Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imei değişikliği dediğin gbii romunda oluyo.flash çıkartılıyo telden, boş olan yenisi takılıp yeniden yazılıyo
    ama bunu herkes yapamıyo bildiğim kadarıyla.ama fikir güzel.işler gibi geliyo.
  • Bu konu n zaman sonuclanacak anlamadim.Spot telefonlar elimizde patlayacak gibi gozukuyor.Umarim oyle olmaz.Bazi arkadaslarimizin dedigi gibi turk telekomikasyona herkezin sikayet maillerini atmasi bence cok mantikli geliyor.Magdur kalacaklarin sayisini sikayetleri goz onundebulunduracaklarini dusnumuyorum..
  • djenis gosterdigin duyarlılıktan dolayı tesekkur ederim... herkes arkadaslar... magdur duruma dustugunu dusunen ve uygulamada eksiklikler goren herkes mesaj atsın... sesinizi duyurun onlar sesinizi kesmeden...
  • arkadaşlar

telekoma uzun bir şikayet yazısı yazdım,gelen cevap her soruya verdikleri gibi formal... kime şikayet ve taleplerimizi ileteceğimiz bile meçhul...

yazı karakterinden dolayı kusura bakmayın bu telekomdan gelen mail ben de zor okudum.

Sayin Özdemir,
    2813 sayılı Telsiz Kanunu'nu degiştiren 5392 sayılı Kanun 13 Temmuz 2005 tarihinde yayınlanmış olup, GSM telefon cihazlarinin kullanımıyla ilgili olarak işletmecilerin ve kullanıcıların yükümlülüklerini ve kayıtsız cihazların kayıt altına alınmasıyla ilgili usul ve esasları belirleyen “Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik” 18 Ekim 2005 tarihli ve 25970 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Kanun ve Yönetmelik Kurumumuz web sayfasındahttp://www.tk.gov.tr/Duzenlemeler/Huk_Duz.htm adresinde yayınlanmaktadır.
    Bilgilerinizi rica ederim.

-----Özgün İleti-----
    Kimden: Bilgi Edinme
    Gönderilmiş: Pzt 24.10.2005 17:09
    Kime: Bilgi Edinme
    Bilgi:
    Konu: Yeni Bilgi Istegi

Cep telefonları için 13 Temmuz'un milat olduğunu yazılı ve görsel basından
    yeni yeni duymaktayız. TK tarafından 13 Temmuz öncesi bu
    bilgilendirilmenin yeterli şekilde yapılmadığı kanısındayım.

İstanbul Kadıköy'de,Doğubank'ta ve internet sitelerinde kaçak telefonların
    satışı halen yapılmakta olup haksız kazanç sağlanmakta iken yeterli
    bilgilendirme yapılmadığı için 13 Temmuz sonrası faturası olmadan
    yurtdışından telefon getirten ve yurtiçinden belirttiğim yerlerden telefon
    satınalan birinci kullanıcılar mağdur edilmiş olacaktır.

13 Temmuz'da yayınlanmasıyla yasalaşmış olması ve yasayı bilmemek mazeret
    olmasa da bu konuda yazılı ve görsel basında yeterli bilgilendirme
    zamanında yapılsaydı birincil kullanıcılar mağdur edilmemiş olacaktı.

Bu aşamada birincil kullanıcının mağduriyetin giderilmesi adına bir
    seferliğe mahsus olmak üzere çıkacak geçici bir af ile mevcut telefonların
    kayıt altına alınması sağlanabilir.

Saygılarımla

HAKAN ÖZDEMİR
    Elk.Müh.

• Bu yöntemle imei numarası değiştirildiğinde GSM operatörü yeni imei numarasınımı yoksa eski imei numarasınımı algılıyor. GSM operatörü yeni imei numarasını algılarsa işlem başarılı demektir. Yapacağımdan değilde bu işi merak ettim. Bu şekilde telefonun imei numarası kökünden değişiyormu yoksa başka bir işlem ile eski imei numarası gerimi geliyor. Bildiğim kadarı ile imei numarası telefonun rom' unda kayıtlı bunu kökten değiştirmek zor olsa gerek. Ayrıca bu şekilde imei' si değiştirilmiş olan telefonlar olurda herhangi bir durumda incelenirse usulsüz olduğu ortaya çıkar. Tavsiye etmiyorum kaş yaparken göz çıkarmayın.

aynen bnde arkadaşıma katılıyorum.. böyle birşey olmaz bnce olsada kesin operatörler çözer dawayı..
  • ares arkadasıma da gosterdigi sorumluluktan oturu tesekkur ederim... herkes bu hassasiyeti gosterse tk gormezden gelemez...
  • ben bu riske girmek istemediğim için k750 telefonumu sattım genpatech ten axess e peşin fiyatına 12 taksitle garantili (k750i) telefon aldım
  • selam arkadaşlar
    öncelikle ntv deki programa katılıp soruyu soran mimar mehmet engin ben oluyorum
    bu forumu okuyupta o zamanlar yaklaşık 1 ay önce 1 2 kere sorgulama yaptırmıştım
    kayıt dışı ve bulunamadı dedi

ben de bugün şöle bişey yaptım
    temmuz sonunda aldığım teli sorgulattım sonuç:bulunamadı
    2 sene önce spot aldığım teli sorgulattım sonuç:bulunamadı(bide kırmızı ile yazmışlar)

