Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar olayı duyunda gülün şu DEVLETİN HALİNE!Bugün Ankaradan 2.el spot olduğunu öğrendiğim teli sabah bir dükkana götürdüm!Adam 240 dedi garantili olsa 250-260'a alırdım dedi!Ondan sonra o dükkanda bulunan telefonlara baktım 6680'e 850 dedi!Ondan sonra 2 veya 3 dükkan altındaki yere gittim 800 dedi telefona sonra akşam tekrar 800'lük yere gittim kaça olur diye 12 ay taksitli 915'e geliyor dedi çıktık dükkandan 850'lik yere sordum adam 895'e olur dedi trafik sıkışıklığı derken herif hem faturanın kdv'sini fazla yazmış telefon 925'e geldi!
    Esas gırgır şimdi başlıyor eve geldim telefon iyi garantili diye imei'sine baktım ki oda ne BULUNAMADI diye yazdı!Kutunun üstünde TELEKOMİNİKASYON KURUMUNUN VERDİĞİ BANDROL VARDI HEMDE!Üçkağıtçı devlet mi yoksa Satıcı mı anlayamadım!
    Adam bide benim kartı telefona taktı inşallah bloke olmaz kart ama uyanıklık ettim 5 dk sonra kartı çıkardım!Ama yarın adama neler yapıcam neler!!!...

• Adamı telekominikasyon kurumuna şikayet edicem ayrıca!!!Benim kanaatimce 14 temmuz mu neyse o tarihten itibaren öncesi veya sonrası farketmez arkadaşlar spot kullanmayın satın kurtulmaya bakın ben karar verdim 1 ocaktan önce CEP TELEFONU almam ne olur ne olmaz sistem otursun daha iyi hemde modeller sürekli değişiyor ayrıca!...
  • Önce imei numarasını sorgulatın problem yoksa satın alın. Sonradan telefonu kayıt ettirmek işkence olabilir.
  • benimkinde bulunamadı yazdı
  • Aldığın yere götür belki değiştirir. Böyle durumlarda satıcının ürünü değiştirme zorunluluğu varmı bilmiyorum. Malum ''tüketici hakları'' nı çoğunluğumuz bilmiyoruz veya ilgilenmiyoruz. Faturada imei numarasının yazılmış olmasına ve bunun telefonun imei numarası ile aynı olmasına dikkat edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 6 Kasım 2005, 1:04:58 >
  • Bugün gittik sorun olmaz diyor fakat içinden ne garanti belgesi çıktı nede birşey 0312 5505340 nolu telefondan arıntılı bilgi alıcam yarın
    Beyler bu arada adam 1 nisandan itibaren Nokia telefonlara bütün servisler bakacak şeklinde bir açıklaması oldu doğrumu acaba!...
  • Arkadaşlar sonunda bir çözüm yolu buldum Nokia'nın müşteri hizmetlerinden mesela imei numarasını verdim telefonun ne kaydı var nede garantisi!ürünün üzerindeki bandrol sahte sanırım!!!
    Arkadaşlar olay şu:
    1)Sıfır cep telefonu aldığınızda içinden ithalatçısının verdiği garanti belgesinin olup olmadığına bakın yoksa almayın o ürün spot fatura falan hikaye Nokia telefonuma garanti vermiyor mesela
    2)Kullanma klavuzları ve kitapçıklarını kontrol edin!Çünkü banimkindeki fotokopi bariz belli bu telefon şirketleri Milyar dolarlık şirketler 3,5 milyon dolar için fotokopi klavuz vermezler dergi kalitesinde kağıda basarlar bunu müşteri memnuniyeti durumları
    3)Bandrollere inanmayın aynı bandrolleri telekomünikasyon kurumu başka ürünlerde kullanıyor olabilir adam o etiketi GSM aletine takabilir.
    4)http://www.tk.gov.tr/tds/link.html/Gsm-Tuketici.htm bu adresi herkes incelesin derim(GSM Telefon Cihazı Temin Edecek Tüketicilerin Dikkat Edecekleri Hususlar)
    5)Cihazı alırken satıcının bankaya ödediği komisyon vardır.(bu taksitteki vade farkından farklıdır dikkat!!!)komisyondan bunu size yansıtması suçtur yansıtırsa şikayetçi olun hakkınızı savunun çekinmeyin!!!
    6)Kvk mvk hikaye bu şirketlere tahminimce ceza gelebilir çünkü sistemi tam olarak kurmadıkları belli!Çünkü kanunlara aykırı şekilde satış yapıyorlar.(4'deki internet adresine bakın)
    7)İmei nosuna bakın bulunamadıysa mutlaka kaçak alternatifi yok kaydı yapılmamış falan hikaye kayıt gümrükte yapılır sonradan kayıt olmaz buda hikalelerden biri kanmayın öyle olsa 22 milyon kaçak olmaz zaten 3 milyon olurdu
    8)Kaçaklar ucuz pahalı farketmez yapıyorlar ucuzunda kaçagını gördüm!

• ŞİMDİ TELEFONUN İMEİ Sİ VAR KAÇAK DEİL ÖYLEMİ İMEİSİ YOK KAÇAK ..
  • kenshinn iyi oku önceki yazılanları
  • Kayıt dışı telefonlarda para nereye yatırılacak?

[ Murat Büke]

Kayıt dışı cep telefonlarına ilişkin yönetmelik yayımlanmasına rağmen cep telefonlarının nereye kayıt ettirileceğine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Bazı cep telefonu bayilerinin, yetkisi olmamasına rağmen 5 YTL alarak vatandaşların cep telefonlarını kayıt ettirdiğini söylediği belirtiliyor.

