Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: secco24

ya anlatamadım galiba..
    bendeki k700i için kayıtlı yazdı..
    arkadaşın k700i için kayıt dışı yazdı(bulunamadı değil kayıt yapılacak yani)..
    diğer arkadaşın k750i si içinse kayıt bulunamadı..yani bu numara yok dedi..
    adamlar rakam çıkarmış yayınlıyo hala spotları kaydetmediler diyonuz..
    kabaca 33 milyon kullanıcı var bunların 12 milyonu spotmuş..
    adamlar bunun veri tabanını almış bile..
    şimdi internet altyapısını hazırlıyolar..
    IMEI nosu girilip parayı havale falan yapıp kayıt edebilecekmişsiniz..
    zaten 12 milyon insan tt lere başvursa kalabalıktan iş olmaz..
    pekii arkadaşlar bu durumda IMEI nosu aratınca çıkmayan kayıt olmamış o güzel spot telefonlarınızı nasıl kayıt ettiriceksiniz..sonuçta o numara onlarda yok..

Şimdi bu sorgu sonucunda 3 farklı cevap mı oluyor ?
    KAYITLI, KAYIT DIŞI, BULUNAMADI

Eğer dediğin gibi 3 ayrı duruma göre cevap veriyorsa dediğin doğru. Ben sadece BULUNDU, BULUNAMADI şeklinde cevap verdiğini düşünmüştüm.

• evet..
    3 ayrı durum var yani..
    kayıtlı,kayıt dışı ve bulunamadı ki bu çok kötü demek..
    bu arada kvk falan telefonları piyasaya çıkarmadan kaydettiriyor..
    ama kaçak kullanılan telefonlar siz hattınızı taktınızda sisteme kaydoluyor..yani telefonun 12 temmuzdan önce alınmış olması önemli değil..önemli olan ilk kez ne zaman hat takıp sisteme bağlandığınız..
    bu yüzden burda ben mayıs da aldım yada 1 temmuzda aldım falan demeyin..telefonu kullanım tarihi önemli yani..
  • quote:

evet..
    3 ayrı durum var yani..
    ama kaçak kullanılan telefonlar siz hattınızı taktınızda sisteme kaydoluyor..yani telefonun 12 temmuzdan önce alınmış olması önemli değil..önemli olan ilk kez ne zaman hat takıp sisteme bağlandığınız..
    bu yüzden burda ben mayıs da aldım yada 1 temmuzda aldım falan demeyin..telefonu kullanım tarihi önemli yani..

İyi hoş da.. Ben telefonu haziranda aldım, spot. O gün bugündür kullanıyorum ama bana da BULUNAMADI diyor. Bu nedir peki

• kara listedes,in demek. Bunu ispet etmen gerekecek belkide
    quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

quote:

evet..
    3 ayrı durum var yani..

İyi hoş da.. Ben telefonu haziranda aldım, spot. O gün bugündür kullanıyorum ama bana da BULUNAMADI diyor. Bu nedir peki

• quote:

Orjinalden alıntı: esik1

kara listedes,in demek. Bunu ispet etmen gerekecek belkide
    quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

quote:

evet..
    3 ayrı durum var yani..

Hadi yaw !! Saol

Merak ettim, acaba 12 Temmuzdan önce spot alıp da KAYIT DIŞI yazan kaç kişi var burada ???

• benimde 1senelik 6100 avea da imei si kayitli ustelik,bulunamadi diyor.simdi bu kayit yapilamayacak mi?

ARKADASLAR KAC CESİT SONUC CİKİOR BİR YAZİN HELE

BULUNAMADI(KIRMIZI YAZIYOR O)
    KAYIT DISI DA GRİ GALİBA.