şimdi böyle şey olur mu hani 13 temmuzdan sonra alınanlar iptaldi arasında hiçbir fark yok

benim kendi yorumum bu kanun sonucu spot tel olayı biticek ya hani bari millete 13 temmuz diyelim ki hücum edip spot olayını patlatmasınlar
    die böle bişey yapıyolar.

• quote:

Orjinalden alıntı: lwarrior

evet arkadaşlar az öncehttp://www.ntvmsnbc.com/news/346226.asp adresindeki yazıyı okurken gözüme takıldı şu satırlar:

Mehmet Engin (Mimar): Programla birlikte internet üzerinden sorgulama yapıldığı zaman bazı telefonlara kayıt dışı, bazılarına ise bulunamadı deniyor. Bunlar arasında bir fark mı vardır? Neden böyle farklı cümlelerde karşılaşıyoruz?

Tayfun Acarer: Evet şu anda gsm telefonlarıyla ilgili konuşmadığımız fakat çok önemli olan bir başka kısım daha var. O da klonlanmış telefonlar. Yani bir telefonun imei numarası birden çok telefona aynı anda verilmiş. Bunlar işte kayıt dışı olarak ülkemize sokulan telefonlarda maliyetleri düşürmek amacıyla kullanılan bir yöntem. Bu imei numarası birden fazla telefona verilmişse yani kopyalanmışsa biz bu olaya klonlama diyoruz. Bunlarla ilgili de ciddi bir sorun var. Bu klonlanmış telefonlardaki imei numarasının silinip yeniden numara verilmesi gerekiyor. Yalnız bu olay görüldüğü kadar basit değil, sorumsuz da değil. Bu telefonların klonlanması işlemi yapılırken telefonların bir kısmı kullanım dışı da kalabilir teknik olarak. Yani bunun içindeki mirko işlemci silinebilir. İmei numarasını temizlersiniz ama telefon kullanılamaz hale gelebilir. Bu konuda da ciddi sorun var. Buna dikkat edilmesi gerekiyor.

ayrıca...

Celal Pir: Peki bu arada kayıt bulunamadı dendiği zaman mı klonlanmış olduğunu anlayacağız bunun yoksa

Tayfun Acarer: Büyük çoğunluğu kayıt bulunamadıların çoğunluğu klonlanmıştır.

benim telefonumda bulunamadı diyo...sizde durum ne????

• quote:

Orjinalden alıntı: mengint

selam arkadaşlar
    öncelikle ntv deki programa katılıp soruyu soran mimar mehmet engin ben oluyorum
    bu forumu okuyupta o zamanlar yaklaşık 1 ay önce 1 2 kere sorgulama yaptırmıştım
    kayıt dışı ve bulunamadı dedi

ben de bugün şöle bişey yaptım
    temmuz sonunda aldığım teli sorgulattım sonuç:bulunamadı
    2 sene önce spot aldığım teli sorgulattım sonuç:bulunamadı(bide kırmızı ile yazmışlar)

şimdi böyle şey olur mu hani 13 temmuzdan sonra alınanlar iptaldi arasında hiçbir fark yok

benim kendi yorumum bu kanun sonucu spot tel olayı biticek ya hani bari millete 13 temmuz diyelim ki hücum edip spot olayını patlatmasınlar
    die böle bişey yapıyolar.

İleriki günlerde göreceğiz böyle olup olmadığını.

• ne zaman , nereye ,nasıl kayıt yapılacağı belli oldu mu ?
  • BU gün bi telefoncuda 3230 gördüm ve fiyatını sordum. 500 dedi. spot mu dedim evet dedi. ben de 13 temmuz sonrası alınan spotlar kaydedilmicek deyince adam o iş 2007 ye ertelendi dedi . böyle bişey var mı acaba yoksa adam yalan mı söyledi (ticaret bu ya)
  • ihale henüz sonuçlanmadı...kayıt turkcell, telsim veya avea abone merkezlerine yapılacak....bugün ayın 22 si...13 aralıka kadar az gün kaldı....bu sürede 2 mesaj gidecekte..15 gün aradan sonra...kara gri beyaz liste oluşacakta....operatörler kanun dışı imei leri bloke edecekte......13 milyon insan koşturarak kayıt yaptıracaklarda.....falan filan....

