Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani ne demek oluyor....12 milyon kayıtsız var deniyordu 22 milyon olduğunu itiraf ettiler...ya 10 milyon cep kapanacak...yada tüm telefonlar kayıt edilecek...çok ilginç....%55 telefon vergisiz...ne ilginç....siz ce de öyle değil mi ?
  • Günde 27 bin kişi ‘cep’leniyor

Çiğdem TOKER Yelda ATAÇ

Maliye Bakanlığı’nın TBMM’ye sunduğu Yıllık Ekonomik Rapor’daki veriler, bu yılın ilk 7 aylık döneminde günde 27 bin 114 kişinin GSM abonesi olduğunu ortaya koydu. Rapora göre, temmuz ayında cep telefonu abone sayısı 40.4 milyona yükseldi. Yıl sonunda bu rakamın 42.7 milyonu aşacağı hesaplandı. Bu yılın ilk yedi ayında, her gün 27 bin 114 kişi cep telefonu abonesi oldu. Bu yılın sonunda faturalı ve faturasız toplam cep telefonu abone sayısının 42 milyon 730 bin kişiye ulaşması bekleniyor.

Geçen yılın sonunda 34 milyon 707 bin kişi olan GSM abonesi sayısı, bu yılın ilk yedi ayında yaklaşık 5 milyon 694 bin kişilik artış gösterdi. Böylece, GSM cep telefonu abone sayısı bir yılda yaklaşık 8 milyon kişi artmış olacak.

8.9 MİLYONU FATURALI:

Maliye Bakanlığı’nca TBMM’ye sunulan Yıllık Ekonomik Rapor-2005’de yer alan son verilere göre, temmuz ayında cep telefonu abonesi sayısı 40 milyon 401 bine yükseldi. Cep telefonunda faturalı abone sayısı 8 milyon 912 binken, faturasız GSM hattı sayısı ise 31 milyon 489 bine ulaştı. Yıl sonunda 42 milyon 730 bin kişiye ulaşacağı tahmin edilen GSM abonelerinin 32 milyon 900 bininin faturasız, 9 milyon 830 bininin ise faturalı hat kullanması bekleniyor.

ÜÇ YILDA 19 MİLYON ABONE:

Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü verilerine göre, cep telefonu abone sayısı son üç yılda 19 milyon kişi arttı. Bu yılın sonunda 43 milyon kişiye yaklaşacak olan GSM abone sayısı, 2002 yılı sonunda 23 milyon 323 bin kişiydi. 2004 yılı sonunda 34 milyon 707 bin olan cep telefonu abone sayısı, bir önceki yıla göre yaklaşık 7 milyon kişilik bir artış göstermişti.

• Sabit telefonda tek numara dönemi
    GSM'de tek numara dönemine hazırlanan Telekomünikasyon Kurumu, bir adım daha attı. Sabit telefon aboneleri numara değiştirmekten kurtuluyor. Ahmet Kıvanç'ın haberi.
    30 Ekim 2005 08:44

Tasarı yasalaştığında, aboneler numara değişmeden adreslerini değiştirebilecek.

Hizmet aldığı GSM şirketini değiştiren cep telefonu abonelerini, numara değiştirme zorunluluğundan kurtarmaya hazırlanan Telekomünikasyon Kurumu (TK) aynı olanağı sabit telefon abonelerine de sağlayacak. Meclis'e sunulan Elektronik Haberleşme Kanunu Tasarısı'ndaki düzenlemeye göre, TK, sabit telefon hizmeti sunan şirketlere 'adres taşınabilirliği' veya 'hizmet taşınabilirliği' sunma yükümlülüğü getirebilecek.

Telekomünikasyon Kurumu bu yükümlülüğe ilişkin usul ve esasları, işletmecilerin görüşünü alarak belirleyecek. Adres taşınabilirliği, abonenin numarasını değiştirmeden bulunduğu adresi değiştirebilmesine, hizmet taşınabilirliği ise yine numarayı değiştirmeden, aldığı hizmet türünü değiştirmesine olanak sağlayacak.
    Mevcut uygulamada Türk Telekom, talep olduğu takdirde, aynı santral bölgesinde bir yerden başka yere taşınan abonelerin numaralarını korumalarına olanak sağlayabiliyor. Ancak, aynı şehirde bulunmakla birlikte farklı bir santral bölgesine taşınan abonelerin numarası da değişiyor.

Getirilecek düzenlemeyle, farklı santral bölgelerine taşınıldığında da aynı numaranın kullanımı mümkün olacak. Böylece, hep aynı şehirde yaşayan bir kişi ömür boyu aynı sabit telefon numarasını kullanabilecek.

