Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: secco24

olabilir diycem ama adamlar yaklaşık 33 milyon kişiyi kaydetmiş...
    ee hazırkart kullanıcıları kayıtlı değilse bu rakam bi 43 milyon falan olur..bence bu ülkede o kadar hat sahibi insan yoktur..turkcell bile yalandan da olsa 25 milyon olduk diyo ki bunların heralde 10 milyonu aynı zamanda da diğer şebeklerden hatta sahiptir..bence sistemde geçici bir sorun olabilir..
    ama bu sonradan alınan spot telefonların kapanmıyacağı anlamına gelmez..
    yoksa devlet nasıl engelleyecek bu kadar vergi kaçağını..
    yurt dışından telefon alıpda ülkeye sokanlar da faturaları ile bildirdiklerinde kayıtları yapılır...
    faturasız mal satışı bi tek bizim gibi geri kalmış ülkelerde olduğundan fatura vermediler bir bahane olmaz..
    belki biraz maliyetli olucak ama ben bu uygulamayı destekliyorum..
    hem kimse benim gibilerin vergileri ile yapılmış yollarda cebinde spot telefonla yürüyemez olucak, hem de insan hayatı karşısında toz kadar değeri olmayan bir telefon için kimseler öldürülüp gasp edilmiyecek..
    100-200 milyon az verip aldığınız bir telefonda bir insanın kanı olduğunu düşünün...
    bu sizin bir yakınınız da olabilir..artık insanlar ben diye değil biz diye düşünmeli..

Arkadaşım yine yapacak yapar, yani yine dolandırıcı dolandırıcıdır. Benim düşüncem o kişilere bu uygulama fazla bir etken olmaz. Yine gasp eder şerefsizler

• BENCE TURKİYE ARTİK UCUZ TELEFON MERKEZİ OLACAK!!!!
    DUNYA YA COK UCUZ FİYATLARA BİZİM BU CİHAZLARİ SATACAGİZ.TURKİYEDE KULLANİLAMAYAN LARİ YANİ.
    ARTİ GASP OLAYLARİ YİNE DEVAM EDECEK,CALİP CALİP AVRUPADA COK UCUZ FİYATA SATİLACAK BU MALLAR...BİZ BATİYORUZ AMA DUNYA KAZANİYOR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CrasH

BENCE TURKİYE ARTİK UCUZ TELEFON MERKEZİ OLACAK!!!!
    DUNYA YA COK UCUZ FİYATLARA BİZİM BU CİHAZLARİ SATACAGİZ.TURKİYEDE KULLANİLAMAYAN LARİ YANİ.
    ARTİ GASP OLAYLARİ YİNE DEVAM EDECEK,CALİP CALİP AVRUPADA COK UCUZ FİYATA SATİLACAK BU MALLAR...BİZ BATİYORUZ AMA DUNYA KAZANİYOR...

yurt dışında bu tür uygulamalar yok mu sanıyorsun
  • Offf ya eline sazı alan bilmeden topic açıyor
    Kardeşşş
    Yasada böyle bir bilgi yok 2 topice yasa tam metnin koydum
    Evet TÜRKCELL ve diğerlerinde Teknoloji var ama
    14 tem sonrası alınan spot teller kayıt olmaz diye yazılı ve yasal bir düzenleme yok
    Telekom yetkilisi tabii ki öyle diyecek ve milleti garantiliye sevkedecek

Herkes bilgisayar kullanıyor ama nasıl oluyor anlamadım

Ben de istiyom Spot almak ama Yetkili biri medya ile açıklama yapmadan böyle buralarda dedikodu yapmak yanlış
    Çünki yasada net bilgi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiske

Çünki yasada net bilgi yok

İşte yasaların yürürlüklerinin durdurulması veya iptal edilmesinin sebeplerinden biri budur.
  • Cep Telefonu Alımı
    Yasanın kayıt için öngördüğü 5 aylık sürecin ardından artık telefon satın alınmasında yeni bir prosedür uygulanacak.

Alıcılar artık bilgilerini belgeye dayalı eksiksiz ibraz etmek zorunda olacak, SIM kart alınırken de satın alınan cep telefonunun faturası mutlaka sorulacak.

