Şimdi Ara

Aç Kalarak Kilo Verdikten Sonra, Kilo Almamak Mümkün Müdür ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
7.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhabalar. Bugün sizlere çok merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum. Forumda 500 kalori alıp zayıflayacağını söyleyen kişilerin konularında verilen bazı cevaplarda, diyetin bittiği zaman 1 tabak yemek yersin 2 kilo alırsın tarzından cevaplar verildiğini gördüm. Şimdi sorum aç kalarak zayıfladıktan sonra, kilo almamak mümkün müdür ? Mümkünse nasıl olacağınıda yazın lütfen.

Not:Lütfen aç kalarak zayıflamanı tavsiye etmem, ölürsün, helvanı yeriz falan sonra aç kalarak zayıflanılmaz ki yazmayın. Çünkü ben bir süre aç kalarak bayağı bir zayıfladım. Ama daha sonra işte eski oburluğumdan bile daha fazla yemeye başlayınca kilo aldım. Kilo aldığım için yeniden aç kalarak, günde 500 kalori falan alarak zayıflamayı düşünüyorum. Ben aç kalarak zayıfladığımda bende neredeyse hiçbir sağlık problemi olduğunu falan hatırlamıyorum. Belki o zamanlar hiç spor yapmadığımdandı yada ne bileyim işte benim vücudum bunu kaldırabilecek düzeyde falandı .

• sabah ve öğlen normal ye, akşam yemeği yeme, akşam çok kazınırsan elma yoğurt,çizi falan ye ama asla akşam yemek yeme, bu şekilde yaşarsan kiloları geri almazsın
  • Mümkün değildir tabii ki. Sağlıklı bir insan yaktığı kalorinin üstünde kalori alırsa zamanla kilo almaya başlar. Günde 500 kalori - 1000 kalori ile yaşamayı uzun vadede sürdürmek imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 10 Şubat 2017; 13:36:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ayda vermem gereken 13kiloyu. ekmeği o sürede tamamen çıkararak ve akşam yemeği hiç yemeyerek bol şekersiz sıvı tüketimi ile destekleyerek verdim.
    1 ay sonunda 15 kilo vermiştim. hedefi tutturduktan sonra tekrar eski yeme düzenime döndüm. 3 ay sürmeden tekrar eski kiloma dönmüş buldum kendimi.
  • Mümkündür. Mantık basit aslında yediginden fazlasını yaktigin surece kilo almazsin.

Lakin şöyle bir sıkıntı var . Ergenlik dönemine kadar kilolu olan insanlar kilo almaya daha yatkinlar. Çünkü insanlar kilo aldıkça hücrelerde adipoz denilen yağ dokulari oluşur ve büyür. Daha sonra kilo verildiğinde bu adipoz dokuları küçülür küçülür lakin hicbir zaman yok olmaz. Bu yüzden şişman insanlar kilo almaya daha yatkın olurlar. Egerki istediğiniz kiloya ulaştıktan sonra eski yeme düzenine dönerseniz tekrar eski kilolarinizi alırsınız. Burada yavaş kilo verin denilmesinin sebebi kilo almaniza sebep olan faktorleri hayatinizdan tamamen çıkarın. Ve yeni bir yaşam tarzina sahip olun. Geçici değil sürekli olmali.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil tabii ki, ciclista doğru söylemiş. Ama basit bir günlük yürüyüş ve koşu eklenirse, kalıcılığı korunabilir veya süre uzar. Bunun üzerine ek olarak, mümkün olduğu kadar, işlenmiş şekeri hayatından çıkarırsan, doğal şeker daha kolay işlenip parçalanacak ve karaciğer tarafından doğrudan "abi bu acaip bir şey, kenara koyalım" mantığıyla algılanmayacaktır.

