< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kilo vermek için nasıl bir diyet yapmalıyım.
-
-
Up. Takip edeceğim.
-
Valla bilgisi olan yok galiba 55 kişi girmiş konuya. Acaba aktiflik mi azaldı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çok basit;
-spor salonuna yazıl.
-bench press, over head press, squat, lat pull down gibi hareketler içeren full body bir program uygula üzerine 10-15dk'lık hafif bir kardiyo.. haftada 3 kez bu programı uygula. bir gün on bir gün off şekilde.
-protein ağırlıklı beslen. şeker, abur cubur, fast food uzak dur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 26 Eylül 2022; 13:34:55 > -
Kalori kesecen, ne yiyorsan bundan sonra yarısıyla kalkacan sofradan. Gazlı içecekleri, yağı ve ekmeği tamamen kesecen. Günlük koşuya çıkarsan veya ağırlık antrenmanı yaparsan süreç daha da kısalır kaslar önemli derecede yağ yakar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bir ara 1 ay içinde 5 kiloya yakın vermiştim. Biraz basit gelecek ama boğazı kestim. Öncelikli yaptığım şeyler şunlardı;
Şeker tüketmedim hiç. İlk hafta biraz zorluyor bağımlılık gibi hep aklına geliyor tatlı şeyler.
Ekmek tüketmedim. Çok canım isterse en az kalorili form bisküvilerden alıp onlardan kemiriyordum.
Akşam yemeğinde yağsız haşlanmış şeyler yiyordum ve doymadan kalkıyordum.
Son olarak her akşam, her akşam olmasa bile 2 günde bir 1 saat sahilde yürüyordum yaklaşık 8 bin adım falan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Depar Atan Uruk Hai -- 26 Eylül 2022; 13:37:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aralıklı oruç işini araştır (intermediate fasting) - hayatından bir sürede olsa en azından hedefine ulaşana kadar şeker ve karbonhidratı çıkar. Başka bir şey yapmana gerek yok. Akşamlarıda 1 saat yürüyüş yaparsan isteğe göre süreci hızlandırmak için yeterli. 120 den 90 kiloya düşmüş bir kişi olarak söylüyorum bunları. Benim programım şu şekildeydi ilk öğünüm su dışında 11:30 - 10 ceviz 1 maden suyu 1 elma Aksam yemeğide en geç 18:30 a kadar protein ağırlıklı tavuk balık salata vs. Yani 18:30 dan ertesi gün 11:30 a kadar mideme su dışında bir şey gitmiyordu.
-
Tek öğün beslenme ile 1 ayda 10 kilo 3 ayda toplam 15 kilo kaybettim:
Sadece sıradan sabah kahvaltısı (Kibrit kutusunda beyaz peynir + 2 dilim etimek) ve akşama 3 veya 4 adet Magnum
Aralarda litrelerce Coca Cola Şekersiz veya Pepsi Max...
-
30 kilo verdim. İnanın bana çok kolay kilo vermesi.
Bir akşam öylesine tartılayım dedim, baktım 110 kiloymuşum. Dedim OHA!!!!
Ertesi sabah ani bir şekilde diyete başladım. Asitli içecekleri, ekmeği tamamen bıraktım. Karbonhidratı olabildiğince düşürdüm. Kahvaltıda salatalık domates peynir ve her gün yumurta yedim bazen omlet bazen haşlanmış. Ekmeksiz de doyulabildiğini öğrendim.
Her gün 1 kupa yeşilçay içtim. Faydasını gördüm. Hatta ilk başlarda yoğurt kürü uyguladım 15 güne yakın, ödem atarken yardımcı oluyor öneririm. Yazın da dukan birası yapıp içtim her gün. Çok iyi ödem attırıcı hepsi de kesinlikle deneyin.
Yazın havalar da çok iyi olunca yürüyüş spor basketbol ile diyeti spor ile desteklemiş oldum ve esas kilo kaybına bu şekilde başladım.
Sonuç olarak zor bir şey yok, sadece biraz irade ve başlangıç gerekli. Devamı gelir rahatlıkla.
