Şimdi Ara

Çay tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
208
Cevap
6
Favori
20.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler, yıllardır eve sürekli Çaykur'un o meşhur sarı paketli Turist Çayını alıyorum. Lakin bilmiyorum benim damak zevkim mi değişti ne oldu artık eski tadı alamıyorum. Sanki çayda bir şey değişti ama ne olduğunu bulamadım.

Bir kaç sefer değişiklik olsun diye lipton ve doğuş çay almıştım ama tadını hiç beğenmemiştim. Sizin önerebileceğiniz marka model var mı arkadaşlar?

• Bir süredir ben de çaydan eski tadı alamayıp farklı markalar deniyorum. Henüz aradığımı bulamadım. Aklıma Azerbaycan'daki çay maceralarım geldi. Orada çay üreten bir şirkette iş yapıyordum. Adamların hiçbir çayını beğenmiyordum. Bana paket paket çay verdiler, hiç birini beğenemedim. Bir gün tesadüfen içtiğim bir çay için "şu marka bir çay içtim, tadı harikaydı" dedim. Adamlar da bozulup "o bizim rakip firma" demişti.
    Yıllardır aynı çayı içiyorum Çaykur Altınbaş,bana göre en güzel çay ama önemli olan markadan çok çay demlemeyi bilmek başka markaya karar versen de tavsiyeme kulak ver.

1-İyi su kullan
    2-Porselen demlik kullan
    3-Demliğe önce sıcak suyu sonra çayı koy
    4-Alttaki su tam kaynamadan (70-80c) demliğe suyu koy (kaynarsa çayı yakarsın)
    5-Kaynayan su oksijeni kaybeder o yüzden suyu demliğe dökerken biraz yüksekten dök ki oksijeni tekrar tamamla,çay bittiğinde kaynamış suyu bir daha kullanma.
    6-Aygaz ayarına göre orta ateşte 30 dk.çay demlenir en fazla 30 dk.içinde tüketilmelidir afiyet olsun.
    OOOOOOO hocam çok yanlış bir demleme şekli bu. Çayın tadı gider ki böyle.
    Çay 1 kere porselen çaydanlıkta veya varsa bakır çaydanlıkta demlenir.
    hiç bir zaman kaynayan su çaya eklnmez yoksa çay haşlanır. 80 derece olmalıdır demleyeceğiniz su.
    demlemeden önce çay soğuk su ile çalkalanıp süzülür ki hem tortusu gitsin hem tavşan kanı olsun.
    çay demlenirken içine 1 küp şeker atılır ki hem hızlı otursun hem acılığını kırsın.
    babam 40 yıllık kahvehaneci. ayrıca en iyisi şuan ya çaykur sarı pakt turist yada lipton yellow label.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Çay Önerisi: Size Özel En İyi Çaylar

Çay, dünya genelinde en çok tüketilen içeceklerden biridir ve lezzetli olmasının yanı sıra çok sayıda sağlık yararına da sahiptir. Ancak piyasada çok çeşitli çaylar mevcut olduğundan, en iyi seçimi yapmak zor olabilir. İşte çay seçimi konusunda tavsiyeler:

Çay Önerileri

• Siyah çay: Güçlü ve kafeinli bir çay türüdür. Antioksidanlar açısından zengindir ve bağışıklık sistemini destekleyebilir.
    • Yeşil çay: Antioksidan içeriği yüksektir ve metabolizmayı hızlandırabilir.
    • Oolong çayı: Siyah ve yeşil çay arasında lezzet ve özellikler açısından yer alan bir çay türüdür. Antioksidanlar içerir ve kilo vermeyi destekleyebilir.
    • Beyaz çay: En az işlenmiş çay türüdür ve en yüksek antioksidan seviyelerine sahiptir.

Çay Tavsiyesi

Çay zevkleri kişisel tercihlere göre değişebilir. İşte popüler çay markaları hakkında bazı yorumlar:

• Doğuş Çay: Güçlü ve kaliteli bir çay markası olarak bilinir.
    • Çaykur: Türkiye'nin en çok tercih edilen çay markalarından biridir.
    • Lipton: Dünyanın önde gelen çay markalarından biridir.

Doğuş Çay mı Çaykur mu?

Doğuş Çay ve Çaykur, Türkiye'de popüler olan iki çay markasıdır. Doğuş Çay daha güçlü bir tada sahipken, Çaykur daha yumuşak bir tada sahiptir.

Doğuş Çay mı Lipton mu?

Doğuş Çay, Türkiye'de üretilen bir çay markasıdır, Lipton ise İngiliz bir çay markasıdır. Doğuş Çay genellikle daha güçlü bir tada sahipken, Lipton daha hafif bir tada sahiptir.

Hangi çayın en iyi olduğunu belirlemek için farklı türleri denemek ve kişisel tercihlerine en uygun olanı seçmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Beyler, konu benim için önemli. Tavsiye please :)
  • berk çay
  • Doğuş Çay
    Lipton da olabilir
  • trouble48 T kullanıcısına yanıt
    Bimde satılan mı :)
  • Karadem
  • tirebolu 42(demleme olarak şuan içiyorum) veya sallama çay tavsiye edecek olursam şok daki Deren marka
    son zamanlarda lipton'da tad olarak iyileşme görüyorum onu da belirteyim.

neleri denedim

lipton
    tirebolu
    filiz
    çaykur
    doğuş
    karadem
    berk
  • Mélih_1905 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ürün mavi renkte ambalajı olan Çaykur 42 No'lu Tirebolu Çayı mı?
  • Çay tavsiyesi
  • Early grey+çaykur altınbaş klasik karışımını kullanıyorum
  • Önemli olan çay değil, nasıl demlediğindir.
  • Beta tea
  • Çaykur almaya devam varlık fonuna geçtikten sonra sürekli zarar etmeye başladı lütfen destekleyinde satmasınlar çaykuruda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mantarın Başı

Önemli olan çay değil, nasıl demlediğindir.
    Çay tavsiyesi

• Kızılbüyü veya Tirebolu 42 Mayıs Çayı. Çaykur diyenler için ise Tiryaki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 27 Nisan 2020; 8:59:29 >
  • Taris bergomatli çayları hem ucuz hemde kaliteli,Çaykur dışında çayları icemeyenler denemeli
  • Doğadan Gizli Bahçe
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Çay tavsiyesi
  • lipton yeni seri güzel
  • Beta taç yaprak
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.