Şimdi Ara

Kırmızı et yemek istiyorum ama yiyemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
8.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ilkokul dönemimden bu yana kirmizi et ile aram çok kötü.Kokusu ve kayış gibi yapısı olduğu için midemi bulandırıyor.Yemeyi çok denemedim ama bir türlü yiyemiyorum.Baharatlar kokusunu giderilebilirse anca yiyebilirim köfte sucuk vb.
    Benim gibi olan var mı ? Yemek istiyorum ama yiyemiyorum.Bir arkadaşım balık yağı kullandıktan sonra yiyebilmiş onu denemeyi düşünüyorum.Tavsiyelere açığım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Et Yiyememenin Nedenleri ve Et Yemekten Mide Bulantısı

Kırmızı et tüketmek isteyip tüketememek yaygın bir sorundur. Et yiyememenin birçok farklı nedeni olabilir ve en yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır:

• Alerjiler: Bazı kişilerde et proteinlerine karşı alerji gelişebilir. Bu alerjiler, et yendikten sonra mide bulantısı, kusma ve kurdeşen gibi semptomlara neden olabilir.
    • Tahammülsüzlük: Et tahammülsüzlüğü, vücudun eti sindirmede güçlük çektiği bir durumdur. Bu durum, mide bulantısı, şişkinlik ve ishal gibi semptomlara yol açabilir.
    • Mide Bulantısı: Bazı kişiler, etin kokusuna veya tadına karşı mide bulantısı yaşayabilirler. Bu mide bulantısı, psikolojik faktörlerden veya altta yatan tıbbi durumların bir belirtisi olabilir.
    • Hamilelik: Hamile kadınlar, hormonal değişiklikler nedeniyle etten mide bulantısı yaşayabilirler.

Et Yiyememenin Tedavisi

Et yiyememe tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Alerjiler durumunda, tedavinin amacı alerjenlerden kaçınmaktır. Tahammülsüzlük durumunda, tedavi genellikle belirli bir süre boyunca etten kaçınmayı içerir. Mide bulantısı durumunda, tedavi mide bulantısını hafifletmeye yönelik ilaçlar veya terapiyi içerebilir.

Sağlıklı Beslenme

Et yiyemediğinizde, sağlıklı bir beslenme düzeni sürdürmek için alternatif protein kaynakları bulmak önemlidir. Süt ürünleri, fasulye, mercimek ve tofu gibi bitki bazlı proteinler, etin yerini alabilir. Ayrıca, demir ve B12 vitamini gibi ette bulunan besin maddelerini içeren besinleri tüketmek de önemlidir.

Sonuç

Et yiyememek, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen yaygın bir sorundur. Altta yatan neden belirlendikten sonra, uygun tedavi, mide bulantısını hafifletmeye ve sağlıklı bir beslenme düzeni sürdürmenize yardımcı olabilir. Et yiyemediğinizde, alternatif protein kaynakları bulmak ve ette bulunan önemli besin maddelerini içeren besinleri tüketmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Et yemiyenin agiz tadi yoktur arkadas.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Farklı bir yaklaşım.
  • Eti pişirmeyi bilenden yersen kayış değil lokum gibi olur. Düzgün yöntemlerle pişirilmiş et ye.

Acıya dayanıklı isen Urfa kebap ile başla.
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Denedim ama istifra ettim malesef.
  • Ben de yiyemiyorum ama parasindan dolayi
  • Haşlama ye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haftada 1 yemelisin,,, inegöl köfte, iskender, pilav üstü döner, hamburger gayet yenilebilir
  • Kuzu sis ye,

Besiktas'ta durumce'de urfa durum ye,

İyi bir kasaptan antrikot al (genelde yarisi cok yumusak olur, yarisi biraz daha kayis gibi olur. Bir de iyi terbie edilip, tam kararinda pisirilmeli) ek olarak tavadan ziyade mangalda yapilmisini yemeye calis, daha az yagli olur. Hic yemesen de arada bir yemek gerekiyor saglik icin...

Et yiyemiyordan kofte ye. Hatta bir gun iyice acik, bir sokak koftecisi bul, cok ac olunca mecburen yersin belki.

Ben de beyaz et, kirmizi et ayirt etmememe ragmen hindi etinin kokusundan ve tadindan, hatta hindi salam, sosis vb her seyinden adini bile gorsem midem bulaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 27 Temmuz 2018; 13:30:54 >
  • Hocam ben de et düşkünüyüm mesela fakat tavuk ile aram hiç iyi değildi ta ki doğru baharatı bulup pişirmeyi öğrendikten sonra tamamen bağımlısı oldum.
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim deneyeceğim.
  • Kırmızı et yemek istiyorum ama yiyemiyorum.
  • Siz et yiyesiniz diye yeni dogan yavruyu annesinden ayiriyorlar. Haberiniz var mi? Sizin cocugunuzu dogar dogmaz alip kesseler ne hissederdiniz? Vegan olun, elinizi kana bulamayin.
  • Dream-Lord kullanıcısına yanıt
    troll kardeş,öyle düşünürsen, bitki de canlı birader.

belki sen yemesen tohumlarını toprağa bırakacak yeni bitkiler yetişecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi em2018 -- 27 Temmuz 2018; 3:30:27 >
  • Az pişir.
  • Ye mutlaka..

ET girmeyen yere DERT girer
  • quote:

Orijinalden alıntı: em2018

troll kardeş,öyle düşünürsen, bitki de canlı birader.

belki sen yemesen tohumlarını toprağa bırakacak yeni bitkiler yetişecek..
    Bitkinin merkezi sinir sistemi mi var. Once adam gibi dusunmesini ogren, bitkiyle hayvani ayni kefeye koyarak verdigin ornegi kucuk cocuk vermez be yuh!

"Earthlings" adli belgeseli izle. Kac dakika dayanabileceksin merak ediyorum.
  • zamanında yemediysen şimdi hiç yiyemezsin (parasından)
  • Kimsi de yoğurt yiyemez mesela, yutamaz.. Kırmızı ette bulunan bir maddeye vücut tepki gösterdiği için yiyemiyorsun. Bu konu tıpta bilinen bir durumdur ve tedavisi de mümkün, yani doktora gideceksin.
  • Et dedinizde aklima gece hafta nusrette yedigim new york steak geldi
    Ulan bak nasil canim cekti simdi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.