Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anayasamıza göre devletin vatandaşlarına karşı kusursuz olması gerekir..misal yolda giderken asfalt da ki bir hatadan dolayı kaza yapar ve zarar görürseniz devlet size tazminat öder çünkü o yolu düzgün yapmamıştır..devletin yolu kusursuz yapması gerekir...yine aynı şekilde kanunlarımıza bakaca olursak kaçakcılık ciddi bir suç ve tüm kolluk kuvvetleri kaçakcılık karşısında ihbarda ve tedbirde bulunmakla görevli..
    evet demek istediğimi şimdiden anladınız.....devlet eğer kaçak telefonu önleyemiyorsa : hatalıdır..
    .birey olarak , vicdanımızı kullanarak, vergi eksikliği olur düşüncesi ile kaçak almamalıyız.bu felsefe olarak doğru ama pratikte yanlış..
    çünkü : devlet binlerce gümrük muhafaza memuru , on binlerce polisi ve sınırdaki pek çok güvenlik görevlisi ile kaçak girişi önlemiyorsa ---dikkat edin önleyemiyorsa değil----bizim her zaman vicdanımızdan yana olmamız gerekmiyor...
    bazı arkadaşlar vatansever ve milliyetçi duygular ile ---ki hak veriyorum kendilerine----"kaçak almayın " "devletimize vergi gelsin " "kaçakçılık yapanların terör ile bağlantılı olanlarıda var " diye düşünüyorlar.doğru söylüyorlar.
    ama bizde etden tırnaktan birer insanız..her zaman mükemmel olamayız.bazı hatalar yapabiliriz..yeni çıkan nefsimize direk saldıran harika ötesi teknolojik aletleri elimizdeki ücret az olduğu için faturasız alabilriiz....
    ayrıca cep telefonu için yasa var çünkü imei var.peki kaçak notebook fotoğraf makinesi vs gibi cihazlar ne olacak..şimdi bizi imei ile korkuttu diyelim..yarın diğer elektronik cihazları nazıl engelleyeceksin..gümrükleri ve sınırları düzeltmedikçe yapılan her uygulama gerçekten uzak duruyor maalesef..işte kanun.işte beyanatlar..ama tarih olmuş 27 ekim..hala ortada uygulama yok..
    nasıl ki devlet olarak hükümet edenler ülkeyi düzgün yönetemeyip çalıp çaldırıyor ve bu açığı bizden cep telefonlarına %34 konuşmalarımıza ise %47 vergi alarak karşılıyorsa bizde bunun bir parçası olmak istemeyebiliriz.......
    bu kadar vergi almak zulumdür....ve tüm felsefelerde şu gerçektir : zalime itaat edilmez !

• benim anlamadığım olay şu bir allahın kulu yani memuru vergi adamı zabıta filan falan doğubanka gidipte sormuyormu bu telefonu nereden aldın diye 5 yaşındaki çocuğa sorsan kaçak telefon nereden alınır diye doğubank der eminim nasıl bişi bu ben anlamıyorum hiç denetleme yokmu ayrıca 13 milyon telefon kaçakmış bunlar şebeke hizmeti alamıyacak peki sonra gsm şirketleri zarar etmiyecekmi 13 milyon kişinin servisini kapattığınızı düşününtrilyonlarca zarar olmayacakmı devlet kaş yapayım derken göz çıkaracak haberi yok bu işten gelirleri 160-170 milyon dolar olacakmış konuşulmayan faturaların vergi kaybı ne olacak peki milyarlarca dolar olmasın sonra o parayı da az konuşma vergisi adı altında geri isterlerse şaşırmam şimdiye kadar öle yada böle satılmış olan telefonların kapatılması çok aptalca bir durumhem bu milli servet be 13 milyon telefon 100 milyondan saysan telefonları 200 milyon dolar eder valla