BULUNAMAYANLAR NE B*K YİYECEK???? BELKİ 2MİLYON BULUNAMAYAN TELEFON VAR BE.
  • ben bizim işyerinde spot kullananların hepsinde gördüm kayıt dışı yazısını..
    bence kayıt dışı yazması için elinizden geleni yapın spotsa..
    yoksa durum çok fena..kara liste..
    zaten yanlış hatırlamıyosam beyaz,gri,ve siyah diye adamlar listeleme yapmış..
  • valla kayıtta bulunamayan telefonların faturalarını gösterince sorun olmaz..
    eğer temmuz öncesi spot alınan bir telefonun IMEI numarası çıkmıyosa o zamanda servis alınan şebeke yani operatöre başvururlar..sonuçta hepimizin hangi gün nerde telefonumuzu açtığımız ilk günden beri biliniyor..bu cep telefonu işini çok kısıtlı düşünüyolar..halbuki cep telefonunun şebeke ile olan haberleşmesi sayesinde inanılmaz şeyler yapılabilir..
    numaram çıkmıyo ama 1 yıldır kullanıyorum diye bu sistemin yalan olduğunu herkesin kayıt yaptırabileceğini düşünenler..bu devlet yollamadığı faturanın faizini ister,yollamadığı evrağın cevabını ister ve bunlara karşılık benim haberim yoktuyu bahane olarak da kabul etmez..görüceksiniz bir çok spot kullanan kişiye kayıt ettirin mesajı gelmiyecek..ve onlarda kayıt ettirmeyecek..sonra telefonları kapandığında itiraz edicekler ve devlet biz yolla dedik şebekeniz yollamamış diycek çıkıcak..olan yine millete olucak..

• ben ADSL ilk kullanmaya başladığımda 2 ay fatura gelmedi bende kampanya vardı öğrencilere heralde sürei falan uzadı zannettim..daha sonra borç öğrenmek için aradığımda bana 2 aylık ödenmemiş faturam olduğu ve ödemessem ADSL in kesileceği söylendi..faizi ile ödedim faturayı..ve ben gidip de evime fatura gelmedi diyince hiç bişey olmadı..yani orda numaranızın bulunamaması sizin kara listede olduğunuzu, yada operatörün devlete numaranızı vermediği anlamına gelebilir..faturanız varsa sorun yok ispat edersiniz..
    aksi halde operatörden bilgi alınacak ve numarası çıkmayan spot telefonlar kullanıma başlama tarihine göre kayıt yapılacak..
    bu alternatiflerin dışında ne yapılırsa yapılsın sistemde açık olucak ve bizler bu tür açıkları kullanmasını iyi bilen bir milletiz..ama bu sefer devlet kimsenin gözünün yaşına bakmıyacak..
    işin ucunda %43 vergi var arkadaşlar..alıcağınız telefonun %43 ü nerde 5 ytl nerde yaw...

• Bu nasıl iştir anlamadım ben kardeşimmesela yurt dışına çıktık we orda bi telefon beğenip aldık ee buraya geldik kullanamıcakm mıyız biz bu telefonu ne yani kaçakçımı oluyoruz bu durumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihx

Bu nasıl iştir anlamadım ben kardeşimmesela yurt dışına çıktık we orda bi telefon beğenip aldık ee buraya geldik kullanamıcakm mıyız biz bu telefonu ne yani kaçakçımı oluyoruz bu durumda

Gümrükte kayıt yaptırırsan kullanırsın, fakat kayıt yaptırmadan geçersen evet kaçak oluyor.
  • Ben ve arkadasimin, benim ki 4aylik, onunki 1,5 yillik telefonlarinihttp://imei.tk.gov.tr/ da aradigimda kirmizi bulunamadi cikiyor, her ikimiz de turkcell hazir kart kullaniyoruz, bence Turkcell hazir kart numaralini bildirmemis olabilir yada http://imei.tk.gov.tr/ adresindeki database sorunlu yada operatorlar kendilerinde bulunan her imei numarasini bildirememisler, kesin bir sorun var ortada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: moztuzcu

Ben ve arkadasimin, benim ki 4aylik, onunki 1,5 yillik telefonlarinihttp://imei.tk.gov.tr/ da aradigimda kirmizi bulunamadi cikiyor, her ikimiz de turkcell hazir kart kullaniyoruz, bence Turkcell hazir kart numaralini bildirmemis olabilir yada http://imei.tk.gov.tr/ adresindeki database sorunlu yada operatorlar kendilerinde bulunan her imei numarasini bildirememisler, kesin bir sorun var ortada.

Sen garantili mi aldın Spot'mu?

Turkcell hazır kartla ne alakası var anlayamadım doğrusu..

