Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12 temmuzdan önce sim kart takılmış olan telefonların kayıt altına alınacağı söyleniyor. Bir telefona sim kart takıldığında GSM operatörü söz konusu telefona sim kartın hangi tarihte takıldığını tespit edebiliyor. 12 temmuz öncesi ve sonrası ayrımı bu şekilde yapılacak herhalde, tabi becerebilirlerse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 12 Kasım 2005, 17:15:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Filetminger

Ben Telsim bayisine sordum oradaki eleman dedi. Eğer öyle olmasa nasıl anlıcaklar peki söler misin bana?

nerden anlıcaklarını hemen anlatıyım arkadasım sana telefon kaçak olarak geldikten sonra sim kart takılıp telefon açıldığı anda imei no operatörüne gidiyor ve böylece kayıt olmamış bi tane daha telefon ortaya çıkıyor bundan dolayı telefonun üretim tarihi önemli değil telfonun sim kart takılıp açıldığı zaman önemli

• arkadaslar cevap geldi ama açıkcası beni tam olarak tatmin etmedi . simdi ben 27 temmuz da aldığım 3230 umun ve 6600 ımın 12 temmuzdan önce açılıp açılmadığını bana gelcek msj dan mı anlıcam?? turkcell bana bu konuda yardımcı olur mu acaba bilen varsa ??? yoksa telefonlar çok kötü elimde patlıcak
  • Bu konudaki mesajları uzun zamandır takip ediyorum lakin benimde kayıtlı olmayan bir telefonum var, Dün bozulan 2. telefonumun tamiri için bi tamirciye gittim bu konuyla ilgili baya bi sohbet etme imkanım oldu ve klon telefonlarla ilgili bilgi aldım, Vatan gazetesindeki yazılarıda okudum konuyla ilgili şöyle bir birleştirmeye gittim bilmiyorum ne kadar doğrudur,

Klon telefonlar şu şekilde ortaya çıkıyormuş; Bu kullandığımız telefonlar içinde bi çip varmış ve imei numaralarıda bu çipin çinde saklanıyomuş, Bazen gelen telefonlarda bu çip bozuk oluyormuş ve değiştirmeleri gerekiyormuş, Tabi çipi değiştirince içine yeni bir imei numarası yazıyolarmış, Yazdıkları bu numaralar internette varmış, Bilin bakalım imei numaraları hangi numaralar, Telekomun klon numaralar diye yayınladığı numaralar. Yani Bu numaralar Klon çünkü türkiyede milyonlarca tamirci aynı imei numaralarını kullanıyor.

Vatan gazetesindende okuduğum kadarıyla Telefonu klon imei numarasına sahip olanlar bu telofonları telekomikasyon kurumuna teslim edeceklermişki bu telefonlara yeni bir imei numarası verilsin, Yani aynı tamir işlemi bir daha yapılacak:)

Ne kadar enteresan işler dönüyor, Yani telefonunu bi şekilde tamir görmüş kullanıcılarda telefonu türkiyeden faturalı almış olsa bile böyle bir risk altında, tamirciye gitmiş bir telefonunuz varsa mutlaka bir kontrol edin kurumun sitesinden.

• Peki arkadaşlar gümrükten telefon geçirirken ne kadar bi ücret ödememiz gerekiyor bilen var mı?
  • yanlış bilmiyorsam gümrük kanununa göre değeri 200 euro ya kadar olan her türlü eşya getirilebilir..200 euro üzerinde ise belli bir % ile gümrük vergisi alınıyor...yurtdışından ayrıca kişiler her tür elektronilk eşyadan en fazla 1 adet olmak üzere getirebilirler..yalnız bazı elektronik eşyalar için sertifika almak lazım...radyo tv ve her türlü kablosuz iletiğim cihazı telekom ve ya trt logosu olan hologramdan almak zorunda...telsiz telefonlar cep telefonları da bunun içinde..bunun amacı türkiye içinde iletişim de izin verile cihaz dışındakileri engellemek..ama gümrüklerde genelde bu na riayet edilmiyor...direk her gelen yanında 1 adet elektronik eşya getirebiliyor...ama bunlar net bilgi değil...gümrüklerden sorumlu b irime mail atılınca cevap gelir 15 gün içinde...
  • quote:

Peki arkadaşlar gümrükten telefon geçirirken ne kadar bi ücret ödememiz gerekiyor bilen var mı?