Gasp edilen telefonun maddi bir değeri olmayacak, bu telefonlar kullanılamayacak, telefon gaspçı ya da hırsızların yakalanmasında araç olarak da kullanılabilecek.

Uygulamaya başlandıktan sonra Faturasız ve Kayıtsız telefonlar hangi operatörün SIM kartı takılırsa takılsın, çalışmayacaktır.

Telekominikasyon Kurumu; 22.07.2005

Kaynak Devletim.Com

NE DEMEK İSTİYOR KİM ÇIKARDI BU 12 VEYA 14 TEMMUZU KARDEŞİM
  • ya arkadaslar bu 12 TEmmuz nedir.ben dun telefonu aldıgım yere gittim dedim boyle boyle bi 12 temmuz varmıs adam dediki yok oyle bise herkes bise sallıyo dedi git pazartesi vergi dairesine kaydını yaptır dedi oyle olsa ben spot telefon satmmam dedi bakalım nolcak gitcem pazartesi hadi hayırlısı
  • kayıtlar şimdi başladı mı ? yaw ne iş bu?
  • sana gelicek olan mesajıda bekleyebilirsin ama iicn rahat etsin diyosan git vergi dairesine kayıdını yaptır dedi adam bana
  • Yeni meajınız var: Telefonunuz kaçak
    Tüm cep telefonlarını kayıt altına alıp devletin zararı önlemek için l Eylül'e kadar kayıtdışı olan 12 milyon cep'e sms gönderilecek. 14 Aralık'a kadar kaçak telefonlarını kayıtlı hale getirmeyenlerin cep telefonları kilitlenecek ve kullanılmaz hale gelecek

22.07.2005

Pahada ağır, yükte hafif olduğu için gaspçıların hedefi olan cep telefonları, kap - kaç olaylarının artmasından sonra kontrol altına alınıyor. 13 Temmuz'da yürürlüğe giren yasaya göre cep telefonları kayıt altına alınıyor. Bundan sonra piyasada 'spot' adıyla satılan kaçak cep telefonlarını kullananların başı yasayla derde girecek. Buna göre cep telefonları kaçak olan kişiler bir defaya mahsus olarak 5 YTL karşılığında telefonlarını yasal hale getirebilecekler. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer 14 Aralık'ta başlayacak yeni dönemle ilgili şunları söyledi: 33 milyon abonenin IMEI(güvenlik) numaraları deşifre edilerek 12 milyon kadar cihazın kaçak olduğu saptandı, l Eylül'de 12 milyon kişiye hangi merkezlerde telefonlarını kayıt ettirebileceklerini gösteren SMS'ler yollanacak. Kaçak cihaz kullananlara 14 Aralık'a kadar telefonlarını kayıt ettirme hakkı tanınacak.

Fatura getirene sorun yok
    Kaçak cep telefonu sahipleri eğer fatura ile kendilerine gösterilen merkeze giderlerse ücret alınmadan telefonları kayıtlı hale getirilecek. Bu durumda faturayı kesen işletme hakkında hukuki süreç başlayacak. Eğer aboneler fatura getiremezse bir defaya mahsus 5 YTL ödeyerek kaçak telefonlarını kayıt altına alabilecekler. 14 Aralık tarihine kadar telefonlarını kayıtlı hale getirmeyenlerin cep telefonları kilitlenecek. Yeni yasanın 14 Aralık'a kadar kaçak cep telefonu satışlarını teşvik etmemesi için 14 Temmuz'dan sonra getirilen kaç telefonlara ağır cezalar var. Buna göre yetki belgesiz telefon getiren satıcılara 100 YTL' den 10 bin YTL'ye kadar para cezası verilebilecek. Yetki belgesiz bakım - onarım yapanlara ise ceza 50 günden 2 bin güne kadar adli para cezası uygulanabilecek.
    Cep telefonlarının güvenliği sağlayan IMEI numaralarını değiştirenlere de ağır ceza geliyor. Her telefonda bulunan ve 15 haneden oluşan özel güvenlik numarasını kanunsuz değiştirenler l ile 5 yıl arası hapis cezası ve 100 günden 5 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılabilecek.