• Bence çok dogru diyorsun kardeş eger telim kapanacak olursa daha telefon kullanmam zaten işyerinden dışarı dogru duzgun cıkmıyorum ulasan ordan ulaşsın
    CEP TELEFONUMU ASLA
    quote:

Orjinalden alıntı: kadirartun

benim anlamadığım olay şu bir allahın kulu yani memuru vergi adamı zabıta filan falan doğubanka gidipte sormuyormu bu telefonu nereden aldın diye 5 yaşındaki çocuğa sorsan kaçak telefon nereden alınır diye doğubank der eminim nasıl bişi bu ben anlamıyorum hiç denetleme yokmu ayrıca 13 milyon telefon kaçakmış bunlar şebeke hizmeti alamıyacak peki sonra gsm şirketleri zarar etmiyecekmi 13 milyon kişinin servisini kapattığınızı düşününtrilyonlarca zarar olmayacakmı devlet kaş yapayım derken göz çıkaracak haberi yok bu işten gelirleri 160-170 milyon dolar olacakmış konuşulmayan faturaların vergi kaybı ne olacak peki milyarlarca dolar olmasın sonra o parayı da az konuşma vergisi adı altında geri isterlerse şaşırmam şimdiye kadar öle yada böle satılmış olan telefonların kapatılması çok aptalca bir durumhem bu milli servet be 13 milyon telefon 100 milyondan saysan telefonları 200 milyon dolar eder valla

• arkadaşlar bazı forumlarda birileri ben kayıt ettirdim falan diyor, doğru mu kayıt olayı başladı mı _?
  • Bu kayıt olayını iç rahatlığıyla seyrediyorum. Devleti zarara uğratıp, yasa dışı birçok işin yanında bide kaçak elektronik eşya sokan kaçakçı, bu eşyayı da bile bile 15o milyon az vermek için gidip alan tüketici, bu riske hazırlıklı olmalı.
    Yani, bu malların oyuncak falan adı altında kaçak girdiğini dünya alem biliyor mu? Biliyor.....
    Arkadaşım o kaçak aldığın telefonu bile bile çöpe atacakmısın? Atacaksın....
    En iyisi kanuni yaşayıp, bilmeden kara para aklayıcılarına, ve bir sürü pislik işler çeviren, sonunda faturayı da vatandaşa çıkartan karanlık insanlardan uzak durmak. Böylece, bir süre sonra benzindeki %200, telefonlardaki inanılmaz vergiler insin.

Herkes biliyor ki, vergiler kaçtıkça, alabilinen vergiler artacak........
    Sorumlu olun ve kaçaktan uzak durun.....
  • invester vergi konusunda soylediklerine katılıyorum.. ama bu formda insanların isyan ettikleri vergi alınması degil.. .bu yeni uygulamanın yetersiz altyapıda insanlara dayatılması.. yani yeterli bilgilendirme yapılmadan, yasa tarafından suc islendigi one surulen bu spot satıslarının yapıldıgı yerler kapatılmadan..yurt dısından girerken yasada olmasına ragmen havaalanlarında kayıt merkezleri kurmadan.... yani faturayi direkt konudan haberi olmayan hatta ve hatta telefonunun kacak olup olmadıgını dahi bilmeyen masum insanlara bu isin gunahını ve cefasını yukleyerek yapılması insanların isyan ettigi olay... bu idam edelim de ibret olsun mantığı... sen devletsen ve engelleyemiyorsan kacagı bu senin sucun, nihai alıcının degil.. cunku o nihai alıcının hangi kosullarda (spot olup olmadıgını bilmeyerek ya da bilerek) bu telefonları satın aldıgını bilemezsin.. eger sen kapatırsan bu satısların yapıldıgı yerleri ve kontrol edersen bu kacak olayını zaten bitirirsin.. ama senin yaptıgın kardesim sorumluluktan kacmak, yapamayacagını biliyorsun cunku, cunku türkiye sistem ulkesi degil kim borusunu ottururse... rezalet....