çorba parası atarsın diğer tabiriyle sakal
  • quote:

Peki arkadaşlar gümrükten telefon geçirirken ne kadar bi ücret ödememiz gerekiyor bilen var mı?

dostum bunlarla ilgili bir site varwww.gümrük.gov.tr (u ile de yazılmış olabilir)Burda bulabilirsin.
  • peki arkadaşlar benim telefonum ingiltere'de kampanya telefonuydu.şöyleki hat alanlara veriliyordu ama sadece o hatla çalışıyordu. telefonu önce çalındı gösterdik. haliyle sigortadan yenisi verildi. böylece ilk telefon çalıntı durumuna düştü ve ingilterede bloke edildi.sonra telefonun sim kilidini kırdırıp türkiyeye getridik.ingilterede çalıntı olmasına karşın türkiye de sorunsuz çalıştı. telefonun türkiye ye girişi 13 temmuz sonrası.. 13 temmuz sonrasına kalan telefonlar için bi af söz konusu olsa acaba bu telefonu kaydettirmemin başıma bela olması söz konusu olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEJ@WU

ıcestar anneminkini de kontrol ettim ondada /// vb karakterler çıktı.Sanırım yurt dışından gelenlerde böyle oluyor.Benimki has mı has türk telefon

110c 2 kere mesaj atma arkadaş orda yapamazsın demişti.

noolcak şimdi. çöpemi gidijek? 700 ytl ye almıstııım. çöpe gidijekse söleyin şimdiden protesto hazırlıklarına başlıyalım.

• hayır çöpe filan gitmeyecek nereye yatıracağımızı öğrendiğimiz zaman gidicen oraya 5ytl yi vericen kayıt ettiricen bunca insan parayı nereye yatıracağını bekliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEJ@WU

hayır çöpe filan gitmeyecek nereye yatıracağımızı öğrendiğimiz zaman gidicen oraya 5ytl yi vericen kayıt ettiricen bunca insan parayı nereye yatıracağını bekliyor

peki bu yurt dışından geldiği için kaçak sayılmıyormu? kaçak tellerde kara listeye alınıyor...
  • ya umudu kesme nereye paranın yatacağını öğrenince bir sor oraya da
  • benim ki kaçak değil kaçak olanlar düşünsün şimdiden geçmiş olsun
  • arkadaşlar konuyu dağıtmayın..yurtdışından gelen faturalı ise her zaman beyaz listede....fatura yoksa ve 13 temmuzdan sonra aktif olup türkiye de kullanılmaya başlamışsa o zaman telefon kara listede..13 aralıkda da kapanacak..ve yasal takip başlayacak...bu dediklerim yasanın dedikleri...ama aynı yasaya göre kaçak cep telefonlarına çok tan 2 tane sms gelmeli ve çoktan nerelere 5 ytl yatırıp kayıt yaptırabiliriz belli olmalı idi..henüz net bir şey yok....dolayısı ile kanunu yazanlar ve uygulamaya koyanlar kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmediler....biz den de bekleme hakları yok.....http://www.tk.gov.tr/bilgiedinme/bilgi_edinme_formlari.htm limkinde elektronik bilgi isteme bölümüne yazalım...yoksa hakkımız olmaz...
  • arkadaşlar ben sıfır yurt dışı 7280 aldım elimde patlar mı?
  • eğer 5 ytl yi yatırırsan elinde patlama diye birşey olmaz ha yurt dışından glen tellerde kaçak sayılıyo bü yüzden seninde 5 ytl ödemen gerkiyor.
  • ama kardeş şu 13 temmuz olayı sorun yaratmaz dimi?
  • 13 Temmuz kabusu hala sürüyor. Faturan yok ise, telefonu Türkiye' de 13 temmuzdan önce kullanmaya başlamadıysan sorun olabilir. Aynı dert bende de var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akay635

13 Temmuz kabusu hala sürüyor. Faturan yok ise, telefonu Türkiye' de 13 temmuzdan önce kullanmaya başlamadıysan sorun olabilir. Aynı dert bende de var.

telefon 13 temmuzdan sonra üretilmiş ve de kayıtlı diil. ama ben gsm operratörlerinin bu kadar data ya sahip oldugunu düşünmüyorum ve ayrıca kimse müşteri kybetmeyi istemez bence bu tarihi 1 ocak 2006 dan sonra alınan, kulanılan tel.ler için yapacaklar....
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.