Şimdi Ara

Çay tavsiyesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
208
Cevap
6
Favori
20.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alakası var mı bilmiyorum ama satın alma su yada musluk suyu kullanmak çayın tadına çok etki eder mi?

@palermo: hocam sizde yanıt verirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 26 Nisan 2020; 21:27:2 >
  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Asteğmenken bölük nöbetçisi olduğum zamanlarda bizim çocuklara yaptırırdım. Altta odun ateşi; masada çekirdek, bisküvi, cips + sohbet muhabbet. Valla anılarımı gözümde canlandırdınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: royal_sm

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    LİMONLU ÇAY
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    OOOOOOO hocam çok yanlış bir demleme şekli bu. Çayın tadı gider ki böyle.
    Çay 1 kere porselen çaydanlıkta veya varsa bakır çaydanlıkta demlenir.
    hiç bir zaman kaynayan su çaya eklnmez yoksa çay haşlanır. 80 derece olmalıdır demleyeceğiniz su.
    demlemeden önce çay soğuk su ile çalkalanıp süzülür ki hem tortusu gitsin hem tavşan kanı olsun.
    çay demlenirken içine 1 küp şeker atılır ki hem hızlı otursun hem acılığını kırsın.
    babam 40 yıllık kahvehaneci. ayrıca en iyisi şuan ya çaykur sarı pakt turist yada lipton yellow label.
  • Çaykurun turist ve tiryaki çayları eskisi gibi değil, kakitesi düştü.
    Çaykurun kaliteli çayları altınbaş ve filiz şuan. Bunları öneririm.
    Doğuş filizde güzeldir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

Çaykur almaya devam varlık fonuna geçtikten sonra sürekli zarar etmeye başladı lütfen destekleyinde satmasınlar çaykuruda.
    konuyu siyasete dökmeyeyim ama pek fark etmiyor hocam kar edip etmemesi. para lazımsa 3e 5e bakmazlar.
  • bu aslında biraz şebeke suyunun sertlik ve klor derecesiyle de ilgili. istanbuldaki şebeke suyunu ben pek içemiyorum çayı da kokutuyor ve bozuyor.. diğer yandan damacana suyu kullanmak da çok maliyetli. reklam olmasın ama brita arıtma sürahileri var, ondan kullanıyorum, şebeke suyunu güzel süzüyor ve çayı da lezzetli oluyor
  • çay içme suyu ile yapılmalıdır.

DOLU DOLU 1 YEMEK KAŞIĞI

1xLipton yellow leabel
    1xLipton doğu karadeniz
    1xÇAYKUR Tomurcuk

demliğe konur, soğuk su ile süzülür.
    su kaynatılır,
    demliğe sıcak su eklenir
    20 dk beklenir
    sonra içilir.
  • Çay demleme önemlidir arıtma suyu kaynak suyu kireçli şu ayrı olur bende çay tiryakisiyim...
    Şimdi denemedim çay kalmadı velakin şuan evde arıtma suyu ile demlediigim çay var elektrikli cam üst çaycı ile gayet güzel oluyor bazen migreni üşütunce çayın tadını alamıyorsun soguklama olduğunda yapacagin şey migdenin deliğine elma yağı suruceksin ayağının altına vs bu bir öneridir... Sadece demli çay içmek istiyorsan bir kere krecsiz şu veya arıtma suyu olucak caydanligin alt üst temiz olucak asla ve asla deterjan girmiyecek içine alt kısmı kreci hamur kabartma tozu limon tuzu ile kaynatirsan iyi temizlenir az az su eklersen ilk başta krec temizlenir üst cayciyi sirkeli sıcak suyla Dezenfektan edip çayin kaynayarak oluşan lekelerini pisliğini temizlersin ve demletikten sonra çay cokunce içindeki süzgeçi posayi alırsan icmjyceksen sonra 1saat sonra bile isitirsan taze gibi içersin içinde çay posa kalmış şekilde cayi sürekli kaynatır içersen acı acı içersin valla lipton harman caykur kırmızı gayet güzel bana göre millete göre sarı çayı seylan cayiyla karıştırıp içiyor beğenen var damak tadı kişiden kişiye göre değişiyor ama tabi bu tavsiyelerimi de kulak as bence bende ınternetten araştırdım çok deneme yanılma yaptim şimdi memnunum 😉

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Caykur organik + 1 tutam seylan cayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baharatcilardan al kacak cak kilosu 80tl bi 100gr al begenirsen devam edersin cogu cakma kacak ama market caylarindan iyidir.
  • şimdi buna küfretsen sen ceza alırsın
    ölü taklidi yap gider
  • Tomurcuk çay seven birisiysen
    doğuş bergamot aromalı çay
    dene içtigim en güzel çay
  • Lipton alma da tamamen boya hepsini denedim bi muhasebeci forumdaşın olarak akşama kadar işimiz gücümüz çay. Tirebolu 42 eskiden daha güzeldi sonra çaykur çay filizi denedik o daha güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çayın bir tadi yok ki sicak şekerli su işte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.