• quote:

Orjinalden alıntı: aTTra

quote:

Orjinalden alıntı: moztuzcu

Ben ve arkadasimin, benim ki 4aylik, onunki 1,5 yillik telefonlarinihttp://imei.tk.gov.tr/ da aradigimda kirmizi bulunamadi cikiyor, her ikimiz de turkcell hazir kart kullaniyoruz, bence Turkcell hazir kart numaralini bildirmemis olabilir yada http://imei.tk.gov.tr/ adresindeki database sorunlu yada operatorlar kendilerinde bulunan her imei numarasini bildirememisler, kesin bir sorun var ortada.

Sen garantili mi aldın Spot'mu?

Turkcell hazır kartla ne alakası var anlayamadım doğrusu..

Benimki faturali yurt disi gumrugu odenmis, arkadasimin spot, ortak noktamiz Turkcell hazirkart kullanmmamiz, bir sekilde Turkcell in hazir kart taki spot yada yurt disi numaralari 12 temmuz da bildirmedigini dusunuyorum.

• olabilir diycem ama adamlar yaklaşık 33 milyon kişiyi kaydetmiş...
    ee hazırkart kullanıcıları kayıtlı değilse bu rakam bi 43 milyon falan olur..bence bu ülkede o kadar hat sahibi insan yoktur..turkcell bile yalandan da olsa 25 milyon olduk diyo ki bunların heralde 10 milyonu aynı zamanda da diğer şebeklerden hatta sahiptir..bence sistemde geçici bir sorun olabilir..
    ama bu sonradan alınan spot telefonların kapanmıyacağı anlamına gelmez..
    yoksa devlet nasıl engelleyecek bu kadar vergi kaçağını..
    yurt dışından telefon alıpda ülkeye sokanlar da faturaları ile bildirdiklerinde kayıtları yapılır...
    faturasız mal satışı bi tek bizim gibi geri kalmış ülkelerde olduğundan fatura vermediler bir bahane olmaz..
    belki biraz maliyetli olucak ama ben bu uygulamayı destekliyorum..
    hem kimse benim gibilerin vergileri ile yapılmış yollarda cebinde spot telefonla yürüyemez olucak, hem de insan hayatı karşısında toz kadar değeri olmayan bir telefon için kimseler öldürülüp gasp edilmiyecek..
    100-200 milyon az verip aldığınız bir telefonda bir insanın kanı olduğunu düşünün...
    bu sizin bir yakınınız da olabilir..artık insanlar ben diye değil biz diye düşünmeli..

• ya kaçağı bırakın ben az önce 2-3 tane telefon çaldım onları kaydettirirsem benim üzerime mi oluyo???
  • oh iyi oluyor süper hatta
    enayimi lan garantili tel alanlar
    banlasınlar kaçakların çalıntıların haramların hepsini
  • nası yani arkadaşlar? bu 5 aylık süre içinde spot alamıcaz mı? fabrikadan çıkış tarihi önemli değil mi? sadece içine kartın ne zaman takıldığımı önemli? şimdi alsak elimizde mi patlar? 12 temmuzdan önce illa içine kart takılmış tel mi almamız lazım? açıklık getirelim.karıştırdılar ortalığı yaw..
  • Bu 12 temmuz olayı doğrumu? Bununla ilgili yazılı bir kaynak varmı acaba?
  • olay zivanadan cikti,bence acele etmeyin elinizdeki makineyi de satmayin bu sefer pisman olabilrisinz.bekleyin biraz daha.

BEN EMINIM KI BU DATABASE SACMALIYOR
    1HAFTA ONCE GIRDIGM FATURALİ,GARANTILI TELEFON : KAYIT DISI
    YAZDİ.
    SİMDİ GİRDİM BULUNAMADİ DİYOR! BU NE SACMALİK....
    TELEKOM. KURUMUNU KINIYORM LANET OLSUN SİZİN YAPTİGİNİZ İSE BE..

HER YAPTİKLARİ İS YARIM YAMALAK,KARDESİM TAM OTURTMADIYSAN SİTEYİ NE DIYE HİZMETE ACİP YARİM YAMALAK BİLGİLERLE İNSANLARİ PANİKLETİYORSUN BE?

----GORUN BAKIN 12 TEMMUZ OLAYI TARİHE GECECEK,MİLLETİ KANDİRMA OPERASYONU BU....

5 AY İCİNDE BUTUN TELEFONLAR KAYİT ETTİRİLECEK CALİNTİLAR HARİC....YOKSA KAOS CİKAR.AHA DA BEKLEYİN GORUN..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.