Şimdi Ara

Spor yapsam ama beslenmeye dikkat etmesem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela düşünüyorum zaten bu imkanlarla beslenmem düzgün degil.

Bu 195 ince yapılı kafası boynu ince küçük biri beslenmesine dikkat etmeksizin ağırlık calisirsa nasıl olur?nasıl bir görüntü ortaya cikar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spor Yapıp Beslenmeye Dikkat Etmemek: Nedenleri ve Sonuçları

Spor yaparken beslenmeye dikkat etmemek, egzersiz hedeflerinize ulaşmanızı engelleyebilir ve hatta sağlığınızı riske atabilir. İşte spor yapıp beslenmeye dikkat etmediğinizde ortaya çıkabilecek sonuçlar:

Kas Gelişimi ve Onarımı Bozulur:

Spor yaparken vücudunuz kas dokusunu parçalar ve onarır. Beslenmeye dikkat etmezseniz, vücudunuz kas geliştirmek ve onarmak için gerekli olan besinleri alamaz. Bu durum, kas kütlesinin azalmasına ve güç kaybına yol açabilir.

Enerji Seviyeleri Düşer:

Spor yapmak önemli miktarda enerji gerektirir. Beslenmeye dikkat etmezseniz, vücudunuz egzersiz sırasında ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayamayabilir. Bu, yorgunluk, halsizlik ve egzersiz performansında düşüşe neden olabilir.

Yaralanma Riski Artar:

Besin açısından zengin bir diyet, kasları güçlendirmeye, bağları ve tendonları esnek tutmaya yardımcı olur. Beslenmeye dikkat etmezseniz, vücudunuz yaralanmalara karşı daha savunmasız hale gelebilir.

İltihap Artabilir:

Şekerli ve işlenmiş gıdalar açısından zengin bir diyet, vücutta iltihaplanmaya neden olabilir. İltihap, egzersiz performansını engelleyebilir ve kronik sağlık sorunlarına yol açabilir.

Genel Sağlık ve Zindelik Etkilenir:

Spor yapmak, genel sağlığınızı ve zindeliğinizi iyileştirmelidir. Ancak beslenmeye dikkat etmezseniz, egzersizin bu faydalarından tam olarak yararlanamayabilirsiniz. Yetersiz beslenme, yorgunluk, ruh hali değişiklikleri ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir.

Sonuç:

Spor yapmak önemli olsa da, beslenmeye dikkat etmemek egzersiz hedeflerinizi engelleyebilir ve sağlığınızı riske atabilir. Spor yaparken dengeli ve besleyici bir diyet uygulamak, kas geliştirmenize, enerji seviyenizi yükseltmenize, yaralanma riskini azaltmanıza ve genel sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hiçbirşey olmaz. merak etme. hatta daha iyi olur.

yalnız beslenmeye dikkat etme derken.. az yeme manasında demedim. tam tersi bol bol yiyeceksin. buna amerikan modeli denir. hamburger ye kızartma falan ye dikkat etme. sonra (bi 6 ay sonra) kilo vermeye başla.

ek: bu imkanlarla derken? sanırım az yemek yemekle manasında dedin. o zaman hiçbir halt olmaz. boşuna spor diye amelelik yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 17 Haziran 2019; 17:56:17 >
  • Ben de merak ediyorum bunu yurtta kaldigim icin yeme icmeye dikkat etmeden nasil olur bilmiyorum

• Yine de faydası olur ideal beslenmeyi cok az kisi yapabiliyor zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru bulmuyorum kardeşim diyetisyene danışmanı öneririm

• boyun bir 1,95 olduğu için zayıf durmuyorsundur fazla genelde uzun boyluların omuzları geniş oluyor .
  • Beslenme, sporun %60'ı falan derler. Haksız da değiller. Ama hiç spor yapmamandan iyidir. Yap gitsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hay seni de sporunu da
  • Kayranın fotolara bak

• sioux kullanıcısına yanıt
    Editi koydugun iyi olmuş.hocam zaten benim param olmadığı için beslenmeye dikkat etmicem.olsa ederim

Niye olmuyo mesela kollar damarlı ve biraz şişik dursa omuzlar biraz daha derli toplu dursa

Olmazmi böyle

• thebiqboss kullanıcısına yanıt
    Tam tersi hocam ben sirig gibi omuzlar felan hep ince dar

• Spor yap normal beslenmene ek 2 tabak makarna göm her gün hem ucuz hem de faydalı her türlü işe yarar hiç yapmamaya göre

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halaycibasi kullanıcısına yanıt
    olmaz.

yarım gün pump durursun sonra eskisi gibi olursun. ha biraz fit olursun tabi ama aynadaki görüntü seni kesmez.

param yok beslenmem yetersiz diyorsan yediklerini seçip öyle diyet yap mesela protein ağırlıklı ducan diyetini araştır. bu diyete fıstık ezmesi koy öyle devam et

• Yaw hocam makarna ise yaramıyor anca göbeğe gider yarısında tuvalete mideyi bozması cabasi

• Sağlık ve kondisyon için spor yapabilirsin koşu,bisiklet,yüzme gibi ama vücut geliştirme olmaz.Kas gelişimi için protein şart,antrenman sırasında oluşan yırtıklar protein sayesinde onarılarak kas büyümesi gerçekleşiyor.
  • sıkıntı olmaz. Ege fitnessin videosu var bununla ilgili izleyebilirsin.
  • zayıfsan ve şuanki beslenmenle devam edip spor yaparsan. irileşmezsin olduğun kiloda kalırsın sadece hatların belli olur tshirt giydiğindede bu spor yapıyo demezler yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gustawa -- 17 Haziran 2019; 18:56:29 >
  • Gerekli proteini, bcaa yı falan alamazsan kasların neyden beslenecek ? Kasların beslenecek bir yapı taşı bulamadığında gerekeni karşılamak için kendilerini feda etmeye başlayacaklar. Ve kas yırtılmaları lif kopmaları yaşabilirsin. Dengesiz, düzensiz beslenip üstüne bir de ağır çalışırsan. Sakat kalma olasılığın çok yüksek.

• Kas olmaz.

• Boşuna hammallık yaparsın beslenme herşeydir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.