Alıcıdan kimlik istenecek
    14 Aralık'tan sonra cep telefonu alacaklardan kimlik bilgilerini vermesi istenecek. Yanlış bildirimde bulunanlara para cezası verilecek. Cep telefonunun kim tarafından kime satıldığı net olacak. Ayrıca SİM kartı alınırken de satın alınan cep telefonunun faturası mutlaka sorulacak. Faturasız telefon kaçak telefon almak anlamına gelecek.

2'nci eller ambalaja...
    Yeni uygulamada 2. el cep telefonu satışlarına da düzenleme getiriliyor. Buna göre 2. el cihazlar ö/el ambalajda satılacak ve 6 aylık garanti belgesi olacak. Yetki belgesiz satış yapanlar ya da ambalajsız veya garanti belgesiz satış yapanlara 2. el tek bir cihaz için 100 YTLden 10 bin YTL'ye kadar para cezası verilebilecek.

Haber: Öge DEMİRKAN
    -----------------------------------------------------------------

Ortalığı geren Haber, Kaynak: VATAN GAZETESİ

Lütfen dikkatli okuyun bu haberde kullanıcı açısından ne riks var yukarıda forumlarda yazılanların bu haberden kaynaklandığını düşündüm ama ben okudum sadece satıcılarla ilgili sanırım birde siz arkadaşlar bir yorum yapın belki ben yanlış okumuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mto -- 23 Temmuz 2005, 11:33:08 >

• evet satıcılar bası belaya girecek gibi....ben telefonu 7 temmuzda aldım ancak sonra sorun olunca geri goturdum ve 1 hafta bekleyim bana yenisini verdiler.yani yeni telefon 14 temmuzdan sonra ancak elimde fatura var bu durumda bana o telefonu satan yer sorumlumu oluyor???
  • Faturayı veren kişiyi kovalıyacaklar, sen de ucret odemeden kayıt yaptıracaksın.
  • sakin fatura almadan spot/kacak tel almayın tabii bu seferde uyanık satıcılar fatura vermez ya oda ayrı bi mesele...
  • şimdi spot tel alsak kayıt yaptıramıozmu???? yardımmmmmm
  • geç kaldın son gün 12 temmuzdu
  • yaw bu sistem bozuk yaw duzgun çalıştıgı falan yok kafasına gore sallıyo garantili tele bile bulunamadı diyo 2 yıllık spotada bulunamadı diyo nder bea bu????
  • Arkadaşlar 5 tane telefon imeili sorgulattım ikisi garantili.

1-) 3 4 ay önce aldığım spot 6630 umu sorgulattırdım oda bulunamadı diyor.
    2-) 5 gün önce aldığım spot k750i yede bulunamadı diyor.
    3-) 2 sene önce Almanyadan gelen 3310 a da bulunamadı diyor
    4-) Geçen sene alınan garantili cx65 kayıtlı.
    5-) Geçen sene alınan garantili 2100 kayıtlı.

Eee yani diğer 6630 ve 3310 geçen sene alınmasına rağmen niye imeli bulunmuyor. Saçmalık bence. Temmuz 12 - 14 üne kadar olayı...
  • 12 temmuz olayı yalan..
    Tahminimce Boyle yaparak belki bu tarihten sora kacak alımları engelleriz diye dusunduler ama beceremediler.. Hepsinin kaydını yapmak zorundalar cunku her tele bulunamadı diyor..
  • arkadaşlar birde bu ceza olayı var diyolar forumda hani 12 temmuzdan sonra alanlara.Birde soyle dusunun ya ben hattımı kaybettiysem nolcak adam benim hattı takıtı kacak tele cezayı benmi yicem??Yada telefoncular bir sürü acık konturlu hat satıyo biliyosunuzdur.eee adam bu acık hatlardan birini kacak tele takarsa o hattın sahibi haybeye cezamı yicek??
  • arkadaşım benim tel spot ve bulunamadı diyo imei kontrol sitesinden ama benim elimde satış fişi var orda benim adım satıcının adı firma adı teli nimei nosu ve spot olduğu yazıyo napıcam ben bu fatura işe yarar mı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.