kamu ihale kurumu ihaleyi onaylayınca duyuru yapılacak...
    muhtemelen gecikti her şey...planlanan olmadı...
    ayda iki defa çıkıp çıkıp beyanat veriyorlar...13 temmuzdan sonra almayın diye...
    .kendileri geciktik diyemiyorlarda ...bunun yerine korkutma yoluna gidiyorlar...
    şeffaf olamıyoruz...
    korku toplumu...evde korkuturlar....
    okulda korkuturlar....askerde korkuturlar..
    .işte korkuturlar..otobüsde korkuturlar...
    elini kolunu sallaya sallaya kanun dışı iş yapanlara bir şey olmaz..biz garibanlara ceza verirler...a

dalet anlayışı adaletsizce bence....film ve müzik korsan kitap vs işindede alana ceza veriyorlardı...üretene değilde....koyun gibisin kardeşim....koyun gibiyiz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinman -- 24 Ekim 2005, 21:51:09 >

• öyle böyle sonuçta ne oluyosa senin benim gibi garibana oluyor
    (hükümetimiz saolsun)
  • Arkadaşlar durum o ki bu madur duruma düşecek çok kişi var..Sırf benim çevremde 10-15 kişi biliyorum. Madem böyle bişey sözkonusu en iyisi ortak bir metinle "Telekominikasyon Kurumuna" başvurmak ve maduriyetimizi belirtmek.Burada özellikle maduriyetimizi diyorum çünkü gerçekten ben bu 13 temmuz olayını bilmiyordum ve bilseydim asla almazdım..Eğer bu şekilde bir başvuruda bulunupta sesimizi yükseltirsek belki bişeyler olur.Zaman azalıyo..Hem eğer bizim telefonlarmız kapanırsa olan yine bize olacak..Bize bu telefonları satanların yanına kar kalacak yaptıkları...
  • Peki arkadaşlar benim anlamadığım Spot ile Kaçak arasındaki farkı bana bir anlatabilirmisiniz sonuçta bende spot adıyla bir tel aldım ama spotmu kaçakmı nerden anlayacağım?
  • Bu yazıya ,imzamı koyarım.
    quote:

Orjinalden alıntı: cinman

ihale henüz sonuçlanmadı...kayıt turkcell, telsim veya avea abone merkezlerine yapılacak....bugün ayın 22 si...13 aralıka kadar az gün kaldı....bu sürede 2 mesaj gidecekte..15 gün aradan sonra...kara gri beyaz liste oluşacakta....operatörler kanun dışı imei leri bloke edecekte......13 milyon insan koşturarak kayıt yaptıracaklarda.....falan filan....

kamu ihale kurumu ihaleyi onaylayınca duyuru yapılacak...
    muhtemelen gecikti her şey...planlanan olmadı...
    ayda iki defa çıkıp çıkıp beyanat veriyorlar...13 temmuzdan sonra almayın diye...
    .kendileri geciktik diyemiyorlarda ...bunun yerine korkutma yoluna gidiyorlar...
    şeffaf olamıyoruz...
    korku toplumu...evde korkuturlar....
    okulda korkuturlar....askerde korkuturlar..
    .işte korkuturlar..otobüsde korkuturlar...
    elini kolunu sallaya sallaya kanun dışı iş yapanlara bir şey olmaz..biz garibanlara ceza verirler...a

dalet anlayışı adaletsizce bence....film ve müzik korsan kitap vs işindede alana ceza veriyorlardı...üretene değilde....koyun gibisin kardeşim....koyun gibiyiz....

• DÜNYANIN EN TUHAF MAHLUKU

Akrep gibisin kardeşim,
    korkak bir karanlık içindesin akrep gibi.
    Serçe gibisin kardeşim,
    serçenin telaşı içindesin.
    Midye gibisin kardeşim,
    midye gibi kapalı, rahat.
    Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim.
    Bir değil,
    beş değil,
    yüz milyonlarlasın maalesef.
    Koyun gibisin kardeşim,
    gocuklu celep kaldırınca sopasını
    sürüye katılıverirsin hemen
    ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.
    Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,
    hani şu derya içre olup
    deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.
    Ve bu dünyada, bu zulüm
    senin sayende.
    Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer
    ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
    kabahat senin,
    — demeğe de dilim varmıyor ama —
    kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!
    1947

nazım hikmet ran

• quote:

Orjinalden alıntı: tekilhan

Peki arkadaşlar benim anlamadığım Spot ile Kaçak arasındaki farkı bana bir anlatabilirmisiniz sonuçta bende spot adıyla bir tel aldım ama spotmu kaçakmı nerden anlayacağım?

benim bildiğim kaçakla spot aynı şey. Spot biraz daha kibar sadece...
  • ya arkadaşlar telefona format atmak telefona zarar verirmi telefona virüs girdi yaaa yardımcı olurmusunuz arkadaşlar tamirci sonuçlarına katlanırsan yaparım diyo f_gokcek@mynet.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadrolu_psikopat -- 25 Ekim 2005, 16:05:27 >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.