Uzun lafın kısası, aşırı yemiyorsan, tükettiğin gıda tipleri kilo almana sebep olmuştur, sadece bunları değiştirip, doğallaştırarak bile kilo verebilirsin..
  • Abi ozaman günde 1200 kalori olan bir diyet + spor yapsam bu diyeti ve sporu zayıfladım diye bıraktığım zaman yediklerime dikkat etsem bile o yaktığım fazladan kalorileri spor yapmadığım için yeniden alacam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kilo alınca yüz kilo alır mı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shellhead

Abi ozaman günde 1200 kalori olan bir diyet + spor yapsam bu diyeti ve sporu zayıfladım diye bıraktığım zaman yediklerime dikkat etsem bile o yaktığım fazladan kalorileri spor yapmadığım için yeniden alacam.

Günlük harcadığın kaloriyi hesaplayıp ona göre günlük 300kalori civarı daha az yemeye çalışırsın, öyle öyle uzun vadede kilonu verirsin. 1200kalori yiyip + spor yaparsan mahvedersin vücudu. Son derece sağlıksız bir yöntem zaten. İlk önce bazal metabolizmanı bul sonra bazal harici ortalama harcadığın kaloriyi bul, bunları topla ve 300-400 çıkar, ona göre ye zayıflarsın ama uzun sürede ve sağlıklı bir şekilde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar...

Yazacaklarımın sağlıklı olup olmadığı tartışılan bir durum olabilir. Buna bir itirazım yok. Ben aç kalarak kalıcı olarak kilo verilebilir mi, verilemez mi noktasına değineceğim.

2016 yılında düzenli olarak 6 ay boyunca diyetisyene gittim. O sıralar 113 kiloydum. Diyetisyen bana günden 6 öğünden oluşan bir lise verdi. Meşhur az yiyip sık yeme şeklindeki bir diyet listesi.

Bunu uygulamaya başladım. Lakin bünye olarak kilo almaya çok elverişli olmam ve çok zor kilo vermem dolayısıyla bu uygulamayla bir ay sonunda sadece 2 kilo verebildim. ulaşmak istediğim kilo iste 75'ti. Yani bu hesaplamayla gidersem iki seneye yakın bir süre sonra istediğim kiloya ulaşabilecektim.

Neyse bu sistemi uygulamaya devam ettim ama sürekli açım. Evet günde 6 kez yiyorum ama yediğim şeyler kibrit kutusu kadar peynir, yarım ceviz içi vb. şeyler olduğundan hiçbir şekilde doymuyorum ve sürekli bir açlık hissi var. Yani anlayacağınız diyet yaparak, aç kalmadan zayıflayın tezi bende çürümüş oldu. Çünkü diyet listesini uyguluyorum lakin sürekli açım.

Bu olayı kendimi zorlaya zorlaya 6 ay boyunca devam ettirdim. 6 ay sonunda 113 kilodan 102 kiloya inmiştim. Evet sadece 9 kilo. Bu kadar yavaş ilerleyen bir süreç beni psikolojik olarak çok yıpratmıştı. Ve sonunda patladım. Diyeti bıraktım ve normale döndüm. Doğal olarak, birkaç ay içinde yeniden eski kiloma yaklaştım.

110 kiloyken bir karar alıp kendime yeni bir sistem kurmaya karar verdim. Bu sistemi kurarken daha önce bazı kitaplarda denk geldiğim bilgilerden de esinlendim ama tam olarak orada yazılanlar gibi yapmayacaktım. Duyduklarımı kendim yenileyerek, kendime göre bir düzen kurdum.

Düzenim uzun süre aç kalarak kilo vermek üzerine kuruluydu ve şöyleydi:
    Pazartesi günü yemek yok,
    Salı günü akşam ekmeksiz bir tabak sulu-sebze yemeği
    Çarşamba yemek yok,
    Perşembe günü akşam ekmeksiz bir tabak sulu-sebze yemeği,
    Cuma yemek yok
    Cumartesi günü akşam ekmeksiz bir tabak sulu-sebze yemeği,
    Pazar günü akşam allah ne verdiyse serbest :)
    Pazartesi'den itibaren yeniden aynı düzen...