• bende dün telekominikasyon kurumunu aradım adamlar çok net bir şekilde 13 temmuz sonrası cepleri kesin bir dille kapatılacağını söyledi
  • ARKADAŞLAR KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI DİYENLER VAR ? HATTA YAPTIRDIM DİYENLER VAR DOĞRU MU ?
  • arkadaşım henüz hiç kimse yayıt yaptırmadı hala ihale sonucu bekleniyor ondan sonra mesaj geleceğiini söylüyorlar hala net bir cevap yok
  • bu konu artık kabak tadı verdi yetkililer ortaya bişey attı ve geri çekildi şimdi kafası karışan tüketici bir oraya bir buraya koşuyor bilgi alabilmek için yetkili makamlara sorduğumuzda biz bile daha net birşey bilmiyoruz diyor e size soruyorum siz net birşey bilmiyorsanız biz ne yapalım eminim verdikleri tarihe az bir zaman kala durum netlik kazanacak ve abone merkezlerinde kuyruklar oluşacak biz türk halkı olarak kuyruktan hiç kurtulamayacakmıyız ve geri adımı onlar atacak
  • Telekomünikasyon yetkilisinden forumun üyesine bin tane insan konuşuyor ama ortada bitek somut bişey yok.. ne kadar ilginç
  • ben mu mevzu yüzünden 2 gün önce 6630 telefonumu satmak zorunda kaldım.çünkütelefonum 12 temmuzdan sonra alındı.Lanet olsun böyle memleketin idarecilerine.mevzu benim 100 200 milyonum değil ama damlaya damlaya göl olur.benim gibi en az 28 milyon kullanıcının yarısı madur.Adamlar ne koparsak kardır düşüncesindeler.yukardaki mailin aynısıda bana geldi.
  • gidip kendinize faturalı telefon alsanız da bu işlerle kafanızı yormasanız
  • eee daha kimseye mesaj gelmedi mi??? 15 gün dolmak üzere. alla alla ne olcak bu işin sonu???
  • bu sistem TÜRKİYE de işlemez....13 Temmuzdan bugüne birşey olmadıysa bundan sonrda birşey olmaaazzzz
  • BU HÜKÜMETİN BEYNİ BU KADAR İŞTE.
    bİR UYGULAMAYI BU KADAR MI REZİL HALE GETİREBİLİRLER YAAA. HER ZAMAN Kİ GİBİ VATANDAŞ MAĞDUR. HÜKÜMETLE NE ALAKASI VAR DEMEYİN SAKIN.
    BALIK BAŞTAN KOKAR.
    SEÇİM VAKTİ BUNLARI DA DEĞERLENDİRMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM...
  • hükümet ile ne alakası var..kamu ihale yasası 6 yıllık bir yasa..ve kamu ihale yasasına uymadan hiç bir şey yapamzsın...her ne kadar benimde hoşuma gitmesede kaçak cep telefonu kanunu çıkarmak iyi bir düşünce ve daha önce kimse yasa çıkaramamıştı...sanatçıları koruyan korsan yasasını da bu hükümet çıkardı...yolda yürürken polis seni artık durduramaz vede arayamaz..hatta kimlik bile soramaz..bu kanunlarıda bu hükümet çıkardı..telekoma , başbakanlığa , kamu ihale kurumuna mail atıp anında cevap alabildiğimiz bilgi edinme yasasını da bu hükümet çıkardı...başka nedenler olabilir oy vermemek için ama dostum bunlar olamaz...adsl yi yaygınlaştıran hızlandıran ve e-devlet projesini uygulayan da bu hükümettir...artık her şey web den yapılabiliyor...ve temeli sağlam atıldı....ama diğer dış politika iç politika konularında ne derece başarılı o konu tartışmalı işte...o konularda haklı olabilirsin...sağlıcakla ve sağduyulu kal

• quote:

Orjinalden alıntı: bekir__

BU HÜKÜMETİN BEYNİ BU KADAR İŞTE.
    bİR UYGULAMAYI BU KADAR MI REZİL HALE GETİREBİLİRLER YAAA. HER ZAMAN Kİ GİBİ VATANDAŞ MAĞDUR. HÜKÜMETLE NE ALAKASI VAR DEMEYİN SAKIN.
    BALIK BAŞTAN KOKAR.
    SEÇİM VAKTİ BUNLARI DA DEĞERLENDİRMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM...

konunun hükümetle ne alakası var arkadaşım anlamadım..siyasi içerikli bir tarafa çekmeyelim konuyu..
  • Yabancı bir ülkede kısa süreliğine yaşamak isterdim. Onlar işlerini nasıl yürütüyorlar diye öğrenmek için. Bizim gibi bütün işleri plansız programsızmı acaba? Onlarda bizim gibi resmi kurumlara işi düşünce işkenceye maruz kalıyorlarmı, yüzlerine bile bakılmıyormu? Acaba siyasiler bir telden resmi kurumlar ayrı bir teldenmi çalıyor. Onlarda insana değer verme var, vatandaşını rahat ettirme var. Bizde durum nasıl? Adamlar bir yasa çıkarıyor suçlular değil vatandaş mağdur duruma düşüyor, cezalandırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı zorla bağış almak yok diyor, iş uygulamaya geldiğinde kayıt parası vermezsen veya az verirsen adamlar ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor. Buna benzer olaylar çok. Söz konusu yasaya gelince ne acıdırki suçlular değil vatandaş mağdur duruma düştü. Gördüğüm kadarıyla kaçakçılara karşı hiç bir önlem alınmıyor. Bir Doğubank' ın hakkından gelemiyorlar. Vatandaşa gelince telefonunu görüşmeye kapatacağım diyorlar. Vallahi içim karardı yazarken ama durum bu. Arkadaşlar bu arada kendimizide sorgulamamız gerekir. Resmi kurumlara bahane bulup duruyoruz ama orada çalışanlarda bizim gibi vatandaşlar. Dün postaneye gittim memura birşeyler soruyorum adam kafasını kaldırıp bakmıyor bile. Demem o ki bu olumsuzluklardan devlet ve hükümet kadar bizlerde sorumluyuz. Bizlerde vatandaş olarak mesleğimizi en iyi şekilde yapmalıyız, devlete karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Hakkımızıda sonuna kadar aramalıyız.

• Kayıt dışı telefon için son tarih
    Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, kayıt dışı telefonların 13 Aralık 2005 tarihinden itibaren hizmet alamayacağını ve kullanım dışı kalacağını söyledi.
    29 Ekim 2005 20:07

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, Telekomünikasyon Kurumu ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından, Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda, "Kayıp, kaçak, çalıntı telefonlarla ilgili düzenlemeler ve baz istasyonları" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yayla, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Haluk Bülbül, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Rasim Güler, okul müdürleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlar katıldı.

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, yaptığı konuşmada, ticaret erbabını çok yakından ilgilendiren elektronik imza konusundaki çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Acarer, "Bu imza ıslak imza olarak bildiğimiz, imzanın yerini bilgisayar ortamında alan bir imzadır. 2006 yılında mobil telefonlar hakkında Ulaştırma Bakanlığımız'ın belirlediği politika doğrultusunda, mobil sistemde görüntü de devreye verilecek. Kayıt dışı telefonlar 13 Aralık 2005 tarihinden itibaren işletmecilerden hizmet alamayacak ve kullanım dışı bırakılacaktır" dedi.

Telekomünikasyon Kurumu Kurul Üyesi Hüseyin Edis de, ülke genelinde 41 milyon telefonun bulunduğunu, bunun 19 milyonunun kayıtlı olduğunu vurgulayarak, "22 milyon telefon kayıt dışı" diye konuştu.

Mynet

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.