Kayıt dışı cep telefonuna sahip vatandaşlara mesaj gönderilmesine ilişkin uygulamada henüz başlamazken, konunun sahibi Telekomünikasyon Kurumu (TK) sessizliğini koruyor.

TK Başkanı Tayfun Acarer, kayıt dışı cep telefonları ile ilgili olarak çeşitli medya temsilcilerine açıklamalarda bulunurken, kayıt dışı cep telefonuna sahip vatandaşların bu telefonları nerede kayıt altına alacaklarına ilişkin sorulara, “GSM operatörleri ile görüşmeler tamamlanmak üzere” şeklinde cevap veriyor. Bu konudaki belirsizlik, imei sorgulamada kcep telefonları kayıt dışı görünen vatandaşları tedirgin ediyor.

Dolandırıcılar faaliyette

Konuyla ilgili olarak Tele.com.tr elektronik postalarına onlarca mesaj geliyor. Cep telefonu kullanıcıları, imei sorgulamasından telefonlarının kayıt dışı göründüğünü, kayıtlı hale getirmek için nereye müracaat etmeleri gerektiğini soruyorlar.

Diğer taraftan telefonlarını kayıt ettirmek için cep telefonu satıcılarına giden bazı vatandaşların 5 YTL ödedikleri kaydediliyor. Konuyla ilgili resmi açıklama yapılmamasının boşluğundan yararlanan bu şahısların haksız kazanç sağladıkları ve vatandaşı mağdur etme riski bulunuyor.

Kayıt dışı cep telefonuna sahip vatandaşların bu telefonlarını TK tarafından gösterilecek adreslere 5 YTL karşılığında kayıt ettirmeleri gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinman -- 7 Kasım 2005, 21:04:10 >

• arkadaslar yılbasından sonra spot,kacak telefon bıtıor mu yanı.yoksa yıne 5 ytl werıp kacaga dvm mı edıcek mıllet ??
  • 13 temmuz 2005' te çıkan yasaya göre; 13 temmuzdan önce alınmış olan kaçak telefonlar 5 ytl karşılığında 13 aralığa kadar kayıt altına alınacak. 13 temmuzdan sonra alınan kaçak telefonlar kayıt altına alınmayacak ve 13 aralıkta kullanıma kapatılacak. Yasa çıkalı dört ay oldu, hiç bir ilerleme göremiyoruz. Belirsizlikler sürüyor.
  • Bu Telekominikasyon kurumu hakkında düşündüklerimi söylemek burda baya bi abes kaçar di mi arkadaşlar ? Ben 31 haziranda aldım daha nereye kayıt edileceği belli olmadı aradan kaç ay geçti, artık takip etmekten bıktım kayıt ettirsek de kurtulsak...
  • Benim iki telefonum var ve biri kayıtlı diğeri bulunamadı diye çıkıyor arama yapınca. Ben de bu iki telefona farklı hatlarımı takıp duruyorum.

Kimi aboneler var ki, kartını günde 5-10 tane telefona takıyor. Arkadaşınınki, eski telefonu, yeni telefonu, hurda telefonu, annenin, babanın, kardeşin telefonu falan derken, aynı sim kart telefondan telefona geziniyor. Bu durumda bu şahsın hattına, hangi telefon için, "Telefonunuzu Kaydettirin" diye mesaj gelicek?

Nasıl olucak bu işler?
  • evet çok doğru ortaya bi yönetmelik atıyolar yönetmelik 3 ay sonra çıkıyor yönetmelikte yazan hiç bir şeye uyulmuyor nası bir kurumdur bu ya..!
    NERDE BU DEVLET..!
    arkadaşlar birde gözden kaçırdığımız bi konu daha var 13 aralıktan itibaren kapanacak olan 13 temmuzdan sonra alınan telefon sahiplerine cumhuriyet baş savcılığı tarafından dava açılacak ve maddi tazminata mahkum olacaklar 100 ytl ile10bin ytl arasında..!ve bunun içinde bende varım yani telefon parasını geçtim bide bu çıktı başımıza.
    yönetmeliğewww.tk.gov.tr den ulaşıp baka bilirsiniz..!

• Öncedende söyledim: telefonunuz kapanırsa çöpe değil bana atın. 2002 sonrası çalışır durumdaki her tel modele göre 5-20 ytl arası alınır.

koleksyon yapcam..
  • Beyler çok kısa ve net cevap vereyim.
    Her garantili faturalı IMEI'in TK'da kayıtlı demek değildir;nasılmı,
    Paralel İthalat denilen bir şey var,adı sanı duyulmamış fima telefon ithal ediyor,servis adresi gösteriyor,bandrol parasını yatıryor,garanti belgesi basıyor,ozalitçide kullanma kılavuzu derken al sana garantili telefon.
    KVk genpa Netcell Başarı da durum böyle değl çünkü markanınyetklii ithalatçısı bunlar
    Aman dikkat edin.
    Almayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awacs -- 8 Kasım 2005, 15:39:45 >
  • artık takip etmekten bıktım vallahi
  • al işte devlet bi laf aTIYOR herkez korkudan hic bişi yapamıyor devlet benim telefonu nereden aldığıma ne karışıyor istediğim yerden alırım hem turkide her marka ve model telefon bulunmuyorki mesela ben mitsubishi kullanıyorum nereden alıcam turkiyeden hayret bişi
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.