Teknoloji takip edilecek

Kullanılan sabit telefon hattının görüntülü telefon veya teknolojide yaşanacak gelişmelere göre başka bir hizmete dönüştürülmesi durumunda da numara değiştirilmeyecek. Düzenlemenin şu an tek muhatabı Türk Telekom. Ancak, sabit telefonlarda tekel kalktığı için, yurtiçi telefon görüşmelerinde hizmet vermek üzere yeni şirketler devreye girdiğinde de, hizmet aldığı şirketi değiştirecek aboneler numaralarını değiştirmek zorunda kalmayacaklar.

Tek numara uygulaması çerçevesinde hizmet aldıkları GSM operatörlerini değiştirenler telefon numaralarını değiştirme zorunluluğundan kurtulmuş olacaklar.

Telefon şirketleri, sabit numara kullanımına ilişkin gerekli altyapı yatırımlarını gerçekleştirmekle yükümlü olacaklar. Hem sabit telefon, hem de GSM aboneleriyle ilgili tek numara uygulamasının başlayabilmesi için öncelikle Meclis gündemindeki tasarının yasalaşması gerekiyor. Dolayısıyla uygulamanın en erken 2006 yılı ortalarında başlaması bekleniyor.

Tayfun Acarer'in başkanı olduğu Telekomünikasyon Kurumu (TK) bünyesinde üç yıl önce oluşturulan çalışma grubunun konuyla ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor. Türkiye çapındaki numaralandırma planını yapan çalışma grubu, numaraların taşınabilirliği konusunda dünyadaki uygulamaları da araştırıyor. (Radikal)

• benim anladığımda şu(eğer yanlışsa düzeltin)
    12 ya da 14temmuz sonrası spot tel. alan birinin telinin kapanmaması için teli aldığı yerden bi fatura sahibi olması gerekiyo kayıt yaptırırkjen ücret ödememesi için,ama tel aldığı yerden herhangi bi fatura,belge vs almadıysa telinin kapanmaması için 31 ekime(yarına) kadar 5 ytl karşılığı ptt den kaydını yaptırması gerekiyo.DOĞRUMUDUR?
  • doğru değil...ptt ile alakası yok..telekom ve telekomunikasyon ayrı kurumlar....söylendiğine göre faturasız 13 temmuz sonrası alınanların hepsi kullanılamayacak....5 ytl versende...ona göre düşün
  • peki ben naapcam şimdi? 2 hafta önce otele gelen bi ingiliz müşteriden tel.aldım.imei nosuna baktım BULUNAMADI diyo.yani tel elimde mi patladı?
  • kanun ve tüm açıklamalar senin telefonu kullanamayacağın yönünde...ama henüz hiç bir şey belli değil...ya hemen elinden çıkar...yada sabırla bekle...çünkü önce 12 milyon kayıtsız var kayıt edilecek deniyordu...ama dün samsun bafra da açıklama yaptılar : " 22 milyon kayıtsız cep telefonu var diye...
    10 milyon adet ne olacak şimdi...

bence ---"benim şahsi fikrim" : telekomunikasyon kurumu operatörlere soruyor kaç aboneniz var :diyorlarki 41 milyon: sonra telekomunikasyon kurumu hesap yapıyor.
    .benden kayıt için logo alan 18 milyon kişi var ...
    demek ki geri kalanı kayıtsız..
    daha öncede en son mart 2005 de hesap yapmışlardı..o zaman ki abone sayısı hesabı falan 12 milyon kayıtsız teleofn var deniyordu

.ve yine bir sayı hatası yapıyor olabilir : 41 milyon abone var ama birden fazla sim kartı olup tek bir gsm aleti olan var....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinman -- 30 Ekim 2005, 20:25:08 >

• ya tamamiyle saçmalık.10 milyon kişinin telefonunu kullanamaması ne demek? hırsızlığın önüne geçmek bu şekilde çok zor adam yine çalar bi cameralı tel. adece kamerası için kullanır en azından.şahsen öle bişi olursa bende öle yapcam ve gerekli programları yükleyip web cam foto camera falan filan için kullanırım.bi tane de a 1018 alırım telefon etmek ve sms atmak için ohhhh.yaşın yanında kuruda yanmaz,yanmamalı!!!