Evet, sadece pazar günü tüm hafta çekilen açlığıma ödül olarak pizza, makarna, et vb. ne istersem yiyordum. Ama bir defa da ne kadar yiyebilirsem. Yani pazar gününün tamamı boyunca bir çok kez değil. Sadece bir defa da yiyebildiğim kadar. Zaten normal bir insan bir defa da olsa olsa 5.000 - 6000 kalorilik birşey yiyebilir en fazla.

Bu sistemi uygulayarak hafta boyunca aç kalıyordum evet. Ama diyetisyenin verdiği listeyi uygularken de açtım zaten. Buradaki fark, daha uzun süre aç kalmaktı. Ama şunu da belitmem lazım ki, uzun süre aç kalınca ilk aç kaldığınız gün sizi zorluyor ama ikinci gün açlığınız yatışıyor.

Peki aç kalmanın karşılığında ödüllerim neydi? İki ödülüm vardı. Birincisi, yaptığım açlığın karşılığında pazar günleri tartıldığım zaman bir haftada 3 kilo vermiş olmanın mutluluğu. İkinci ödülüm ise, pazar günleri istediğimi yiyerek diyetisyenin verdiği listeyi uygularken 6 ay boyunca hiç hissedemediğim doygunluk ve tatmin olma hissinin vermiş olduğu mutluluk.

Bu sisteme 2017'nin başında başladım ve 3 ayda 35 kilo vererek 110 kilodan 75 kiloya düştüm.

Ya peki sonrası diyenler için devam edeyim:
    75 kilo istediğim kiloydu. Zira boyum 1.73 ve fizik olarak geniş omuzlu, kalıplı bir yapım var. Bundan aşağısı bana olmazdı.

Bu aşamaya geldikten sonra kendime yeni bir düzen daha kurdum. Her hafta pazartesi günü tüm gün boyunca yemek yemiyorum. Salı günü de akşama kadar yemiyorum. Yani iki güne yakın bir süre aç kalıyorum. Salı akşamından pazar akşamına kadar olan haftanın 5 günü ise normal şekilde ne yemek istiyorsam yiyorum. Herhangi bir diyet vs söz konusu değil. Kısacası o iki günlük açlık, haftanın diğer 5 gününü kapatıyor ve meseleyi dengelemiş oluyorum.

Evet, bu sistemi 2017 yılının Nisan ayından beri uyguluyorum. Bu iletiyi 2019 Ocak ayında yazdığımı düşünürsek, aradan neredeyse 2 yıl geçmiş. Ve ben hala 75 kiloyum.

Aç kalarak zayıflanmaz diyen tüm zevata bu hikayeyi bir örnek oluşturması açısından aktarmak istedim.

Unutmadan şunu da ekleyeyim;
    Bu düzeni uygulayıp, 110 kilodan 75 kiloya düştükten sonra diyetisyene tekrar gidip kas yağ, kemik, kas vs. ağırlığını ölçtürdüm. Sonuç olarak hiç kas kaybı yaşamadığımı hatta çok az bir farkla kas oranının fazla çıktığını gördüm :) anlayacağınız aç kalarak kas kaybedersin şaiyasını da yaşayarak çürütmüş oldum. Bunun dışında yakın bir süre önce de chek-up'a girdim ve vücut sağlığımın tamamen yerinde olduğunu gördüm.

Bu konuda aklında çok fazla soru işareti olan insan olduğunu düşündüğüm için bu kadar geniş bir şekilde yazma ihtiyacı duydum. Elbette bu yazdıklarıma karşı, "yine de bu sağlıksız bir sistem" diyenler olabilir. Başta da söylediğim gibi bu tartışılabilir lakin ben bu düzeni uyguladığım iki sene boyunca herhangi bir sağlık kaybı yaşamadım. He derseniz ki, "bu işlerin acısı 15-20 yıl sonra çıkar" ona birşey diyemeyeceğim. Ancak 15-20 yıl sonra ölmez sağ kalırsak sonucunu deneyimleyebileceğimiz bir durum bu.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler... :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.