yılda buna elvermeyecek gibi görünüyor.

170cm olmak için nelerimi vermezdim biliyormusunuz çoğu insan o boyla insan içinde yasayabiliyor pek dikkatte çekmezler ama kimse 195 de bu kiloda yapıda nasıl yaşandığını bilmez.

Allah derdin herturlysunu bana vermiş.genetik yok maddiyat yok.ailem problemli manevi destek yok.bakinca hicbirseyim yok.bi tek elim ayağım tutuyor.benimle bu konuda yarışacak tek insan fiziksel sakatlık geçiren insandır.

Şu güzel yıllarımda okadar çok yapmayı istediğim ozendigim insan varki.

Neyse bundan sonra tek gayem sessiz sakin bir yaşam sürmek için ileriye dönük çalışmak.cunku zaten suani yasayamiyorum
  • madem paran yok 1.95 boy senin neyine 160 olsaydın bir şeyler düşünürdük
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    Elin ayağın tutuyorsa git zor mor kötü mötü deme bir işe gir hem cebine para girer biriktirirsin hem de çevren değişir kafan dağılır. Manevi açıdan çok iyi gelir. 3-4 ay çalış para koy köşeye al supplement sonra onlar bitene kadar yine biriktir al
  • Sporun %80'i beslenmedir. Tabi beslenmezsen ölmezsin bu dış görünüş ve fit bir vücut için. Örneğin inşaat işçileri 2 ekmek yiyerek ağırlık kaldırıyorlar ve uzun yıllar çalışıyorlar, fit bir vücutları yok tabi genelde. Eğer düzgün beslenirsen fit bir vücut yapabilirsin ayrıca çok daha hızlı gelişirsin. Eğer düzgün beslenmezsen gelişimin yavaş olur ayrıca fit bir görünüm elde edemezsin. Unutmadan, vücudunu da yıpratırsın gerekli olan maddeleri bulamayan vücut kendini parçalamaya başlar. Dolayısıyla beslenmene dikkat etmeyeceksen kas gelişimi yerine daha az beslenme gerektiren sporlara yönelebilirsin. Dövüş sporları gibi mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -13-

Doğru bulmuyorum kardeşim diyetisyene danışmanı öneririm
    Hiçbir şey olmaz, hatta bazı meslektaşlarım kaslarınız parçalanır daha kötü olur felan diyor

Bu işleri inanın ki tecrübesi olan birine danışmak daha doğru olur ben 8 aydır fitness yapan bir diyetisyenim ama sıra arkadaşım kıza sırf diyetisyen diye sorarsanız düzgün bilgi alamazsınız ki hangi hareket nereye vurur, hipertrofi vs cevap veremez

Konuya gelince her gün et yemek zorunda değilsin dostum yumurtayı düzenli yersen halledersin sen konu sahibi olarak sadece düzgün bir fiziğe ulaşmaya çalışacaksın yarışmaya hazırlanmayacaksın suplement ve ya hormonluk bir durumun olmayacak

Bizim salonda dışarıdan görseniz kalem diyeceğiniz adam powerlifter olduğu için 100 kg bench kaldırabiliyor 1 tekrar

Yani beslenmenin önemi ne hedeflediğinizdir düzgün fizik için biraz da olsa beslenmeye dikkat etmek lazım

• Bu 195 ince yapılı kafası boynu ince hmm deve kuşu musun birader ?
  • olm hemen hemen aynı kosullardayız,ben bu kadar depresif değilim sen neden bu kadar depresifsin ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.