• Amacın hırsızlık ve gaspın önüne geçmek olduğu iddası tamamen bir saçmalık.. Ona bakarsanız araba çalan hırsızların da bu düşünceyle hırsızlığı bırakması gerekir, ya da hiç yapmamaış olması gerekir... Adam arabayı çalıyor sonra ya change yapılıyor ya da araba parçalanarak yedek parça olarak dağıtılıyor... Şimdi aynı şey telefonlar için de geçerli.. mademki adam çaldığı haliyle satamayacak, ya imei numarasını değiştirecekler (arabalardaki change olayı gibi) ya da parçalayıp yedek parça niyetine tamircilere satacaklar... Sonuçta adamlar bir şekilde düzenlerini kuracaklar yine...
  • arkadaslar yurt dısından yurt dısı faturalı telefonda mı gelse kapanacak.SAYGILAR
  • hayır arkadaşım yurt dışından fatura bir telefon getirmenin hiç bir problemi yok..!ama bunun bir çözüme ulaştırılması lazım artık bugün ayın 1oldu hala bir ses soluk yok hem 12 temmuzda kanun çıkartmaya kalkıyolar anca 18 ekimde çıkıyor hemde 2 hafta içinde msj yollıcaz diolar şurda kaldı 5 gün bune rezilliktir ya hep biz tüketici mağdur oluyo.çünkü bizi gerektiği kadar bilgilendirmiyolar bence büyük ihtimalle yönetmeliği değiştiricekler arkadaşlar yoksa 22 milyon cep telefonu kullanıcısı kazan kaldırıcak..!
  • sagol arkadas
  • Kemal abinin icatları işte. Ulan burada ciddi bir kitle var bunları nası lçarparım diye düşünerek yapılmış bir uygulama. Benim düşüncem 13-Temmuzdan sonra alınan telefonlara 5 YTL değilde belki telefon bedelini KDV tutarı kadar bir parayı ceza olarak ödeterek geçirme işlemini bitirecekler.
  • arkadaslar peki mesaj gelen varmı aramızda hic?
  • İmei numarasını değiştirebilen bir program veya bir cihaz varsa ki var olduğu belli bu usulsüzlüğü tespit edebilen cihaz veya programlarda vardır. Telekom' da bu usulsüzlüğü tespit etmiş zaten. O nedenle bu tür işlere girip sistemi karıştırmanın bir anlamı yok. Emin değilim ama imei numarasını değiştirmenin ağır cezası var diye duymuştum. Tabi bu işi yapanı bulabilirlermi bilmiyorum. Dostça bir uyarı, nasihat etmek haddime düşmez.
  • Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmekte fayda var;İMEİ değiştirme işlemi var ve gerçekte oluyor.Yanlız bu garantili olmayan bi işlem..Telefonunuzun flashı üzerinde yapılan bi işlem ve flashın yanma olasılığı var.Elbette evde filan yapılacak bi işlem değil.Bilen birileri yapabilir..Acaba bu İMEİ değişikliğine filan bulaşmadan ellerimizdeki telefonları çıkarmaya başlasak mı yoksa bekleyip bizim için bi af filan çıkmaını mı beklesek?Açıkcası ben aldığım telefonun vergisini ödemeye bile razıyım bu saatten sonra ve bana öyle geliyo ki bu tarz bi işlemle meseleyi kapatabilirler..
  • IMEI numarasını değiştirdiniz diyelim,zannediyormusunuzki telefonunuzun tek kimliği IMEI numarası???

Bence böyle yasadışı işlerle uğraşmayın,başınıza iş almayın derim 50 - 100 YTL için,bütün dünya bu işi yapamazmıydı?Spot telefon getirenlerin kıyakçısı niye olalım?
    Bu işin doğrusu garantili,doğru ithalat yapan faturasını kime keserse onun malını almaktır.
    Paralel ithalat yapanlarda dikkat edin derim.
    Her garantili faturalı doğru düzgün ithalat yapmıyor bilginize...
    Aldığınız faturada IMEI numarası yazıyormu?
    quote:

Orjinalden alıntı: lwarrior

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmekte fayda var;İMEİ değiştirme işlemi var ve gerçekte oluyor.Yanlız bu garantili olmayan bi işlem..Telefonunuzun flashı üzerinde yapılan bi işlem ve flashın yanma olasılığı var.Elbette evde filan yapılacak bi işlem değil.Bilen birileri yapabilir..Acaba bu İMEİ değişikliğine filan bulaşmadan ellerimizdeki telefonları çıkarmaya başlasak mı yoksa bekleyip bizim için bi af filan çıkmaını mı beklesek?Açıkcası ben aldığım telefonun vergisini ödemeye bile razıyım bu saatten sonra ve bana öyle geliyo ki bu tarz bi işlemle meseleyi kapatabilirler..

• yaw biriniz bana yardımcı olun ben nerden yapcaz tel. sorgulamasını alüüü
  • Kimseye güvenmeyin beklemeden gidin kaydınızı yaptırın derim
  • bana hala msj gelmedi

çoğu kişiye gelmiş
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.