-
Ne yaparsan yap uygulayabileceğin bir diyet yap. 1 ay yapıp bırakacağın şekilde bir diyete girme. Yavaş yavaş bırakarak başla bazı şeyleri.
Ek olarak fitness yada boksa yazılabilirsin. (Boksa yazılırsan çok hızlı şekilde kilo verebilirsin)
-
Aç kalmak senin disiplinini bozabilecek bir durum. 2-3 kilo vermen gerekseydi hadi neyse de 20 kilo vereceksen düzenli aç kalmadan uzun süreli plan yapmalısın.
Ben 103'ten 94'e düştüm, düşmeye de devam ediyorum. Yapman gereken şeyler şu, eğer önceden diyet yapmadıysan yiyeceklerin markolarını çok iyi ezberlemen gerekiyor, ezberleyene kadar FatSecret kullanabilirsin.
Diyetteki amaç gün boyu tıka basa doymadan sık sık yemek. Metabolizmanı hızlandırıp, yağ yakarsan ne kadar kilon olursa olsun şişman durmazsın boyundan dolayı.
Spor yap, üzerine yürüyüş ekle, dambıllarla yapabileceğin hareketleri Youtube linkini bırakıyorum çok yardımcı olur.
Karbonhidrat ciddi anlamda kısman gerekiyor ancak komple kesmek değil. Kaliteli karbonhidrat alman gerekirken hamur işlerini tamamen kesmen gerekiyor.
Canın şekerli şeyler çekecek, meyvelere alışman gerekiyor başka çözümü yok.
Sebzelere çok iyi adapte olman lazım, benim tavsiyem karışık sebzelerin olduğu dondurulmuş torbalar oluyor 4-5 kilo. Metro'da var diye biliyorum. Onlardan alırsan daha ucuza gelir ve sebze olayını kolayca çözersin.
Paketlenmiş herhangi bir yiyecekten hayır yok.
Bol su ve bol kahve.
Aklımda geldikçe yazdım.
Link:
Orhan YILMAZyoutubeSöz verdiğimiz gibi 8 haftada forma girmeniz için gereken bilgileri paylaşacağımız video formatımıza bu ilk videomuz ile başlıyoruz. Vücut tiplerini tek tek işleyerek ihtiyacınız olan bilgileri sizlere aktaracağız. Beklemede kalın. Kanalımızı faydalı buluyorsanız videolarımızı paylaşabilir , yorum ve beğenide bulunabilirsiniz. İyi seyirler...https://www.youtube.com/watch?v=y9ruuTCtxp4
-
Teşekkürler hocam. Akşama izleyeyim videoyu bir program yaparım ona göre.
Diğer öneriler için teşekkür ederim akşam tek tek okuyacağım.
Hocam, fatsecret yükledim bugün 2400 kalori almışım kaç olması gerekiyordu. Evden çıkmadım hiç spor da yok...
Hocam kalori ihtiyacınızı hesaplayın, o sayıdan 400 düşün yeterli olur.
-
Full karın kası egzersizi yap yada koşu falan o kiloyla bacak egzersizi yaparsan çökme hareketinde sıkıntı çekebilirsin ev egzersizleri diye bir uygulama var giriş seviyesi karın kasından başla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 26 Eylül 2022; 20:39:38 >
İşlenmiş gıdayı kes mutlaka
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam, hamur + paketli yiyecekler benim can alıcı noktam beni çok zorlayacak ama deneyeceğim.
Benim de öyle bıraktım verdim geri başladım şaak diye aldım 30 kilo :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de kilo vermeye çalışan biriyim. Okuduğum onca yorumdan sonra açık ara en samimi öneri buydu.
Benzer içerikler
- nisa akrostiş
- eczanede satılan müshil ilacı
- alçı çıktıktan sonra ağrı normal mi
- 234 nerenin kodu
- kolona çivi çakılır mı
- exxen de neler var
- dünyanın en büyük vinci
- suudi arabistan
- çay emojisi
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X